Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Krajta královská (P. Regius) - krmení

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
Krajta královská (P. Regius) - krmení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2016 19:52 Blaberus Re: Kerris
P.r. mi někdy nežraly i několik měsíců, očividně nestrádaly,
aktivita bez výrazných změn a pak jsem nestíhal nosit ;-)
Po pár letech jsem si "zvykl".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2016 13:15 Kerris
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,

znovu přicházím s dotazem na níže zmíněnou krajtu - a znovu s dotazem na krmení.

Dle rady jsme jídelníček přizpůsobili - bohužel menší potkany jsme u nás nesehnali, ale chvíli jedla podstatně větší myšky v menších intervalech a vše bylo v pořádku. V únoru jsme sehnali menšího potkana. Prvního snědla - ačkoliv ho do sebe horko těžko nasoukala - a byla po něm dost přešlá a dost dlouho se jen válela. Proto jsme se rozhodli s dalším počkat a dát jí ho až za 3 týdny.

Potkana jsme koupili, krajta za ním lezla a připravovala se na útok, ale kdykoliv se k ní přiblížil, tak ucukla a stáhla se. Odmítala nám ho sežrat a my zase odmítali potkana zkoušet omračovat jako toho prvního, protože nechceme mít doma polomrtvého nesežraného hlodavce.

Řekli jsme si, že jí dáme pauzu. Po měsíci jsme zkusili koupit dvě laboratorní myšky (potkan od února moc vyrostl a už by ho nesežrala) - první snědla okamžitě, ale u druhé se naskytl stejný problém jako s potkanem - leze za ní, připravuje se na útok, hledá ji po terárku, ale když se myš přiblíží, ucukne.

Zkoušeli jsme ji i vyndat a dát jí myš mimo terárko, ale to ji úplně ignorovala.

Proto bych se ráda zeptala, jestli se máme začít nějak strachovat? Měsíc nic neměla (kromě laboratorní myšky, což je spíš jednohubka).

Jinak se chová zcela normálně, terárko jsme pro jistotu celé pročistili, had je taky v naprostém pořádku.

Pokud by to tedy byla jen jejich typická žrací pauza, kdy se máme pokusit ji znovu nakrmit? Myšky jsme se rozhodli koupit proto, že se zdálo, jako by měla hlad (pořád si lehala celá napružená v terárku do místa, ze kterého je zvyklá lovit). A trochu nás mate to, že se připravuje k útoku - kdyby neměla zájem, tak potravu zcela ignoruje, ne?

Od posledně povyrostla a jednou se svlékla. Má odhadem kolem 60 cm a 374 gramů. Terárko je pořád stejné, jedinou změnou je větší miska na vodu. Přikládám měsíc starou fotku pro představu velikosti.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2015 14:36 Kerris Re: Pogona
Díky za rady, jídelníček prizpůsobíme :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2015 20:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Kerris
Takovéto krajtě bych bez nervů hodil každých cca 8 - 10 dní menšího potkana, jedna malá myš týdně je pro ni málo, nediv se, že hned hledá další...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2015 12:39 Kerris – Krajta královská (P. Regius) - krmení
Fotka k příspěvku Ahoj,
mám takový konkrétní dotaz na krmení Krajty královské, který jsem po prolezení fóra nikde přesně nevyčetla.

V koncem září jsme si s přítelem pořídili prcka krajty královské - narozená v srpnu (pohlaví nejasné). Po převozu domů se nevyskytl žádný problém, prcek si vše zvědavě prozkoumal, myšku od té doby dlabe pravidelně jednou týdně. Začínali jsme na skákavkách, ale pak o ně ztratila zájem, takže teď jsme na bílých laboratorních myškách.

Ráda bych se zeptala, kdy je vhodná chvíle na to, abychom prodloužili dobu krmení? Podle toho, co jsem si zjišťovala, se mláďata mají krmit jednou týdně menší myškou, ale později by se měly intervaly krmení prodlužovat až na 10-14 dní.

Mohu se tedy zeptat, kdy pro to bude vhodná doba? Je totiž docela jedlík a hned po jedné myšce by hledala další, takže se s přítelem trochu bojíme, abychom ji nepřekrmovali.

Velikost krajty je necelých 50cm.Terárko dostatečně veliké (přes 100x50x50, nepamatuji si přesně), teploty se pohybují přes den pod žárovkou 35° a u vody 28°, v noci teplota klesá na nějakých 19-21°.

Díky,
Kerris

 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 103x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1346-krajta-kralovska-p-regius-krmeni