Pohlaví?? agama
Nedovedu to očíslovat už ale jen ten prostřední dole by měl být sameček,jinak mi bylo řečeno,že samičky,je tomu tak?děkuji
Ahoj, jak píšeš... mně se ty fotky dost pletou nevím která je která, chtělo by to očíslovat, ale každopádně bych tam taky minimálně 2 samce tipoval.
Zdá sa mi že máte 2 samcov a 1 samička druhá fotka z ľava je s najväčšou pravdepodobnosťou samička
0 29.04.2019 14:43 nisinka – určení pohlaví
0 29.04.2019 14:43 nisinka – určení pohlaví
U třetí fotky to sice vypadá na boulícíse hemipenisy, jisté to ale úplně není. Dále jak napsal Landvir...
Chtělo by to lepší fotky, více prohnout ocásek, spodek nožek apod. Takhle bych si netroufl tipovat.
0 28.04.2019 18:03 nisinka – určení pohlaví
Dnes už o dva roky starší než při zadání dotazu
je to samice
Jo, jo .... bez fotek se to určuje dost těžko
Dej je tady a někdo se ti určitě ozve
0 13.03.2016 15:06 Karel – Agama
Je zdeb nekdo komu mohu poslat fotky svych agam a potreboval bych urcit pohlavi.
Taky bych to typnul stejně
Chtělo by to lepší fotku u kořene mírně nadzdvihlého ocasu, hemipenisy se tam moc nerýsují, spíš to bude samice....
0 26.10.2014 11:19 jana Pomuzete urcit pohlavi? Skoro rok stare agamy
0 26.10.2014 11:16 jana
oni už se mi začínaj zazimovávat.. takže leží většinou v tmavým a studeným koutě..... jinak uprostřed terária.. kde je střední teplota... ale děkuji moc za rady ;) s chovem sem docela nováček :/
Jako víceméně pouštní zvířata s denní aktivitou táhnou podvědomě za světlem a pod žárovku si proto vlezou automaticky. Ohřev shora je navíc daleko přirozenější než spodní. Topné kameny vlastně jen suplují šutry rozpálené sluníčkem které si nějakou dobu podržely teplo i poté co se ocitly ve stínu (pokud např. okolo poledne hrozí ještěrům v přírodě na přímém slunci rychlé a životu nebezpečné přehřátí, volí si samozřejmě radši je) - představují ale spíš jakousi nouzovku nebo (pro některé) rozmazlovátko, rozhodně ne plně funkční lokalitu výhřevu.
Věrni instinktům se pak samozřejmě ještěři i v terku chovají stejně
jo takhle tak to jo... ale divím se, že když potřebujou pořád to teplo a proto leží u sebe.... tak proč neleží o těch topných kamenů co tam maj.. :/ no každopádně je budu muset rozdělit no.. a moc děkuji ;)
Protože jsou závislí na vnějších podmínkách jako ohřev atp. a v terku nemají příliš na výběr, odkládají prozatím (protože jsou hodně mladí a hormony jimi ještě necloumají tolik jako u plně dospělých) v momentě kdy jim "dochází šťáva" rivalitu na později a věnují se udržení správného chodu tělesných funkcí. Potom budou rvačky samozřejmě pokračovat a jsou-li skutečně oba kluky, nedopadne to nakonec pro slabšího dobře. Raději je rozděl dokud jde jen o kočkování puberťáků a ještě to nepřerostlo do nesmiřitelné nesnášenlivosti dospělých samců schopných si navzájem urvat ocasy a nohy (nepřeháním)
Jsou sice známy případy kdy se dva samci dlouhodobě tolerují, někteří z nich jsou dokonce schopni koexistovat i bez vzájemné řevnivosti, takových je ale v populaci s bídou promile - u drtivé většiny vzájemná nesnášenlivost v průběhu doby roste až finálko vede k vzájemnému zmzačení a zabití slabšího. Raději nic neriskuj
No jo.. ale furt u sebe ležel... většinou teda na sobě... o nic se neperou.. a tak... sem z nich docela zmatená...
On mezi námluvami a teritoriálním chováním není zas takový rozdíl. Spíš se hádají, kdo je větší drsňák
Taky sem si to myslela. Ale v terárku mám ještě jednoho samce a oba začli dělat vábící tance nebo jak to říct, tak sem si nebyla pak vůbec jistá. Je možný, že by je dělali i když jsou oba samci? :/
Já bych řekl kluk jako buk
0 21.10.2014 16:49 Nikola – Pohlaví?? agama
Prosím o určení pohlaví... :(
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 263x