Dobrý den,
chci se zeptat, jestli nemáte zkušenost s touto nemocí vodní želvy.
Želva kolem nohou, jakoby "vytéká" z krunýře (viz odkaz s fotkami - to samé je i u zadních nohou). Nejprve jsem myslel, že by se mohlo jednat o obezitu, ale na dotyk se nezdá, že by to byl tuk. Je to jako nějaký vak nafouknutý vzduchem. Navíc v poslední době moc nežrala. Většinu dne tráví na souši, pokud je ve vodě, tak ji to nadnáší a nedokáže se potopit. Navíc neplave rovně - přední část je více dole než zadní. Celkově je neaktivní. Další nemoc, kterou jsem uvažoval byl zápal plic. Není však slyšet žádné sýpání, ani ji nevytéká nic z tlamy a očí.
Dávám jí vitamíny, svítím UV lampou a na chvíli ji dávám i na slunce. U veterináře jsem byl (spíše kvůli tomu, že je neaktivní, těch nohou jsem si všiml až doma, ale podle ostatních to určitě měla již předtím, takže je vyloučené, že by třeba natekla po té ijnejci), ten ji píchnul injekci a řekl, že by se měla srovnat, zatím se však nic neděje. Budu rád za jakoukoliv Vaší radu. Děkuji.
Foto:
petrk888.rajce.idnes.cz/…
PS: Máme ještě jednu stejnou želvu, ta toto nemá a má se čile k světu, takže z toho usuzuji, že by to tak být nemělo. Želvě je okolo 15 let.