Želva v noci nespí
Fajn, zas úplne vymletý nie som, prievan máš doma za zavretým oknom určite nenormálny, až ťa odfúknuť ide, ... ako fajn, myslím si že to pochopil tak že ju nepustí v zime vonku na balkón alebo podobne ... a čo je také nenormálne na podlahe ? Chodia aj po kobercoch, žijú roky bez problémov, ... Určite by som si zbytočne nechal ochorieť korytnačku ...
Hele, nechci se přít, ale nespokojené želvě udělá vážně moc dobře pár výletů po bytě. To mám sám vyzkoušené....a průvan? Ono snad v přírodě taky fouká i když trochu jinak, samozřejmě nesmí být ten průvan silný, studený a dlouhodobý...? Pokud si želva může zalézt v bytě někam za skříň, pod gauč,....kde "nefučí", pak si sama reguluje, kde jí to zrovna vyhovuje a je to bez problémů,....alespoň za nějakých 15 let u mě doma,.....
Co je tohle za radu? Po bytě, a nejlépe po podlaze, co?
To je nejlepší na chycení průvanu a onemocnění.
Hunter napsal: tak možno len chce skúmať, skús ju vypustiť normálne po byte, ja ich púšťam keď chcú ísť von, skús to. Možnosť je aj taká že jej vadí hluk filtru ale to je nepravdepodobné keď s tým nemala vtedy problém, mne tiež v noci dakedy nespia, ale nemám ich v izbe kde spím ja a je mi to tým pádom jedno.
tak cca tri krát za týždeň, a púšťam minimálne na hodinu, aby pekne vyschli, plus sa občas "vyvenčia" tak pozor.
Díky, budu jí pouštět častěji ven. Jak často ji pouštíš ty a na kolik hodin cca?
tak možno len chce skúmať, skús ju vypustiť normálne po byte, ja ich púšťam keď chcú ísť von, skús to. Možnosť je aj taká že jej vadí hluk filtru ale to je nepravdepodobné keď s tým nemala vtedy problém, mne tiež v noci dakedy nespia, ale nemám ich v izbe kde spím ja a je mi to tým pádom jedno.
Akvárko vypadá nějak takto
zvirata.hyperinzerce.cz/…. Má tam ostrůvek ze skla, na který jsem dal ještě prkýnko, aby nebyl pod vodou - filtr měří 19 cm a musí být pod vodou.
Když je na ostrůvku, zapnu ji infra lampu - cca 3 hodiny děnně. Filtr - In 400; Voda 22 stupnů, v pokoji 24. Kamínky ještě před pár dny v akváriu byly, ale vyndal jsem je, protože jak v noci plavala, tak mě to rušilo. Schůdky mi pořád shazovala, tak jsem je upevnil krabičku s kamínkama, tak ji tam nějaký zůstaly. Voda je 19 cm vysoko.
Vodu měním jednou týdně, asi dva kýble. Nedávno, ještě když normálně spala, jsem ji dal do vody Želvíka, ten kondicionér, kterej taky ožírá.
Hoj, možností je viac, máš spravenú nejakú plochu kde sa môže vyhrievať ? Je aj možnosť že chce zniesť vajíčka, trochu popíš zariadenia akvárka, teplotu, výšku hladiny a pod.
0 17.01.2014 10:32 Roman – Želva v noci nespí
Dobrý den, chci se zeptat, je normální, že moje Želva nádherná v noci nespí a pořád plave? Dostal jsem ji už odrostlou v akváriu 70 x 30 x 30 a dokud byla zde, v noci normálně spala. Před měsícem jsem pořídil 100 x 50 x 40, v noci byla snad týden klidná až poslední dny pořád jen plave. Měří 19 cm. Mělo by se jednat o samici.
Nesetkal se s tím už někdo? Díky za každou odpověď.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 94x