věk hadů
hehe gratuluji k uspesnemu premluveni manzela z jednoho na dva hady
Hlavně nebrat albíny - jsou to od přírody slabí jedinci...
Do začátku dobrá volba
a gutáty jsou nádherný
A pro jste se nakonec rozhodli...???
Tak co hadík na palubě....
0 27.02.2010 18:31 Daki – Re: Pogona
Jooo? já myslela,že to je hodně pidi kor na hadíka já jsem počítala možná s nějakou ještěrkou a takové rozměry to cca má.a co by se tam vlezlo za korálovku jdu prošmejdit atlas...jiank no taky v to doufám,ještě jsem na žádné nebyla a když tak se aspoň pokochám a případně poberu rozumy
Díky za chválu.Nápad je skvělej, tohle většinou zabírá, když to člověk vidí naživo a né jen že se o tom doma mluví
I ve 40l lze chovat hada, záleží na rozměrech např. 40l s rozměry 50*40*20cm v pohodě stačí např. na nějaký druh korálovky.
pak nezbejvá než pořídit nový terárko
0 14.02.2010 09:39 Daki – Re: Pogona
Tak děkuji za všechno a přesně jak jsem předpokládala terko nebude,protože přece nekupoval tak drahé akva aby ho potom řezal žejo
,tak budu jen dál snít třeba časem..jinak to já bych šla asi do té rašeliny mám ráda co nejvíce to uděla přírodně,tak nějakou zelen hodně větviček na šplhání
ale děkuji za vše a třeba jednou...
Svítit stačí 10 - 12 hod. denně a na dno se může dát cokoli - dle libosti, novinový papír, bukové štěpky, lignocel, rašelina, písek, směs rašeliny a písku,... většinou se podklad volí podle celkové kompozice terária ( např. máš-li tam zeleň, větve, kameny - pak se hodí rašelina/lignocel, naopak do pouštního terária se samými kameny se hodí písek ).
0 12.02.2010 22:24 Daki – Re: Pogona
abych si to teda upřesnila takže to znamená,že se musí svítit normálně celý den. a na ten spodek je teda nejlepší co za drt.no určo mě ještě napadne více věcí,ale zatím aspoň tohle a do budoucna snad bude zrealizované
Stačilo! A vytápění zajistí obyč žárovka v květináči, topný kámen není třeba, užovka červená je noční had a v noci je stejně vypnutý
0 12.02.2010 21:38 Daki – Re: Pogona
Ono předělat to to je to nejmenší to já mám manžu zručného a s fantazii,ale spíš se bojím toho,že se mu to nebude líbit,protože je to kupované jako set a docela drahé,ale už jsem to trochu vymyslela podle tvého návodu už si dělám náčrt.Myslíš,že by stačilo,když by se oddělala jedna boční strana + máme na tom 4dílný kryt a ta zadní část je jeden pruh 15cm široký a ten by se taky udělal z té síťoviny a zbytek by mohl zůstat tak jak je?a ještě teda mě zajímá jak je to s tím vytápěním co je na to potřeba?
asi to zní hloupě,ale u rybek mi to je jasné + další potřebné elektroinstalace
To jsou teda dotazy co,ale s hadama fakt nemám zkušenost
Předělání těžké není, stačí zapojit fantazii a pustit se do práce, je mnoho způsobů od jednoduchých po ty složité a to platí i o finanční stránce - jde předělat za pár kaček, ale taky za pár tisíc...
tak prodej akva a kup terko
0 12.02.2010 11:08 Daki – Re: Pogona
No právě co tak tady čtu by to bylo lepší,ale z toho mám právě obavy,že už tohle manžu moc nepotěší,už tak se na mě tváříl jako jestli nejsem blázen
mu furt vysvětluju,že je to mín náročné jak rybky aspoň si myslím
a může si to člověk vzít do ruky...jsem totiž hrozný zvířofil
už jsem si četla ten článek s tím předěláním akva na tera
Pokud je to akvárko, pak by nejdřív bylo dobré trochu si stím pohrát ( to není těžké ) a předělat na terárium. Hadi totiž potřebují kvalitní větrání, jinak hrozí plíšně, prach a pod.
0 12.02.2010 09:31 Daki Tak to já se taky ráda dozvím nějaké info mám zálusk na užovku červenou
jen ještě trochu přesvědčit manžela aby svolil udělat tera a jsem happy.Mám nevyužité 300L akvárko,takže si myslím,že by měla solidní bejvák
jen teda pozjištovat co potřebuje za el.vybavení atd.
díky za každý názor
0 08.02.2010 22:00 invalida – Re: Pogona
No a odkad jsi? Nejdřív nastuduju...Můžeš napsat co konkrétně máš za druhy....Václav
0 07.02.2010 22:25 invalida – ahoj
Zdravim hadology...mám hodně akvárek tak uvažuju o želvě a háděti..zvláštale poradte nejběžnější druh na začátek co studovat..případně můžete uvést přibližnou cenu atd prostě důležitý věci dík
Jo a díky za ušetřenou práci
0 22.11.2009 21:48 Felix [755] - Ještěři ta tabulka by nebyla špatná. Myslím si, že se hadi mezi lidma vyskytují čím dál častěji a leckdy ani neví, na jak dlouho se jim upisují.
To není na omluvu. Proto jsem nadhodila toto téma.
Neomlouvej, nemáš za co, všichni se stále učíme
Někde na netu jsem před časem narazil na tabulku právě s těmito údaji. Zkusím to dohledat a pak (najdu-li to) sem dám link
0 18.11.2009 22:50 poklad – věk hadů
Vím, že jsou tady odborníci. Mohl by tady dát někdo dohromady přehled průměrých věků nejčastěji chovaných hadů ?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 2391x