Přihlásit se TERARKA.NET »

ochočení agamy kočičinské

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
ochočení agamy kočičinské
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix
Což o to, taky už jsem několik málo takových viděl. Vesměs šlo o zvířata, kterým chovatelé předělali na "terko" celý svůj obývák (víceméně totéž, co mají mé vousatky), nikdy ale ne o tvory chované permanentně v sebevymazlenější krabici. Ony terarijní byly vždy náchylné ke stresu... Vlastně bych se měl opravit - "ochočit" se dají, ovšem v podmínkách jaké jen málokdo dokáže adekvátně vytvořit (teplota, vlhkost atd.) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jammes – Re: Saša
byl jsem svědkem kdy jedna známá měla "ochočenýho" samce, kterej byl naučenej volně po bytě, lezl převážně na opěradlo gauče odkud měl dobrej rozhled
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix
Pak se Ti podařilo vzbudit v tomto mimořádně plachém zvířeti důvěru vůči vlastní osobě, což je u daného druhu poměrně vzácné. Nepočítej ale s tím, že by k Tobě doopravdy přilnulo. Takové vazby si ještěři (až na vyjímky, jako jsou např. scinkové uťatí) nevytváří ani mezi sebou navzájem v rámci druhu, potažmo "rodinných" komunit. Bylo by naivní domnívat se, že by Ti to zvířátko třeba neuteklo při první příležitosti, jakmile by "ucítilo volání divočiny" a mělo k tomu příležitost... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niTram – Re: jammes
diky :) tak jako samci jen natahnu ruku a leze mi na rameno, cumi se mnou na bednu, na compa, chodi po byte, uplne bez problemu :)) No jinak tu samicku krmim obcas pinzetou, zkousim ji na chvili vzdy vyndat ven a o chvili ji vracim...nekdy se ji to vubec nelibi a ma tendenci si kousnout :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jammes – Re: Pogona
naprostej souhlas ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R Pogona
Ty máš ochočeného samce Agamy kočičínské - tak top GRATULUJI? JSI ZŘEJMĚ PRVNÍ NA SVĚTĚ !!! potlesk Co umí sedni, lehni, přines,... :-D Tato zvířata se nikdy ochočit nedají, jen některá přivyknou na lidi, některá hůře, jiná lépe a některá vůbec. Záleží na jejich "osobnosti", kolik času jim věnuješ a s jakým přístupem, jejich momentální "náladě" , na tom zda žijí sami, či mají spolubydlící příp. skupinu,....a dalších 1000 faktorech, ale nikdy se nedají ochočit úplně - dej jí čas... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - niTram – ochočení agamy kočičinské
Ahojte, potřeboval bych poradit od někoho, kdo má zkušenosti s ochočením agam? Mám samce již delší dobu a ten je již ochočený, ale přes měsíc mám mladou samičku a ta si nechce zvyknout

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1757x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/146-ochoceni-agamy-kocicinske