Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Želva Mississippská - apatie

 

NápovědaFórum » Želvy » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Želva Mississippská - apatie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2018 21:19 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: Petr
Asi má hlad, těžko radit když nic víc o chovu apod. nevíme.... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2018 17:10 Petr – želva mississipská
Sameček kouše samičku do zadku.Neví někdo co znamená?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2017 22:18 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: JaninaH
Škoda. U tak mladinkých želviček se to ale dá očekávat :-O . Udělalas co jsi mohla, zázrak bohužel nenastal. To se stává...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 22:01 JaninaH
Moc děkuji za rady, bohužel želvina to nezvládla... Večer to vypadalo lépe, něco si i zobla, ale ráno už byl konec. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 02:45 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: JaninaH
ASpon hodinu denne kupat, dajte jej menej vody do akvarka a lampu nad nu UVB, nemusi byt na susi aby mala na nu ucinok..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2017 15:02 JaninaH Re: Hunter
Děkuji za reakci. Heřmánek jsem koupila dnes, hned jdu koupat. :) Terárko mám v knihovně, nechávám topení zapnuté na plno, aby byl teplý vzduch v místnosti a topítko v akváriu jsem nastavila na cca 30 stupňů, jak mi poradili. Bohužel nemohu zapnout filtraci, protože i na nejslabší proud ji to stahuje a ona nemá sílu vyplavat. Vůbec mi nechce lézt na souš, takže se ani nevyhřívá. Pořád pospává ve vodě, u nosu bublinky a stále se naklání na stranu. Jak dlouho ji asi koupat v heřmánku prosím? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2017 23:37 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: JaninaH
Presne taka missisipka sa mi dostala do rúk, máte stále šancu ! Jeden pan mi daroval 5 mesacne mladatko, viditelne podvyzivene, ziaden prirastok na uplne zmaknutom pancieri... kazdy den som kupal v harmanceku, ozaroval UVB a zvysil teplotu vody, prikryl terarko tak aby tam nebol prievan.. to bolo cca pred rokom, teraz uz ma korka skoro nejakych 8cm. Ak stale zerie mate sancu, myslim ze tie priznaky su nejaky vnutorny zapal.. Blizsie nepopisujete podmienky chovu, takze môžeme len hádať, ale určite sa ešte nevzdávajte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2017 03:34 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: JaninaH
Naklánění je už hodně špatně :-O
Vetem navržené zvýšení teploty vody na 30 °C je v takto podané zjednodušené formě kontraproduktivní, zvířátko akorát dorazí. Je to šok. Hlavní, přitom stále podceňovanou a notoricky opomíjenou věcí je, že spodní ohřev je pro želví organismus (obzvlášť oslabený nemocí) neskutečně škodlivý, další proto vypíšu velkými písmeny (ne proto že bych snad "křičel", ale proto že jde o zásadní fakt, jehož přehlížení mívá fatální následky): VZDUCH, KTERÝ ŽELVA DÝCHÁ, MUSÍ BÝT VŽDY O NĚKOLIK STUPŇŮ TEPLEJŠÍ NEŽ VODA! Pokud tomu tak není, i do té doby zdravé zvíře onemocní. Nejprve musíš ohřát vzduch a pak teprve vodu. Pozvolna. V takovém případě je zvýšení teploty v pořádku a při respiračních chorobách nutné. Další podstatné je kvalitní větrání - ač to zní podivně, vodní želvy jsou háklivé na vysokou vzdušnou vlhkost - terárium musí perfektně luftovat (ale POZOR - nesmí docházet k průvanu, na ten jsou opět nesmírně citlivé!).
Není to sranda a u takhle malinkého tvorečka hraničí uzdravení se zázrakem, dík naší Máje ale vím, že i k zázrakům občas dochází. Budu držet palce.

Jo a ještě jedna důležitá věc - v žádném případě nedovol přeléčení antibiotiky! Ta jsou pro želvy vysoce toxická, i v malém množství působí nezvratné patologické změny ve vnitřních orgánech (v první řadě oddělají játra)!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2017 20:33 JaninaH Re: fajfmen
Takže není šance ji pomoci? Volala jsem veterináři, ten mi řekl, že s takhle malou želvou toho moc nesvede. Poradil zvýšit teplotu vody na 30 stupňů a snažit se co nejvíc krmit. Bohužel, vždy si jen zobne a nechá uplavat, ale většinou se ani "netrefí" a to lovila jako zběsilá. :( Naklání se hodně ke straně, prý by to mohl být zápal plic. Pokusím se sehnat jiného veterináře. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2017 21:33 Muž Felix [754] - Ještěři
V zásadě popisuješ umírající zvířátko. Není to Tvá chyba. Želvička se vylíhla někde na farmě v Mexiku mezi miliony jiných nacvakaných hlava na hlavu. Běžnou praxí odběru prťat z líhnišť je bagr (nedělám si srandu, to je realita). Pak je zapytlují, přibližně jak sardinky v konzervě umístí do krabic a pošlou přes oceán. I s překladišti sčítnuto tak 3 měsíce v absolutní tmě, teplota dle okolního počasí... a vůbec žádná potrava. Obvykle se takové mládě poprvé v životě nají až ve věku čtvrt roku - a na to konto jich statisticky 99% nepřežije svůj první rok... :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2017 09:57 JaninaH – Želva Mississippská - apatie
Zdravím. :)

Jdu si k Vám pro radu ohledně mláděte želvy Mississippské. Želvu mám doma cca tři měsíce. Prvních deset týdnů byla v pořádku. Pravidelně se vyhřívala, žrala, plavala. Poslední dva týdny je apatická - neplave, pouze se vznáší u hladiny. Na souš nevylézá. Pokud ji tam položím, snaží se dostat zpět do vody, ale evidentně se vůbec neudrží na nohou. Padá. Přestala úplně žrát. Pouze chytí granuli do pusy a poté jí nechá uplavat. Dokonce jsem ji našla zaseknutou břichem vzhůru pod topítkem. Od pohledu je v pořádku. Žádné zranění, záněty ani nic dalšího. Máte někdo podobnou zkušenost? V čem může být problém? Děkuji.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 94x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1463-zelva-mississippska-apatie-