Dobrý den. Klasická otázka - co to je prosím za hada viz přiložené foto? Dnes na zahradě ve středočeském kraji. Předem děkuji.

Dobrý den,

Zdravim, mam dotaz. Pracoval jsem na zahrade a kdyz sem oddelal plech (viz.foto) tak se tam po chvili ukazal slepys (rekl bych krehky). Ma otazka zni, kdyz zlikviduju tu hromadu vetvi u toho plechu, myslite si ze zmizi ze zahrady? Kousek od toho mame hromadu kameni tak snad nepujde tam
dobrý den, prosím o pomoc při identifikaci hada na přiložené fotografii. vyfotografováno praha západ - hostěradice. velice děkuji

Nevime si rady co to mame na pozemku, zda uzovka hladka coronella austriaka ci zmije obecna. Poradite nam nekdo??? Dekuji
Dobrý den, objevila jsem tuto stránku. Před 2 lety jsme měli na zahradě tohoto hada. Fotka je trochu rozmazaná, jelikož se mi hrozně třásly ruce, když jsem ho šla fotit.Poradí někdo, o jakého hada se jednalo? Po vyfocení někam zmizel.
Můžete mi prosím poradit s identifikací tohoto hada? Vedeme o to spory a je třeba se obrátit na odborníky.
V kamenných základech našeho domu ,na slunném místě se asi usídlil tento druh hada , našli jsme ho pár metrů od domu na zahrádce , bohužel už mrtvého .V místě mezi základy domu je ještě svlečená jeho kůže. Nevíme zda v jeho úkrytu nejsou další (příp. mláďata)a máme obavy zda to není zmije (u domu se pohybují děti a pes ). Podle znaků na zádech by to mohla být i užovka hladká . jelikož nežije nepoznáme druh podle oční rohovky (zmije má údajně úzce protáhlé ). Děkuji za rady . foto zde axelfo.rajce.idnes.cz/…#Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 355x