No četl jsem, že hlístice jsou spíš žrádlo než škůdce. Ale myslel jsem, jestli se třeba hlístice nelíhnou za nějakých podmínek, které zabíjí žáby...
Objevily se chvíli po tom, co jsem začal žáby krmit těmi buchankami, tak se asi přistěhovaly s tím.
Jinak mražené nesmrdí. Je to koupené platíčko, trvanlivost do 2017. Navíc ho žerou i Razborky a Bojovnice ve velkém akva a nehynou.
Žáby i krmení jsou z Hornbachu (Praha Černý most).
Žrát jsem je neviděl, což ale nemusí neznamenat, že nežraly.
Úplní lazaři to nebyly. Ne že by hýřily pohybem, ale nějaká aktivita tam byla.
No, dneska jsem koupil nové. V zájmu zachování duševního draví svého tříletého syna, který pohřeb první bezejmenné nebožky profňukal a o smrti paní Žábové neví. Řekl jsem mu, že je zalezlá a že se určitě objeví. Což nastane dnes, hned potom, co jsem jí přistěhoval kámošku. Tak doufám, že to fakt byla jen smůla...
Zdravím
Tak jsem to zakřiknul. Drápatečkám se stále nedaří. Sice už vydrží déle, než původní nebožky, ale i tak se mi 3-4 týdny zdá málo... Pravda, jedna žába zalezla za filtr, kde se zasekla, druhá vylezla dírou na kabely z akvárka ven, kde ji našly kočky, ale další dvě sešly (ne)přirozenou smrtí...
Zdroj žab je stále stejný, Hornbach. Velikost akva, vlastnosti vody i životní podmínky se prakticky nemění (jen semtam nová kytka). Ostatní obyvatelé prospívají (razborky, krevetky). Krmení cyclop + komáří larvy, obojí mražené.
Poslední nebožka měla na břiše takovou jako podlitinu. Viz foto. Stejnou měla i jedna z prvních mrtvolek. Úraz bych ale asi vyloučil.
Nemáte někdo nějaký nápad? Může je hubit velikost akva (12 litrů)?
Zaráží mě, že jeden den si vesele plavou a žerou a druhý den jsou mrtvé...
Můžu je zkusit do většího (60l), ale mám tam bojovnice a nevím, jestli jí nebudou prudit.
Díky předem za rady, je to už zoufalství a na webu moc fundovaných informací není...
TAk kdyby se tu našel někdo s nápadem, tak prosím...