Agama vousatá nežere
U zlomenin ještěrů je to potíž. V podstatě máš na výběr ze dvou věcí :
1. ( pokud je to zlomenina - tak tu Ti poradí na 90% vet. ) nechat nohu volně srůst, během 3 - 4 týdnů sroste. Problém je, že v 50% případů noha sroste křivě, následné deformace ještěry nijak zvlášť nepoznamenají, prostě se naučí žít s tím co mají. Jen je možné, že nevyšplhají tam co dříve, či nebudou tak rychlí,...to je podle deformace.
2. možnost je pak fixace, asi nejvhodnější je naříznutý kousek brčka, kterým se noha zafixuje ve správné poloze, stáhne se to kouskem náplasti / lepicí pásky, a nechá se to 4 týdny, to je doba, za kterou noha 100% sroste a uzdraví se.
Pokud máš agam víc, je pak víc než vhodné po dobu léčení přemístit nemocného do samostatné nádrže ( UVB není zapotřebí - měsíc to bez něj vydrží ) a co nejmenší kontakt a tahání.
pokud máš možnost tak zkus aspoň 100 x 50 cm dno, na výšku můžeš 40 - 50, do toho můžeš později i přidat další
pro jednu by mělo stačit, ale čím větší tím lepší. Pokud máš možnost většího tak směle do toho

Ještě dotaz v inzerci jsem viděla terko 98x41x41 myslíte že tyto rozměry jsou vhodné pro Agamu ?Předem díky za odpověd.

0 10.10.2009 18:13 R
Pogona [762] - Ještěři Ještě mě napadlo, jak často rosíš? I když se jedná o pouštní ještěry, kteří jsou na dlouhá sucha dobře vybaveni, pak zejména mláďata i přes to, je nutné minimálně 3krát denně orosit - pokud mají nedostatek vody, pak přestávají přijímat potravu. Pokud máš misku s vodou a nerosíš, je to chyba! Tito ještěři z misky v 98% nepijí, ale olizují vodu z kamenů, větví, skla,... + tu, kterou je pokropíš.
někdy mladý nechtěji žrát a musíš je dokrmovat, mělo by se to časem spravit
Jaká je teplota v terku? Jak velké cvrčky jí nabízíš? Oči má čiré bez výtoku? KOlem nosu a z pusy taky nic? Jak velké terko máš?
Jakou máš teplotu v terárku?
0 28.09.2009 19:01 Poll – Agama vousatá nežere
Agama vousatá mi nechce žrát...poradí mi někdo so mám prosím dělat dík
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1564x