Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

První had

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
První had
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.12.2016 18:43 Žena EffyMerillis [3] - Plži
Lukáši, už tu bylo řečeno, nastuduj si různé weby, články a prohlédni různá terária pro korálovky. Až ti pak bude něco nejasné, přijď se optat. Lidé tu rádi poradí, ale člověk se musí trochu posnažit sám a něco si najít a ne se hned jít ptát, když jsou všude články o všem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 21:28 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Lukáš
Korálovka kalifornská/pruhovaná, Lampropeltis getula californiae. Stačí zadat do vyhledavače GOOGLE a hned máš "milion" odkazů.
Ostatně i ve ZDEJŠÍM ATLASU (který jsme zjevně po léta smolili nejspíš pro srandu králíkům - na horní liště webu přitom stačí kliknout na terminus HADI a jsi tam ;-) ) máš celkem solidní info o zmíněném taxonu naservírované jak na stříbrném podnosu...

A jestli mě po tomto příspěvku zas někdo nařkne z arogance, ať se chytne za nos sám - když jsem si např. já usmyslel že jako spolubydlícího tvora nutně potřebuji korelu (ve zveráčích tak za 600 Kč jedinec), půl roku předem jsem skoupil za nejmíň 5 000 Kč veškerou dostupnou literaturu o papoušcích a zároveň denodenně propátrával net... Výsledkem sumarizace poznatků je malé hejno kterému jsem přizpůsobil poměrně významnou část bytu. A stále je co zlepšovat.
Žádné ze zvířat nevlastním. Žijeme pospolu. Pak to funguje.
Žel Bohu, pokud se tazatel musí ptát, zda taxon s druhovým názvem "kalifornská" jsou tropy, pak má pětku nejen z bižule, ale i ze zeměpisu základní školy, přibližně tak páté třídy!
Rozhodně to nemíním ve zlém vůči tazateli, navážím se do systému vzdělávání který stojí akorát za... víme co :-O ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 19:50 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Lukáš
Ahoj chtělo by to trochu projít již vytvořené prezentace, neznám tvoje podmínky chovu, teplotu v mistnosti a podobně. Na podklad určitě rašelinu, jak sám píšeš. Žárovka stačí jedna na jednom místě, pod ní třeba břidlici, která se ohřeje, watáž podle teploty v teráriu, musíš to sám vyzkoušet. Topné kabely jsou zbytečné. Jinak co se prolézaček a vybavení týče, to si musíš promyslet sám, zkus se někde trochu inspirovat.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2016 16:09 Lukáš – První had
Ahoj, vybral jsem si korálovku kalifornskou.
Terárium stačí 80x40x40? Tropy?
S osvětlením si nevím rady... jednu žárovku? dvě? kolik wattů? Co je a jak se dělá tepelný most? stačí žárovky nebo i tepelný kabel? Kde a jak instalovat tepelný kabel?
Substrát- písek a rašelina v poměru 1:1?
Má korálovka ráda vysoké, nebo nízké prolézačky?

Budu vděčný za každou radu ;-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 38x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1439-prvni-had