Moc prosím o pomoc! Spěchá, nevím co mám dělat :(
Chce to ideálně fotky ( zvířete, " zranění " a terária....může jít o plíseň, nádro, nebo taky obyčejný "jarní útlum" po zimě......informace....fotky....
0 22.05.2018 14:09 NoName – Podivné chování, nežere...
Dobrý den,
mám doma Riopu fernandi. Do předevčíra mi žrala (krmím ji z ruky), ale včera, když jsem ji rosila jsem ji našla bordel u tlamy podobný hlíně. Naposledy, co jsem něco podobného viděla, jsem zjistila, že to nebohé zvíře mělo zalepený žaludek substrátem. A teď najednou mi moje riopa odmítá žrát, je velmi laxní, podivně dýchá a občas vypadá, jako člověk, když chce zvracet.
Mám pod ní klasickou terarijní rašelinu. UVB má, udržuju ideální teplotu i vlhkost.
Chápu, že je to možná téma, se kterým mi asi nepomůže nikdo a třeba se to ještě zlepší, ale kdyby kohokoliv cokoliv napadlo, naslouchám každému názoru...
Děkuji
Pokud mají dost potravy a místa, není potřeba samce odstavovat...
0 11.01.2018 17:31 Fana – Myši
prosim vas mam terarijní myši a narodili se ni mimina musim dat pric samecka?
Jasně, na rybickách patřím i já mezi abonenty pomalu 10 let (viz např. "Pokojový rybníček"). Pokud ale sem příjde tazatel/ka s tím, že byl dotaz okamžitě smáznutý (a fakt to prověřovat nebudu, přesun je adresný nikoli mě ale Karolíně), odpovím jak nejlépe dovedu. On je tam v diskusích těch samozvaných mistrů světa bohužel vážně ranec, takže tu Karolínčinu potřebu obrátit se sem docela chápu...
fajfmen napsal: Nic nemaž a ze samozvaných mistrů světa si nic nedělej. Je bohužel nešvarem rybicek, že tam mnozí frajeři (někteří z nich ale fakt umí!) zapomínají, že každý kdysi nějak začínal
Kdyžtak mi hoď dotazy na osobní. Nebývám sice na netu často, ale snad Ti nějak poradím
Nic nesmazali, jen přesunuli do vlákna
rybicky.net/… Je zbytečné kvůli tomu zakládat nové. Samozvaní mistři světa jsou i tady.
Ahoj Karolínko
Jednou větou, buď se jí nepodařilo ze sebe mladý dostat,ať už ze stresu nebo z jiného důvodu a nebo vůbec nešlo o těhotenství, ale o zácpu nebo ještě spíše o vodnatelnost, která se projevuje právě takhle plným bříškem
Ale nebuď z toho smutná, to je život a je to přece "jen" rybička.
0 20.03.2013 20:35 Karolína
0 20.03.2013 20:12 Karolína A ony nepotřebují kyslík? Neleknou?
0 20.03.2013 20:08 Karolína Nemá rybka málo prostoru?
0 20.03.2013 20:07 Karolína 3.
0 20.03.2013 20:05 Karolína 2.
0 20.03.2013 20:02 Karolína 1.
plus môžeš priliať trocha prevarenej vody, aby bola teplejšia
Nic nemaž a ze samozvaných mistrů světa si nic nedělej. Je bohužel nešvarem rybicek, že tam mnozí frajeři (někteří z nich ale fakt umí!) zapomínají, že každý kdysi nějak začínal
Kdyžtak mi hoď dotazy na osobní. Nebývám sice na netu často, ale snad Ti nějak poradím
Rostlinky klidně mohou být i umělé, to ničemu nevadí. Ve společenském akvišku Ti ale fakt asi žádné z mláďat nepřežije. Šanci mají jen prťata cichlid které o ně úzkostlivě pečují. Ty je vodí jako kvočna kuřata a zuřivě napadají každého tvora (i mnohem většího než jsou samy) který by se k maličkým i jen omylem přiblížil (protože se jim v takovém období neskutečně znásobí agresivita, bohužel nezřídka doslova zmasakrují většinu spolubydlících, s nimiž do té doby vycházely v pohodě). Živorodky ale žádné rodičovské instinkty nemají, pro ně to porodem hasne a často i svá mláďata okamžitě sežerou.
Protože se ale Tvůj dotaz hodí spíš do vláken na partnerském webu rybicky.net, obrať se raději tam
0 19.03.2013 14:37 Karolína V mém akvárku je dalších několik druhů rybek. Ale jsou to klidné druhy (např. neonka a dlaší malé rybičky) Takže raději nechat rybku ve starém akva s ostatníma rybama? Mám tam hodně skrýší, ale jak už jsem psala, ryby mi rodili už předtíma a žádné mládě mi nepřežilo
A nebo, že bych ji nechala porodit a pak bych ty malé rybky vychytala...Ale zas se mi moc nechce kupovat nové rostlinky. Stojí kolem 50,- a kdybych jich měla koupit aspoň pět, aby se mohly schovat vyšlo by mě to docela draho. NEbo nestačili by tam dát umělé rostliny od žabky? Ta má 4 takové velké rozvětvené rostlinky s lístečkama, takže by se ryby měly kam schvat. Ale mám strach, že se ta mláďata poraní, protože jsou určitě po narození jemná... Tak co mám teda dělat? Vůbec nevím, mám starch, že už mi porodí. Nevíte jak přibližne zjistím kdy bude rodit? Má to břicho docel velké a furt se schovává a neplave...
Je to plata. Nejbližší robustnější příbuzná níže zmíněné mečovce, s níž ji lze velice snadno zamněnit.
Samice středoamerických halančíků dokáží mj. zadržet porod dokud si nejsou jisté, že (krom jich samých) mláďata nic nesežere. Není v tvém akvárku přítomen nějaký (potenciální) predátor?
Přelovování jinam rybičku tak akorát vystresuje, raději jí do pro ni známého prostředí vlož úkryty. Nejlíp ve formě rostlin typu Pistia, Ceratopteris apod. Velký chumáč jávského mechu by byl vynikající...
0 18.03.2013 19:01 Karolína Aha moc děkuju. Potřebuje tento druh ryby vzduchování? A mám koupit nějaké umělohmotné nové akvárko nebo postačí velká zavařovací sklenice od okurek? Průměr dna je přibližně 20 centimetrů.
0 18.03.2013 14:59 Karolína Vím že to vubec nejde vidět ale chci vám ukazat kde se pořád schovává...ten tmavý flek je ona.
0 18.03.2013 14:42 Karolína – Moc prosím o pomoc! Spěchá, nevím co mám dělat :(
Moc se omlouvám, že tohle píšu tady do fŕa o ještěrech, alena rybicky.net mi to už po třetí aniž bych dostala odpověď vymazali- nechápu!
Prosím tady tohle nemazat, hned jak zjistím odpověď, téma smažu sama!
Takže má otázka ohledně TĚHOTNÉ RYBKY:
Dneska jsem zjistila, že je má rybka asi těhotná. Je tlustá a má kulaté velké bříško. Je pořád někde vzadu akvárka v rožku a neplave. Přesně toto dělala jiná rybka, která mi také rodila, ale po pár dnech porodu, všechna mláďata zmizele. Pravděpodobně je ostatní ryby sežrali, protože v akva. nebyly jejich mrtvá těla. Chtěla bych, aby mi všechna (nebo aspoň nějaká) mláďátka přežila. MYslela jsem, že bych si koupila novou takovou tu větší přepravku, kde bych dala těhotnou "mamku" samotnou. Hned, jak by porodila bych ji odebrala, aby je neseřrala. Akorát mám strach, že kvůli změně prostředí ze stresu neporodí. Co mám dělat? A o jaký druh rybky vůbec jde? Nikde ji nemůžu najít. Je stejná jako a fotce (není to ta moje)... Předem všem děkuji za pomoc!
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 520x