Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Kniha o ještěrech- dobré, nebo špatné?

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Kniha o ještěrech- dobré, nebo špatné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2013 22:08 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Karolína
Mám doma celou sbírku knih, které jsou vlastně jen o pěkných obrázcích a text není nic moc. Pak mám několik z ranku - ani jeden obrázek, čtivo ale naučné. A pak samozřejmě něco mezi nimi. Teď si vyber :-D

U "obrázkových" knížek (o začátečnických brožurkách nemluvě) je navíc často problém v nezřídka chybných popiscích. Sice mnohem méně než na netu (což je všeobecně "bordel na kolečkách"), i tak ale např. v jedné Wilkeho příručce najdeš pod popiskem Graptemys kohnii fotku mrněte typické Trachemys scripta scripta (želva žlutolící jako vyšitá)!
Nedej na laciné literární počiny a už vůbec ne na net (bez prověření) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.03.2013 17:14 elegans1 Re: Karolína
Vždy jsem myslel,že knihy se kupují kvůli textu.Fotek je plný internet.
Bohužel se evidentně nevyplatí překládat do češtiny kvalitní chovatelskou literaturu.Ne, že by nebylo co,na každém Hammu jsou stovky titulů o teraristice.Bohužel knih typu Taubagamen Tympanocryptis tetraporophora nebo Palmatogecko rangei by se v Česku prodalo tak 50 kusů, ato kdoví jestli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 16:28 Karolína
Ahoj. Tuhle knížku jsem viděla na terra burze a je nic moc. Také jsem uvažovala, že si ji koupím, ale nahlédla jsem dovnitř a samé psaní. Obrázku je tam docela málo. Já osobně preferuji knížky, ve kterých je např. psáno jak zařídit terárko a hned pod tím fotka terárka. Tam je třeba 10 stránek psaní bez fotky a apk je tam najednou několik fotek. Prostě se mi ta knížka moc nelíbí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2013 21:46 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Tereza
Ta brožurka je z vydavatelství Vašut. Tak jako většina jejich brožurek sice není nekvalitní, soustředí se ale jen na nejzákladnější všeobecné info pro naprosté začátečníky.
Máš-li zájem o chov nějakého dnes běžně chovaného a v kdekterém zverimexu dostupného živočicha, poohlédni se po něčem z edice Abeceda teraristy vyd. Robimaus. Dále je na zdejším webu pár recenzí na některé encyklopedické svazky (pod kolonkou Ostatní), vše další si budeš muset najít jinde na netu anebo v knihovnách či knihkupectvích ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2013 21:02 michailo Re: Tereza
Chov šupinatých plazů,tahle knížka bude asi lepší-
www.mediafire.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 21:39 Muž dblazek [5] - Ještěři
přesně tak :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 20:39 elegans1 Re: dblazeks
Všechny tyhle knihy stojí za starou belu.V češtině moc kvalitní literatuty není,podle mě asi nejlepší kniha,která kdy v češtině vyšla jsou Gekoni 1 od Vergnera a Chameleoni od Nečase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 19:46 Muž dblazek [5] - Ještěři
no mam ji doma a je takova abych pravdu řekl nic moc neni tam o konkretnich ještěrech.Jsou tam věci jako jak jim zařidit terarium, jak střihat drapy, krmeni, jak jim porozumět atd... skoro všechno je zde na foru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 18:38 Tereza – Kniha o ještěrech- dobré, nebo špatné?
Četl někdo prosím tuhle knihu?---> www.nejlevnejsi-knihy.cz/… Chtěla bych si ji obědnat, nevím, jestli se to vyplatí (+ poštovné) Stojí ta hnížka za to, nebo je blbá? Jak by jste tuto knihu ohodnotily?- (výborné, chvalitebné, dobré, dostačující, nedostačující) Předem moc děkuju :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 107x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1019-kniha-o-jesterech-dobre-nebo-spatne