Přihlásit se TERARKA.NET »

Jeskyně pro Agamu

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Jeskyně pro Agamu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Flutter
Čili super palec . Pokud je tam ještěrka spokojená, není dál co řešit :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Flutter Re: fajfmen
Během orientačního skládání kořenů a kamenů před modelováním pozadí se mi podařilo kořeny, které původně měly být rozprostřené po teráriu, naskládat do tak obskurní struktury, že v ní bude úkrytů požehnaně. Takže jsem žadný úkryt v pozadí ve finále ani neřešil :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Felix Re: Flutter
Jednoduché řešení - nakvartýruj k ní větve, kůru a kdekterý další bordel - a pak koukej co si vybírá ;-) . Jí oblíbené kusy ponechej, zbytečnosti vyhoď... no a máš to :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Flutter
Každé vyhovuje něco jiného, některá se ráda natáhne, jiná schoulí do klubíčka. Nicméně se přizpůsobí úkrytu, který jí poskytneš a zvykne si ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Flutter Re: karkra72
Ahoj, schovávají se vousatky raději natažené, nebo "stočené"? Taky bych rád do pozadí zakomponoval alespoň nějaký úkryt a váhám mezi užším hlubším, kde se víc schová, ale nevejde se tam natažená, a delším mělkým (ve formě nízkého převisu), kam se vejde natažená a takový úkryt se bude snáz čistit. Pokud je agamy vyloženě nezbožňují, tak bych se rád vyhnul různým dutým kmenům a dalším "volně stojícím" úkrytům.

Asi jsem z těch, co chtějí plnohodnotný návod, ale radši se desetkrát blbě zeptám, než pak muset bourat a předělávat hotové pozadí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karkra72 Re: TheMikke
Ahoj. A nějaké fotky průběhu tvé práce budou, nebo si máme počkataž na konečnou verzi?
Hezký den ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Felix Re: TheMikke
Být víc lidí jako jsi Ty, co dokáží samostatně myslet, v diskusích si jen ověřit své logické závěry a třeba se i lehce inspirovat nějakou tou dobře vykoumanou věcí, to by bylo fajn.
Většina chce ale bohužel plnohodnotný návod na všechno teď hned, nejlíp ve třech kopiích a předevčírem bylo pozdě. Ach jo :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - TheMikke
Dík, já použil ten selský rozum a než se mi dostavilo odpovědi od vás, tak jsem sám něco pořídil, chtěl jsem se jen ujistit :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Felix Re: karkra72
Nedávej jim ale korkový kmínek - údery do něj strašně rezonují. Náš Rudolf brzy zjistil že se na tu věc dá účině bubnovat... a já se od té chvíle po noční pořádně nevyspal. Hlavně v době říje do toho mydlil pacičkami od rána do večera :-D . Pak jsem mu tu hračku sebral a nahradil u nás běžným dubem podobných rozměrů a tvaru (našel jsem v lesním polomu po dost prudké bouřce), no a od té chvíle pohoda :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - karkra72 – Ahoj.
Mohu jen souhlasit, i člověk občas potřebuje své klidné místo kde je sám. Naše agamky se schovávají pod kůru a nebo se zahrabávají pod kameny. Už přemýšlím, do budoucna, nad trochu větším kusem kůry, nebo půlky dutého kmenu, na jejich schovku až budou větší. ahoj
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Felix Re: TheMikke
Mnooo, technicky vzato... všechny odpovědi na tyto konkrétní dotazy (a ještě mnohem víc) máš zde ve všech agamích prezentacích a přehršli vláken na téma vousatka už vlastně zodpovězené ;-) . Plus selský rozum - každé zvíře chce mít možnost schovat se, každé se opravdu schová jen v úkrytu kam se pohodlně vejde celé... Čili asi tak :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TheMikke – Jeskyně pro Agamu
Čau! Mám hned dva dotazy.

1. vytvářím si terárko ze smrkového dřeva pro agamu (80d x 40š x 70v) se zadní stěnou z polystyrenu a montážní pěny a zvažuji zda je vhodné vytvořit i nějakou jeskyni (připadně jak velkou pro jednu agamu).

2. je vhodné udělat na jedné straně menší větrání a na druhé straně vsadit do dřeva větší větrací mřížku a vytvořit tak chladné a výhřevné místo? Na té straně s menší mřížkou by byla kombinace 26-ti wattové Repti Glo 10 a 50-ti wattové bodovky, přes celou délku pak bude 1 či 2 (uvidím jak moc světla tam bude) zářivkové těleso se zářivkou 965.

Předem dík za odpovědi! palec

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 238x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1225-jeskyne-pro-agamu