Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Gekončík noční - boule za čelistí

 

NápovědaFórum » Ještěři » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Gekončík noční - boule za čelistí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 22:29 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Croacker
Super, potlesk po dlouhé době někdo, kdo si rád nechá poradit palec kdyby cokoli, ptej se :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 21:55 Croacker Re: Pogona
O tom, že je terárko malé vím, nové už je objednané, ale musím počkat. Brali jsme je z místa kde byla další alternativa záchod a převoz velkého terárka nebyl možný. S teplotou děkuji za informaci, co jsem našel tak rozsah byl takový jaký píšu (i když jsem to mohl špatně pochopit). Což není problém operativně opravit (hotovo, daná nová žárovka, odstraněn kámen, změněno časování světla, teploty se zaznamenávají a budu upravovat podle potřeby).
Nechci je týrat, jen to bylo všechno hodně na rychlo a spoustu věcí řeším za pochodu. Tudíž jakákoliv rada nebude zapomenuta..kromě přidání tohoto fóra do oblíbených, k čemuž už samozřejmě došlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 21:39 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Croacker
Terárium i teploty jsou totálně špatně no V nejchladnější části terária může být klidně 16C, pod žárovkou 45C - topný kámen vyhoď a pořiď obyč. 40W žárovku.
Dlouhodobé teploty po teráriu nad 30C gekončíka zabijí,.... Navíc v takovém pidi-rozměru to hraničí s týráním,....vždyť internet je plný informací a co se týče těchto gekončíků nijak zásadně se nerozcházejí,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 21:30 Croacker Re: Croacker
P.S.: Žárovka je jen 8W, plus k tomu výhřevný kámen 9W. Terárko je malý, 30x30x30, ale do začátku (cca ještě dva týdny) lepší než původní 60x40x30 s teplotou 20 a míň :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 21:26 Croacker Re: Pogona
Krmíme obden, obalujeme v sépii a v nejchladnějším místě terárka je přes den 33, v noci 20°. Jelikož doma máme ještě kočku a psa tak se řídím pravidlem, dokud žerou a jsou trochu akční, je to dobrý :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 19:05 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Croacker
Pokud žere, nic bych neřešil, jen bych bouličku chvíli sledoval... Jinak gekončíkovi stačí ke štěstí pár cvrčků obalených ve vápníku denně a výhřevná žárovka, pod kterou je 45C a víc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 07:52 Croacker Re: Pogona
Ahoj,
děkuji za odpověď. Správný chov, jsme sice začátečníci, ale už teď jsme napravily snad všechny chyby po předchozích majitelích.

A ještě se zeptám, nějaké speciální doporučení (myslím extra vitamíny atd..)? Momentálně krmíme pouze kobylkami + sépiová kost, postupně budeme rozšiřovat o další doporučované vitamíny. Ale pokud by bylo něco, co můžeme udělat hned, tak bych s tím nerad čekal.
Díky za odpověď
Croacker
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 22:17 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Croacker
Mohlo by jít o neškodný tukový váček - důsledek špatného chovu,.... Pokud je to ono, pak to gekončíkovi nijak nevadí a není potřeba zasahovat ( krom vhodného chovu ) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2013 22:04 Croacker – Gekončík noční - boule za čelistí
Ahoj,
dostali jsme se ke třem gekončicím. Byly poměrně dost zanedbávané, nesprávná teplota, vlhkost, substrát, krmení jednou měsíčně, čistá voda taky tak, terárko nečištěné..
Po převozu jsou v pohodě, živé, žerou jak zjednané. Akorát jedna z nich má mezi čelistí a tou dírou v hlavě (omlouvám se za terminus technicus) bouli. Velikost cca půl centimetru, skoro jako kdyby byla vykloubená čelist. Na povrchu je hodně suchá kůže. Ovšem jí naprosto bez problémů.
Snažil jsem se to vyfotit, ale můj foťák se nekamarádí s ostřením a bleskem ji nechci trápit.
Dovedl by někdo poradit?
Díky za pomoc
Croacker

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 96x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1103-gekoncik-nocni-boule-za-celisti