Fotky výsledku!
Takže až na lakovanie je bočná stena hotová, zadnú mam spolovice dokončenú. Bohužiaľ opäť na niekoľko dní nebudem doma, takže finálne dokončenie bude až koncom budúceho týždna. Už sem pridám fotky po úplnom dokončení a umiestnení do terária.
PS: čierny piesok odporúčam aplikovať rozhodne len v rukaviciach, lebo sa mi už 3x stalo, že sa mi drobná, čierna (dĺžka cca 3-5mm, hrúbka ako tenšie žihadlo) piesková "ihlica" zapichla do prsta. Vyberať odporúčam len pinzetou, lebo je značne krehká. Neviem, či ste sa s tým už niekto stretli a aká je pravdepodonosť na tieto ihličky v piesku naraziť. Po tejto skúsenosti by som, ale čierny piesok k zvieraťu pravdepodobne neodporúčal (možno suchozemskej korytnačke zvyšok zmesi ako substrát prekážať nebude, ale budem ju pravidelne kontrolovať). K hadovi, vzhľadom na spôsob pohybu a pod. som uznal za vhodné mať ďalšie 1-2 vrstvy len z červeného piesku. Plánoval som to aj tak, viď. predchádzajúci príspevok + stena opieskovaná tou zmesou je príliš tmavá (čierny piesok prebíja žltý aj červený).
Tak, tak 

Z dovolenky som sa vrátil, bol som kúpiť piesok a nejaké umelé rastlinky. Zmiešal som 2 svetlé druhy piesku a jeden čierny, takže som zvedavý ako to bude po zaschnutí vyzerať. Dnes som stihol dať prvú vrstu piesku na bočnú stenu a na kameň pre nádobu s vodou, zajtra pokračujem zadnou stenou. Piesok som lepil na dlažicové lepidlo zmiešané s duvilaxom. Ďalšiu vrstvu budem lepiť už len duvilaxom. Opäť prikladám foto. A sorry za monológ príspevkov, verím, že niekomu to pomôže resp. ho to zaujíma.
1. náter (Spotreba: 5kg dlaždicového lepidla + 1,5l vody)
Update postupu prác. Vyrezávanie a opaľovanie už skončilo (spotrebovalo sa 7 zapaľovačov). Zajtra prvá vrstva dlaždicového lepidla, ak bude čas. Na výčnelku ju položená široká lepiaca páska, aby ste mali predstavu o rozmeroch. 
Dnes mi konečne prišli polystyrény (hrúbka 13cm), podarilo sa mi vymerať také veľkosti, že postačia 2 kusy, 1 na zadnú stenu (miesto dvoch ako som plánoval) a druhý na bok. Začal som s vyrezávaním zadnej steny, zajtra pokračujem. Doterajši status: 3 veľké tašky polystyrénových odrezkov a 3x menený zásobník vo vysávači.
Musel som sa trošku pohrať s tým, aby som vyrátal, aké veľké polystyrény dostanem cez otvor do terária. Stále neviem ako sa vysporiadať so spojmi. Totiž hada môžem dať preč len na jeden deň, takže celú stenu musím zostaviť na tých 3 kusoch mimo terária a potom ich doň len nalepiť. Ako zakryť v priebehu 24hodín spoje?
Dobrý deň,Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 585x