Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Felsuma madagaskarská - pohybuje se po zemi, špatně se udrží na skle, špatná svlečka

 

NápovědaFórum » Ještěři » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Felsuma madagaskarská - pohybuje se po zemi, špatně se udrží na skle, špatná svlečka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2015 10:56 elegans1 Re: Luca
Může.On je i lepší.Vápník v organických vazbách organismus lépe využívá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2015 15:58 Luca Re: elegans1
Me rekli v lekarne ze se primo calcium chloratum od Tevy nevyrabi,ale je misto toho kalciovy sirup.muze se pouzit i to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 13:30 elegans1 Re: Katka
Calcium chloratum se prodává jako vodný roztok,deci za 30 korun.Poptej se v jiné lékárně,ale tady to mají v každé.Kdyby neměli,dá se to přece objednat.Vyrábí to Teva Opava.Hydrovit se dá taky objednat.Sundat nesvlečenou kůži u dospělé grandisky není přece žádný problém.Stačí navlhčit,pinzeta a trochu trpělivosti.
Kde psali,že se nesmí sundávat nesvlečená kůže?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 12:50 Katka Re: elegans1
Tak jsem moc nepochodila. V lékárně mi bylo řečeno, že calcium chloratum se prodává ve formě injekcí a pouze na předpis a hydrovit vůbec neměli. Každopádně jsem se dívala na složení vitamínů, které dávám a obsahuje také AD3 a spoustu dalšího. Můžu sem dát přesné složení pro lepší info. Vlhčím terárium jak blázen, snažila jsem se mu od kůže trochu pomoct, ale mám strach abych mu neuškodila. Obávám se, že se mu prstíky přiškrtily a budou již odumřelé. Vždycky se svlékal dobře a já všude četla, že se nemá zásadně sundavat nesvlečenou kůži a teď se bojím, že jsem to díky tomu prováhala a je to už nenávratné poškození.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2014 15:30 elegans1 Re: Katka
Calcium chloratum mají v každé lékárně 100 ml za cca 30 korun.Hydrovit je přesně ten z odkazu,jak ale píšu,musí s tím opravdu opatrně.do krabičky s vlhkým papírem se dát může,ale prsty se mu musí svléknout ručně,sám to už asi neudělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 14:38 Katka Re: elegans1
Vaše odpovědi jsem již četla v podobném tématu a snažila jsem se najít calcium chloratum, ale nepodařilo se mi u nás najít, že by ho někde prodávali. Nemáte tip kde sehnat ?

Co se týče AD3 je to toto? :
www.lekarna.cz/…/

No upřímně, je to no name, ale můžu doma vyfotit složení atd aby bylo lépe posouditelné zda je to vhodné. Případně pokud by bylo shledáno jako nevhodné uvítala bych radu jaké složení vitamínů používat.

Ještě prosím - jaký máte názor na přemístění felsumáka do zvlhčené krabičky, aby se lépe svlékl ? Vyčetla jsem to v podobném fóru, možná dokonce na této stránce a nejsem si uplně jista vhodností. Napadlo mě, že bych mu mohla vystlat zem, aby se mu prstíky lépe svlékly, ale je to vhodné ?
Moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.01.2014 14:30 elegans1 Re: Katka
Já bych viděl problém v těch vitamínech.Určitě to bude nějaké no name balení z burzy.Nevíš,co to obsahuje ani jakou mají expiračku.Kup Calcium chloratum a Hydrovit AD3.V hydrovitu namoč párátko a tím otři felsumě tlamku.Stačí opravdu trošku,dá se tím snadno předávkovat.Roztoku chloridu vápenatého mu dej denně na tlamku pár kapek,můžeš to přidat i do vody.Tímto se předávkovat nedá.Po dalším svleku by měl být zase v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 12:59 Katka – Felsuma madagaskarská - pohybuje se po zemi, špatně se udrží na skle, špatná svlečka
Moc prosím o radu - mám již cca 5 let samečka felsumy madagaskarké, celou dobu v pořádku - aktivní, žravý, svlečky v pořádku. Najednou začal klouzat ze skla, držet se na zemi, přestal přijímat cvrčky (přesnídávku sežere). Má špatně svlečené prstíky a teď dokonce už i na zádech kus kůže a ani se nesnaží ho svléknout.
Snaží se lézt po bambusech, ale padá, ze stěny klouže. Vitamíny máme komplexní pro ještěry z teraburzy a dáváme pořád stejné a celou dobu byl zatím ok. UVB nepoužívám.

Prosím moc o radu, někde jsem se u podobného případu dočetla, že by mohly pomoct vitamíny, jinde zase, že dávají felsumy do hodně navlhčené krabičky. Jsem z toho nešťastná - felsumák byl celá léta v pořádku, péče pořád stejná. Nesnášel když byl na zemi a teď je tam skoro pořád.

Jak mu co nejrychleji pomoct ? Vitamíny / vlhčená krabička ? Moc prosím o jakoukoliv radu - prosím vynechte jízlvé a protivné poznámky, vážně potřebuji poradit.
Děkuji moc.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 75x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1158-felsuma-madagaskarska-pohybuje-se-po-zemi-spatne-se-udrzi-na-skle-spatna-svlecka