Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Nateklá želva "vytéká" z krunýře

 

NápovědaFórum » Želvy » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Nateklá želva "vytéká" z krunýře
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2017 19:46 Tereza – Petr: tak jaka byla diagnostika? Byl jste na veterine?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2016 22:32 Muž Felix [754] - Ještěři
Pokud želva "vytéká" z krunýře, jedná se o obezitu. Je to stejné jako se zbytněním krunýře: nezkušený chovatel se v dobré víře vynasnažil dát zvířátkům první poslední (jenže želvy se vyvinuly jako tvorové adaptovaní na nedostatek)... a tím pohnojil co mohl.
Menší mrtvá rybka za týden dva je fajn, jinak lehká strava typu krmení pro jezírkové rybky z hrsti pohozená na hladinu obden nebo tak... pokud se i třeba pět dní zapomene nakrmit, želvičkám to paradoxně docela prospěje. Nehledě na fakt, že si třeba v jezírku poslouží napadaným hmyzem a vodními rostlinami... ;-)

Největší sklony k tloustnutí má singl, dvě želvy se vzájemně stimulují k aktivitě.
Jak napsal kolega Hunter níže: jak želvu chováte?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 19:42 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Terka
S odstupom casu si myslim ze to moze byt aj obezita... dospele korytnacky by sa mali krmit tak 3 krat do tyzdna, alebo mensie davky, takze sa musite spytat sama seba ako ju chovate... uvadzate malo informacii
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2016 13:43 Terka
Dobrý den,

naše želva nyní vypadá přesně takto. Přišlo se nakonec na příčinu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2014 21:23 Eva Re: Petr
Nemůže to být zadržená snůška?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2014 00:40 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Petr
Fú tak také niečo som ešte nevidel, ako dlho to už trvá ? Napadá ma nejaký vnútorný opuch/zápal ? Nemohla prechladnúť ? Zvýšil by som teplotu vody, a čo často pomôže je harmančekový "kúpeľ", treba skúsiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2014 23:19 Petr – Nateklá želva "vytéká" z krunýře
Dobrý den,

chci se zeptat, jestli nemáte zkušenost s touto nemocí vodní želvy.

Želva kolem nohou, jakoby "vytéká" z krunýře (viz odkaz s fotkami - to samé je i u zadních nohou). Nejprve jsem myslel, že by se mohlo jednat o obezitu, ale na dotyk se nezdá, že by to byl tuk. Je to jako nějaký vak nafouknutý vzduchem. Navíc v poslední době moc nežrala. Většinu dne tráví na souši, pokud je ve vodě, tak ji to nadnáší a nedokáže se potopit. Navíc neplave rovně - přední část je více dole než zadní. Celkově je neaktivní. Další nemoc, kterou jsem uvažoval byl zápal plic. Není však slyšet žádné sýpání, ani ji nevytéká nic z tlamy a očí.
Dávám jí vitamíny, svítím UV lampou a na chvíli ji dávám i na slunce. U veterináře jsem byl (spíše kvůli tomu, že je neaktivní, těch nohou jsem si všiml až doma, ale podle ostatních to určitě měla již předtím, takže je vyloučené, že by třeba natekla po té ijnejci), ten ji píchnul injekci a řekl, že by se měla srovnat, zatím se však nic neděje. Budu rád za jakoukoliv Vaší radu. Děkuji. :-( :-O

Foto: petrk888.rajce.idnes.cz/…

PS: Máme ještě jednu stejnou želvu, ta toto nemá a má se čile k světu, takže z toho usuzuji, že by to tak být nemělo. Želvě je okolo 15 let.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 103x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1205-natekla-zelva-vyteka-z-krunyre