Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Úprava terária pre p.regius

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
Úprava terária pre p.regius
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2015 20:33 Muž Pasyok [37] Re: cadaverous
A na pohlaví asi nezáleží, či? :-) Lebo túto nemám sondovanú a ostatným spôsobom určovania pohlavia pri regiuske neverím. Na druhú stranu by bola škoda nemať párik, takže asi bude lepšie osondovať. :-) Môj kúsok má cca 105cm, takže som uvažoval, aby druhý mal aspoň 70-80cm. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.08.2015 20:27 Muž cadaverous [22] Re: Pasyok
Do těhle rozměrů bych asi klidně 2 regiusky dal. Hledal bych ale alespoň trochu stejnou velikost. Mohlo by se stát, že si větší pochutná na menší. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2015 18:29 Muž Pasyok [37] – ...
Takže hádam už posledný príspevok k tejto téme :-D Ako môžete vidieť v mojej prezentácií, tak regiuska terárko využíva naplno, v noci robí rôzne akrobatické kúsky (predtým mala ako oporu len sklo/kmeň a zvykla aj padať, preto som rád, že sa pozadím vyriešilo aj to. Všetko je vyšpárované, úkryt vylepšený. Moja otázka je: Je do terária tejto veľkosti a úpravy vhodné pridať ešte jednu regiusku? A ak áno, mám sa obzerať po kúsku podobnej veľkosti alebo to je jedno a znášajú sa v pohode? :-) Samozrejme vymyslel by som ešte jeden úkryt, aby neboli nútené zdieľať jeden. :-)

Terárium: výška 120cm, šírka 110cm, hĺbka 60cm. Objem 792 litrov (180 litrov uberá 3D stena), takže 612 litrov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 16:50 Muž Pasyok [37] Re: cadaverous
Ďakujem za rady, to vetranie rozhodne zvážim a vyšpárovanie ešte premyslím...uvidím, či bude mať regiuska pokusy :-)

EDIT: nádobka s vodou je už úspešné opieskovaná a v teráriu, fotka bude za pár minút v prezentácii. A asi môžem týmto aj toto vlákno uzavrieť. :-)

EDIT [26.8. 16:25]: vyšpárované čiernym silikónom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 16:45 Muž cadaverous [22]
Ono větrání by pro regiusky asi stačilo. Ale v případě že se rozhodnete jej zvětšit, tak bych asi doporučil žiletkou odříznout sklo pod dvířky a u sklenáře nechat rozpůlit. Mno a nalepit zpět. Do vzniklé mezery silikonem nalepit muší pletivo. Snadno se to ale říká a hůř dělá. :-)
Hlavně gutky jsou mistři v hledání děr do kterých se nevejdou, ale časem je prostě zvětší. Vyspárování těchto děr sprárovací hmotou doporučuji, než se tam dostane a budete muset celé pozadí vyndávat, aby jste vyndali hada zpoza pozadí. ;-)
Žárovka se nezdá. Ale i tak je lepší mít reflektorovou, která svítí na jeden bod a udělá výhřevné místo. Ale pokud je v květináči, tak to funguje podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 15:53 Muž Pasyok [37] Re: Nadka
ajajááj, škoda, že to nejde dať preč :-) update- nádobu na vodu som pred chvíľou pomocou čierneho silikónu opiesokoval, večer oprášim a uvidím, čo z toho bude :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 15:49 Žena Nadka [214] Re: Pasyok
Tak si tam ten dáreček nech,někdo dává jenom sobě a nevadí to. :-D taky se můžeš odměnit. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2015 15:06 Muž Pasyok [37] Re: cadaverous
Vetranie je po celej dlžke hore, preto ho nevidieť (nie je najlepšie, terárium som bohužial prevzal takéto s leguánom. 2-3x do týždňa terárium vetrám dokorán otvorenými dvierkami. Žiarovka to vyhrieva v pohode (je dokonca až 100W, terárium je veľké, kvetináč tiež, preto pôsobí malá), v zime pridávam aj výhrevný kameň- podľa teploty v teráriu. Viem, že to tak nevyzerá, samého ma to prekvapilo. Robil som ho mimo, lebo som regiusku nechcel stresovať dlhším ubytovaním v provizórnom teráriu, ako som vysvetľoval v príspevkoch nižšie. Steny držia dobre,sú lepené aj silikónom + vzájomne sa tlačia, medzery sú minimálne, neprepchá do nich ani hlavu (ak by nejakou náhodou niečo našla, tak nie je problém ju dať na deň preč a celé to vyšpárovať dlaždicovým lepidlom s duvilaxom a zapieskovať). Ale uznávam, že v ideálnych podmienkach by som to rozhodne robil presne ako píšete. :-)
Vetrenie by ste ako riešili? Teraz je navrchu mriežka s plochou 770cm2 a pri leguánovi som nepostrehol žiaden problém za pár rokov a regiuska bola v pôvodnom teráriu bez týchto úprav 2 roky a tiež nemala problém. Ale, pokiaľ to nie je najlepšie a odporučili by ste nejaké vylepšenie, rozhodne sa brániť nebudem a rád vypočujem každú radu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 14:32 Muž cadaverous [22]
A zase budu za šťourala... Má to terárium někde nějaké větrání? Z fotek to moc vidět není a mezery mezi dvířky neberu jako větrání.
A ta pidi žárovka to terárium vytopí? To je nějaká 5W prďola ne? stydim Raději bych tam dal +- 40W reflektorovou žárovku, aby byl vytvořenej výhřevnej bod. Tohle ani nevytopí ani bod neudělá. ;-)
Jinak pozadí je opravdu povedené a moc se mi líbí!
Ale pro příště Vám poradím, dělat pozadí přímo v teráriu. Může se udělat přes všechny stěny a je součástí terária, tudíž bez zbytečných spár a skulin. Takže ani had nemůže zalézat za pozadí. Tady bych se nedivil, kdyby našel mezeru kam se bude snažil zalézat. A jednou se mu to povede. Oni jsou regiusky a gutky na to specialisti. ;-)
Jinak přeju ať slouží tobě i hadovy. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.08.2015 13:06 Muž Pasyok [37] – hmm
najviac starostí je s čistením skla :-D inak dosť off topic, ale ako sa dá zrušiť darček, pretože som sa preklikol na mobile a dal sám sebe :) večer pridám foto terárka aj s hadíkom a potom pridám prezentácie terárka korytnačky, koralovky a prípadne aj akvária. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 23:17 Muž Pasyok [37] Re: Nadka
Ďakujem, v priebehu pár dní ju snáď spravím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.08.2015 22:48 Žena Nadka [214] Re: Pasyok
Pěkné potlesk A teď by sis měl udělat prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 21:13 Muž Pasyok [37] Re: Pogona
Ďakujem krásne, mne ta nádobka tiež trhá oči, ale budem to riešiť asi ozaj len prefarbením na sivo-hnedú farbu. Mám rovnakých nádobiek viac. Možno jednu skúsim potrieť silikónom a opieskovať a uvidím, čo z toho bude. :-) Napíšem, keď bude niečo nové. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2015 21:02 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Pasyok
Jak napsal kolega, bomba, budiž toto vlákno inspirací a příkladem pro každého kdo uvažuje o pořízení si čehokoli živého do terária. Navíc je to fakt hezké, - jen na okraj, zkusil bych si ještě vyhrát s bazénkem, v tak pěkném teráriu by bylo škoda té plastové misky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 20:37 Muž Pasyok [37] Re: Landvir
Ďakujem, regiusku už mám dlhšie, ale našťastie mám mnoho nepoužívaných terárií, kde som ju mohol teraz na 1-2 dni dať. :-) Len už som mal konečne viac času, aby som upravil to terárium z pôvodného pre leguána na terárko lepšie odpovedajúce hadovi. :-)
Btw. lignocel budem meniť až dodatočne, teraz som tam dal "starý"/pôvodný, aby v teráriu ostal jej pach a menej sa pri zvykaní na nové terárium stresovala. :-) Určite sa ešte ozvem do vlákna s tým, ako sa regiuske nové prostredie páči. :-)

EDIT: A ak by niekoho zaujímali celkové náklady, vyšlo ma to cca 80 eur. Mínus 10kg piesku, ktorý šiel nakoniec korytnačke, takže cca 65 eur. Kupoval som duvilax, dlaždicové lepidlo, zapaľovače (nemal som k dispozícií teplovzdušnú pištoľ), lak, piesok, umelé rastlinky (tú na ľavej strane som už mal) a silikón vrátane pištole. Polystyrén som mal zadarmo.

PS: polystyrén mi išiel vysávať bez akýchkoľvek problémov, piesok takisto, takže sa toho nemusíte báť, lebo mnoho ľudí písalo, že to zvykne upchávať vysávač...

PS2: 3D pozadie nejde dovrchu preto, lebo väčší rozmer 3D steny by sa mi ťažko dostával do terária cez dvierka, aj toto bolo veľmi tesné a druhý dôvod je ten, že takto má regiuska priestor navyše na lezenie, v podstate to čo som ubral na zemi ma teraz hore. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2015 20:32 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Pasyok
Vypadá to suprově, fakt bomba, už se těším na finálovou podobu, celkovou prezentaci a obyvatele. Jedno z mnoha krásných a propracovaných terárií zde na serveru. Měl by jsi jít příkladem, nic uspěchaný a zvířata až po pořádaném terárku. potlesk ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 19:17 Muž Pasyok [37] Re: Pasyok
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 18:47 Muž Pasyok [37] – Hotovo
Fotka k příspěvku Fotky výsledku! :-) Ešte sa možno pohrám s opieskovaním nádobky na vodu, prípadne ju len prefarbím na farbu lignocelu. :-) Dúfam, že sa výsledok páči a pevne verím, že regiuska sa poteší najviac. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 17:40 Muž Pasyok [37] Re: Landvir
Použil som nakoniec lak v spreji, ktorý je schválený pre styk s pitnou vodou. Nastriekal som ho len tak zľahka z diaľky takmer 40cm v rýchlosti. :-) Steny su úž v teráriu, zatiaľ vetrám. Kameň na nádobu s vodou som nelakoval vôbec. Taktiež som sa rozhodol, že nebudem špárovať medzeru medzi bočnou a zadnou stenou, pretože to vyzerá v pohode aj bez toho. Ešte dnes pridám foto, hada nasťahujem asi zajtra večer. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.08.2015 17:36 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Pasyok
Ahoj, nechceš si to s tím lakovanim rozmyslet? Bude to potřeba lakovat? Nedrží Ti ten písek i tak dobře? Já myslím, že pokud nebude v terárku extrémní vlhkost, tam Ti ten písek lepidlo a Duvilax udrží...HM? Ale to je jen můj názor. ;-)
Jinak pokud bys opravdu lakoval, použil bych obyčejný lak s atestem na dětské hračky. Tak ať se daří. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2015 16:00 Muž Pasyok [37] – lak
Potreboval by som radu ohľadom laku. Pri hadovi je jedno, aký použijem? Totiž po zaschnutí a odvetraní by nemal robiť problém, ak ide o terárium s nízkou vlhkosťou? Je mi jasné, že pri vlhkých a akváriových pozadiach je nutný s atestom na detské hračky, ale pri suchom mám pochybnosti, či to je potrebné. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2015 11:39 Muž Pasyok [37] – 3D stena
Fotka k příspěvku Takže až na lakovanie je bočná stena hotová, zadnú mam spolovice dokončenú. Bohužiaľ opäť na niekoľko dní nebudem doma, takže finálne dokončenie bude až koncom budúceho týždna. Už sem pridám fotky po úplnom dokončení a umiestnení do terária. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2015 15:06 Muž Pasyok [37] – Black Sand
Fotka k příspěvku PS: čierny piesok odporúčam aplikovať rozhodne len v rukaviciach, lebo sa mi už 3x stalo, že sa mi drobná, čierna (dĺžka cca 3-5mm, hrúbka ako tenšie žihadlo) piesková "ihlica" zapichla do prsta. Vyberať odporúčam len pinzetou, lebo je značne krehká. Neviem, či ste sa s tým už niekto stretli a aká je pravdepodonosť na tieto ihličky v piesku naraziť. Po tejto skúsenosti by som, ale čierny piesok k zvieraťu pravdepodobne neodporúčal (možno suchozemskej korytnačke zvyšok zmesi ako substrát prekážať nebude, ale budem ju pravidelne kontrolovať). K hadovi, vzhľadom na spôsob pohybu a pod. som uznal za vhodné mať ďalšie 1-2 vrstvy len z červeného piesku. Plánoval som to aj tak, viď. predchádzajúci príspevok + stena opieskovaná tou zmesou je príliš tmavá (čierny piesok prebíja žltý aj červený).

EDIT: pridaná foto korytnačieho domova so spomínaným pieskom.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2015 22:02 Muž Pasyok [37] Re: Pogona
Fotka k příspěvku Tak, tak :) Prvá vrstva zaschla, zajtra mám povinnosti, ale v stredu by som mohol s duvilaxom dať vrstvu červeného piesku. Táto vrstva bude pod ním a časom, keď dôjde k ošúchaniu steny bude prerážať táto tmavšia vrstva pomedzi červený piesok. Resp. dúfam, že to tak bude. :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.08.2015 20:26 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Pasyok
Zajímat by to mělo každého, kdo si chce pořídit živého kamaráda. Protože tohle je jediný správný postup, pokoukat, poradit se, zařídit terárium a až PAK pořídit zvířátko. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.08.2015 21:59 Muž Pasyok [37] – 3D pozadie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Z dovolenky som sa vrátil, bol som kúpiť piesok a nejaké umelé rastlinky. Zmiešal som 2 svetlé druhy piesku a jeden čierny, takže som zvedavý ako to bude po zaschnutí vyzerať. Dnes som stihol dať prvú vrstu piesku na bočnú stenu a na kameň pre nádobu s vodou, zajtra pokračujem zadnou stenou. Piesok som lepil na dlažicové lepidlo zmiešané s duvilaxom. Ďalšiu vrstvu budem lepiť už len duvilaxom. Opäť prikladám foto. A sorry za monológ príspevkov, verím, že niekomu to pomôže resp. ho to zaujíma. :-) :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2015 19:32 Muž Pasyok [37] 3D pozadie
Fotka k příspěvku 1. náter (Spotreba: 5kg dlaždicového lepidla + 1,5l vody) :-) Odchádzam na dovolenku, po návrate spravím zopár ďalších náterov.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2015 22:48 Muž Pasyok [37] – 3D pozadie
Fotka k příspěvku Update postupu prác. Vyrezávanie a opaľovanie už skončilo (spotrebovalo sa 7 zapaľovačov). Zajtra prvá vrstva dlaždicového lepidla, ak bude čas. Na výčnelku ju položená široká lepiaca páska, aby ste mali predstavu o rozmeroch.
Otázka: Aký lak by ste zvolili na nalakovanie po opieskovaní? Transparentý matný? :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.07.2015 23:39 Muž Pasyok [37] – Pracovní deň 1.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes mi konečne prišli polystyrény (hrúbka 13cm), podarilo sa mi vymerať také veľkosti, že postačia 2 kusy, 1 na zadnú stenu (miesto dvoch ako som plánoval) a druhý na bok. Začal som s vyrezávaním zadnej steny, zajtra pokračujem. Doterajši status: 3 veľké tašky polystyrénových odrezkov a 3x menený zásobník vo vysávači. :) Prikladám foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2015 00:14 Muž Pasyok [37] Re: VaJzi
Ďakujem za rady, prejdem si tú prezentáciu ešte poriadne a pouvažujem, či sa pustím aj do vodopádu. Možno si teraz vyskúšam základ a vodopád urobím pri koralovke, ktorá ma menšie terárium a bude sa to tam hodiť viac. A budem si istejší aj svojimi schopnosťami. Ako ďalšieho hada do terária k regiuske by ste mi poradili len rovnaký druh alebo sa dobre znášajú aj s iným druhom? :-)
O pár dní idem na dovolenku, ale potom sa do toho pustím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.07.2015 00:03 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Pasyok
Provizorní ubytování na pár dní můžeš zhotovit z velké plastové nádoby, která se prodává např. v IKEi (používá se třeba na chov cvrčků)...

Když projdeš mou prezentaci, tak tam většina odpovědí je:
Spoje jsem zakryl stejnou hmotou, jakou jsem pokrýval i celé pozadí - tzn. hodně naředěným lepidlem na obklady s přidanou barvou (speciálně na prolákliny jsem si zvlášť udělal hustší).
Na stěnu po které teče voda jsem nic kromě lepidla a štěrku neaplikoval. Pár kamínků opadlo a barva se nesmyla - resp. po týdenním zkušebním provozu byl bazének špinavý, ale po výměně vody už k dalšímu znečišťování nedošlo.
Použité čerpadlo: Atman AT-303 - jednou v reklamaci, ale po výměně osyčky už běhá dobře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2015 21:28 Muž Pasyok [37] Fáza 1.
Fotka k příspěvku Musel som sa trošku pohrať s tým, aby som vyrátal, aké veľké polystyrény dostanem cez otvor do terária. Stále neviem ako sa vysporiadať so spojmi. Totiž hada môžem dať preč len na jeden deň, takže celú stenu musím zostaviť na tých 3 kusoch mimo terária a potom ich doň len nalepiť. Ako zakryť v priebehu 24hodín spoje? :-) Resp. máte nápad ako improvizovane na necelý týždeň obytovať metrového hada? :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 19:52 Muž Pasyok [37] Re: VaJzi
Ten vodopád je parádny, ale neviem, či si na niečo také trúfam. Výzvou pre mňa bude aj 3D stena. :) Ošetroval si povrch steny, po ktorej steká voda nejak špeciálne alebo stačí lepidlo/silikón+piesok? Neopadne ten piesok v priebehu pár týždňov? :-) A aké čerpadlo si použil? :-) Rozmýšľam nad spôsobom ako to uchytiť, aby som mal prístup k technike a zároveň to držalo pokope.

EDIT: Dostal som radu použiť na tvorbu 3D pozadia len polystyrén čierny silikón a piesok. Čo si o tom myslíte? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2015 18:42 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: Pasyok
Ahoj, vodní plochu můžeš řešit podobně jako já, včetně vodopádu... Výhodou je, že máš celoskleněné terárium, takže stačí vlepit skleněnou přepážku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2015 14:22 Muž Pasyok [37] – Úprava terária pre p.regius
Fotka k příspěvku Dobrý deň,
chcel by som od Vás radu, ako by ste upravili terárium pre python regius. Pôvodne bol v tomto teráriu (110cm/60cm/120cm) leguán, takže rozmerovo je pre tohto pytóna obrovské. Premýšľam ako ho upraviť, aby bolo estetickejšie a vhodnejšie na chov.
Otázka č.1: Rozdeliť terárium na 2 časti alebo pridať ešte nejakého hadíka k regiuske? A akého?
Otázka č.2: Akú veľkú vodnú plochu by ste doporučili? :-)
Otázka č.3: 3D pozadie z dôvodu chovu leguána som neriešil, lebo pri svojej veľkosti a hmotnosti by ho zničil okamžite. Teraz uvažujem, aké vyrobiť. Členité alebo takmer rovné? Je to vysoké terárium a nechcem, aby si had pri páde z výšky ublížil.

Proste, čo by ste na mojom mieste s teráriom spravili vy? :) Prikladám foto.

EDIT: Vetranie je umiestnené v hornej časti terária, po celej dĺžke. Pozadie mal leguán len pomaľovaný kartón nalepený z vonkajšej strany terária.
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 585x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1312-uprava-teraria-pre-pregius