Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Králík Pasteureloza

 

NápovědaFórum » Savci  

+ přidat příspěvek
Králík Pasteureloza
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2013 07:19 Žena petastastna [4] - HlodavciRe: fajfmen
na veterině sem se ptala a paní doktorka říkala že to neni stopro pasteureloza,že by to vypadalo jinak... králíci zatim pořád frkají :-/ tak berem dál léky a dneska jdem na kontrolu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2013 23:16 Muž Felix [754] - Ještěři
Držím všechny palce palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2013 08:48 Žena petastastna [4] - HlodavciRe: fajfmen
určitě, chodíme na veterinu ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2013 19:59 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: petastastna
Rozhodně ale vše průběžně konzultuj s veterinářem, je-li v rámci znalostí drobného zvířectva kvalitní. Rozhodně jej nepodceňuj, jeho doporučení ber jako primární. Bylinky jsou super, leckdy hodně pomohou (většina léků se konec konců dělá z nich) a vylepší rekonvalescenci, právě vet je ale tady odborník...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2013 12:43 Žena petastastna [4] - HlodavciRe: fajfmen
děkuju, vyčerpávající odpověď :-) bylinky máme na balkoně tak dáváme a lípu zkusím taky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2013 22:08 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: petastastna
Respirační choroby představují pro zajícovce neskutečné riziko, je to jejich pověstná Achilleova pata. Se zmiňovanou chorobou sice nemám osobní zkušenost, obecně se ale vyplatí vzít zvířátko do tepla a sucha, vyvarovat se průvanu, čistit mu nos a dávat hodně pít. Taky do krmné složky nasaď co nejvíc čerstvých léčivých bylinek působících proti takovýmto chorobám - u vegetariánských zvířat (jejichž metabolismus je od přírody na co nejlepší využití jejich účinných látek přirozeně nastavený) jsou výsledky často až zázračné ;-)
Mohly by pomoct i čaje z lékárny apod. to ale bývají jen slaboučké odvárky. Nejlepší je čerstvé listí (popř. kořen nebo květ) sbírané - a tady pozor - až na několik málo vyjímek za slunečných dní! Nejde o "babské pověry", ale o prostinké fyzikálně/chemické procesy v organismech inkriminovaných rostlin v závislosti na okolním prostředí - za deštivých zamračených dnů s minimem UV (zjednodušeně řečeno) nasávají dusíkaté látky ve velkém, zatímco za slunečných "suchých" fototentizují jako divé a v rámci toho si vytváří hromadu užitečných látek do foroty. Primárně pro sebe samé, samozřejmě ;-) , vzhledem k úzké provázanosti všeho se vším v přírodě jsou to ale přesně ty látky, které na živočichy působí léčivě ;-)
Jako první bych asi nasadil lípu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2013 18:24 Žena petastastna [4] - Hlodavci – Králík Pasteureloza
Ahoj, nesetkal ste se někdo s pasteurelozou u králíka? My se už tři týdny léčíme se zánětem horních cest dýchacích a bojím se aby to nebylo nic horšího... antibiotika zabrali a jak sme vysadili,příznaky se vrátili ( kýchání, utírání si nosu)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Savci • Zobrazeno 66x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1062-kralik-pasteureloza