Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Co s drobotinou?

 

NápovědaFórum » Ještěři » Rozmnožování 

+ přidat příspěvek
Co s drobotinou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2017 21:49 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Shamlieth
Z vlastní letité zkušenosti můžu říct jen jedno - nikdy neinkubuj víc jak 10 vajec, i když budeš mít nasmlouváno předem třeba 50 zájemců. Já se před lety krutě spálil na objednávce 40-50 mladých pro síť zverimexů plus jednotlivce několika soukromým zájemcům (sjednáno min. měsíc předtím než začalo kladení) - Když byly prťatům dva měsíce a byla připravena k odběru, odřekli mi téměř všichni! On se totiž zrovna doslova roztrhl pytel s červenou formou, šediváčci byli náhle de modé :-O

Jedna agama vousatá sní (jako základ) denně 6 švábů. Jeden šváb stojí ve zveráči 8 Kč. OK, dvouměsíční mládě sní denně (jako základ) 6 cvrčků. Jeden stojí 2 Kč. Máš jich na krku přes 60 - a živ to!
Nakonec jsem je prodal hluboko pod cenou a ještě byl rád, dvě holky co jsem si nechal pro vlastní udržovací chov nikdy nedorostly plných rozměrů...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.03.2017 09:09 Muž cadaverous [22]
Pokud jiz odinkubujete par vajec, tak tezko radit. Nikdy nevite co prijdeza cloveka. Trh s vousatkama je plny a kazdy si muze vybrat do syta.
Udat se daji vzdy. Nicmene nikdy nevite komu. Zarucit Vam to nemuze nikdo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2017 09:53 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Shamlieth
Ahoj těžko říci co v takovéto situaci...snad jen to, že právě pro tento problém vajíčka agamy ani neinkubuji, nejen proto, že nevím komu bych jel dal, ale také pro to, že bych se jich nejspíš vůbec nezbavil. Kolem mě je tolik chovatelů a na internetu tolik inzerce, že je to opravdu problém. ;-) Omlouvám se, že jsem moc neporadil, ale takhle to vidím já. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2017 00:47 Shamlieth – Co s drobotinou?
Ahoj,

třetím rokem chováme vousatky (teď se nám na jednoho chlapce sešla tři děvčata) a rozhodli jsme se poprvé zkusit inkubovat snůšku a odchovat nějakou drobotinu. Vybrali jsme 12 nejhezčích vajíček a zatím se všechna vyvíjejí moc pěkně. S tím se pojí má otázka - co s nimi, až se vylíhnou? Ráda bych si aspoň jednu ještěrku nechala, ale pro zbylých 11 ani v našich dvou teráriích nebude místo, aniž by byli starousedlíci omezováni.

I v rámci oživení chovů (našimi výstavními kousky :) ) bych je ráda poslala do světa, ale nevím kudy. Nejlépe k nějakému zkušenějšímu chovateli, kde bych měla jistotu, že je o ně dobře postaráno. Nejsem si ale jistá, jestli je reálné takto všechny prcky udat.
Z diskuzí vím, že je možné se domluvit v nějakém obchodě se zvířaty, ale vzhledem k tomu, že tam mají většinou tristní podmínky a neumím odhadnout, jestli se je majitel prostě nebude chtít snažit udat komukoliv, se toho bojím. Stejně tak se obávám prodeje jen tak přes net/na burze cizímu člověku, se kterým se bavím pět minut a neumím odhadnout, jestli dotyčný vůbec chápe, co zvíře, které si pořizuje, potřebuje. Nebo že to není nějaký cvočník, který mi všechno odkýve a pak mu nějakým zanedbáním způsobí zranění či smrt (obava založena na reálných událostech).

Díky za myšlenky :-) Kdyby to nebylo z textu výše jasné, tak otázka nesměřuje na finanční stránku věci, ale spís na maximalizaci spokojenosti budoucích ještěrek.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 66x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1460-co-s-drobotinou