Krajta královská - jak velkou myš
Zdravim, mam problem, krajta se svlekla uplne cela, ale kus kuze ji zustal na cumaku. Jak to mam odstranit? Porosit vodou? Dekuji za odpovedi
Tak ted odpoledne se vse vysvetlilo. Rano mel hlavu schovanou uvnitr hlubka. Ted ji vyndal a ma sede oci, to znamena svlek. Nemuze se mu neco stat, kdyz travi a pritom se bude jeste svlekat?
Nepanikař, nechej ho v klidu.
Dočetl jsem se, že had tráví zhruba týden. Had je stále v klidu, ale mám o něj strach, protože se poslední čtyři dny nehnul z místa. Na dotyk reaguje. Mám začít panikařit? Další problém je, že veterinář, ke kterému chodíme se zvířaty, je tam jenom ve čtvrtek.
Lepší by bylo přemístit terárium a hadovi svítit normálně 10 - 12hodin denně a "nemást" jeho biorytmus
Je to sice trochu mimo tema, ale chci se zeptat, zda vadi, kdyz pres den, kdy je slunecno hadovi zhasnu. Mam totiz problem s teplotou v pokoji, ze ve slunecne dny je tu 28 - 29 C. Zarovku jsem vymenil za slabsi, ale uz jsem i pristihl hada, jak se cely namocil do misky s vodou a pak lezel na vetraci mrizce. Hadovi jsem zhasnul a do 20 minut byl zpet na svem mistecku.
Určitě ne
A nebude to mit vliv na vyvoj? Treba na velikost hlavy?
Myšku příště drž co nejdál od hada, ideálně o patro níž, nebo někde venku v kleci ( balkon, terasa ). Hadi mají velice citlivý čich. Jinak blahopřeji k úspěšnému nakrmení
a pamatuj, lepší dát hadovi menší myš bez problémů, než velkou aby mu v lepším případě natrhla pusu, v horším potrhala hlavu, vnitřnosti.... Tím chci říct, pokud si nejsi jistý dávej klidně ty menší myšky. Had i tak bude spokojený.
Huraaaaaaa
. Dneska vecer jsem zkusil dat mys do teraria a opet ani po peti minutach nic. Tak jsem chtel mys opet vyndat, ale byl jsem levej a neslo my ji chytit. Kdyz prede mnou furt utikala, tak behala hadovi pod nosem az najednou had vystrelil, chytil mys a ja se hrozne lek. Nicmene jsem myslel, jak ji do sebe bude pracne cpat, ale asi byla na nej mala. Do 5 minut ji mel v sobe. Priste zkusim krysu ( mastomys ). Je tu nekdo z Prahy, kdo je chova, pac u nas ve zverimexu stoji 30 kc. Jsem hrozne stastny, ze had zere a ze mys je pryc. Uz se o ni nemusim starat. Jinak vsem dekuji za rady, zvlaste pak Pogonovi.
Většinou kálí tak týden po krmení a udělá jeden bobek.
Jenom, bylo mi receno, ze had byl krmeny 14 dni pred transportem. Po jak dlouhe dobe a kolikrat kali? U me v terariu jsem zatim nic nenasel.
Pokud ji do pár minut nezačne žrát, myš vyndej a zkus to jindy znova.
Jak dlouho bych mel nechat tu mys v terariu? Vcera jsem ji zkusil nabidnout a nic. Had po ni sice koukal, dvakrat i dokonce nevim jestli zivnul, nebo zamlaskal jako ze by si dal, nicmene zadny extremni hon se nekonal. Po cca 30 min se had uklidil pod svou skalku a mys skoncila v rohu teraria a oba spali.
Ze by harmonicke souziti?
Nicmene mys ma limitni termin 11.6. Pokud si ji ten den nevezme had, dam ji kocce, ta si aspon uzije, pac sklep uz od nich vycistila pred dvema lety a ted dostava kosticky, konzervy a granule, zkratka nic ziveho. Jeste jednou ta otazka
jsem se rozkecal: Jak dlouho bych mel nechat tu mys v terariu?
Mys je zatim ve vedlejsim pokoji, ale odnesu ji do vedlejsiho bytu, kde je teda ale chladneji. Konkretne cely den 15°C. Snad to nebude vadit.
Jinak s tim navazovanim citu to neni az tak hrozne, ale jeden z clenu rodiny se na to nemohl divat a v pokoji, kdyz byla mys uvnitr teraria, tak to bylo porad chudacek mysicka a jine, ale nikdo nerikal, abysme ji vyndali. To vsichni vi. Ja osobne take citim litost, ale mensi, pac mi v minulosti jedna mys ukousla antenu od radia a od te doby je nenavidim.
Nedá a pokud ji had ustavičně cítí, je to špatně,..... myš odnes co nejdál od hada ( ideálně sklep,...půda ) a zkus mu ji nabídnou za týden. Do té doby myš samozřejmě krm vším, co Tě napadne....
Pokud k ní "navazujete" doma city, nechápu proč jste si pořizovali hada,..............který se žíví tím, čím se živí,........a to určitě všichni věděli,........
Mam velky problem ohledne te mysi. Podle me uz za tyden nebudu schopny tu mys podat, protoze ostatni k te mysi navazuji city. Co mam delat? Da se nejak primet hada k jejimu sezrani? Navic je to z te mysi hrozny smrad.
Tak ve zverimexu mi poradily. Mam doma mysku, ale kdyz jsem ji dal k hadovi, bylo videt, jak spozornel, napruzil se, ale kdyz prisla primo pred jeho hlavu, tak to vypadalo, jako by se had nemohl rozhodnout
. Mys samozrejme kdyz zjistila, u jakeho monstra stoji, utekla do rohu a cekala a had take, ani po ctvrt hodine nic, az se had uklidil na sve oblibene misto a zabalil to, takze mysku zkusim nabidnout vecer a jinak az za 3 dny. Zatim je ve starem terarku na ubrouskach, ma vodu v podtacku pod kvetinac a starou celozrnou housku, ktera byla urcena na strouhanku.
Zdravím, jakou myš mám koupit krajtě. Má 70 cm na délku a šířka hlavy - mezi očima 1,5 cm a největší šířka hlavy 2 cm. Krmím poprvé a nevím, jak velkou mám dát. Díky za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 210x