Vy, skúsenejší poradte nám začiatočníkom....
0 18.11.2010 17:37 Jery [9] - Hadi Nu myslím, že pokud předělat, tak rozhodně uříznout boční stěnu a předělat jí tak že ve výsledku (jakožto vrchní stěna) nebude dosedat plně k původnímu dnu, ale bude zde cca 5 cm mezera, která se zalepí mřížkou. A původní vrchní část akvária upravit na šoupačky. Jinak to nebude větrat a může být problém. Tu na diskuzním foru v sekci hadi měla jedna paní ten problém, že použila akvárium (přístup vrchem), ten zakrývala deskou a měla trouble. Mimo jiné, ikdyž v docela velkém akváriu, budou žít třeba jen myši, tak si zkuste do takového i třeba nezakrývaného akvária strčit nos. Pokud nemáte v bytě průvan, tak se vydechovaný CO2 bude držet společně s vlhkem dole a ani žárovka nevynutí cirkulaci vzduchu. Je lepší se s tím více piplat a pak mít spokojeného a zdravého hada, než tomu dát méně a pak sledovat vystresované, nemocné zvíře, jak trpí a možná i umírá. Doporučuji si pročíst ten článek. Jsou tam dobré reakce.
Použít se dá, buď tak jak je s přístupem shora, nebo přelepit a udělat vepředu šoupačky.
0 12.01.2010 18:02 Daki Dobrý den,taky se přidávám jako začátečník jen teda zatím informativně snad můj dotaz nebude znít hloupě.Dalo by se uděla terárko z 300l akvárka,rozměry 120x50x50 máme jedno doma nevyužívané po rybičkách.vždycky mě hrozně fascinovali hadi,tak se pomalu začínám pokukovat a zjišťovat info co to obnáší a co by se tam případně dalo zabydlet
snad to nezní hloupě
a někdo ochotný mi poradí
0 03.01.2010 22:08 Vocko88 taky bych rád pár rad od zkušených-chystám se na chameleona a přečetl jsem pár návodů, jak postavit terárium. Nejprve se chci zeptat, zda stačí Repti Sun Glo 5 (nevím, jakou wattáž)+ normální žárovka(opět poraďte wattáž) a dále zda k odvětrání stačí půlka stropu zapletivovaná a někde dole malý průduch?
Terárium bude 93x63x40.
Díky moc...
0 25.12.2009 08:17 R Pogona [762] - Ještěři Ndjprve si musíš ujasnit, kolik peněz jsi schopný a ochotný investovat. Podle toho si pak vyber hada a nakup pro něj terárium se vším co k němu patří ( osvětlení, skrýše, vhodné dno,... ).
Nejdůležitější je pak právě výběr hada a vhodné zařízení terária pro něj. Ale s výběrem hada Ti tu nikdo neporadí - to musísš sám. Až budeš mít vybráno, napiš a poradíme Ti jak zařídit terárium, kolik Tě to bude cca stát, apod.,,,
0 25.12.2009 01:42 Ako začať – Vy, skúsenejší poradte nám začiatočníkom....
PROSIM VAS: poradte mi ako zacat... nenadavajte mi prosim vas ak tu ta tema uz bola... poslite nejake dobre URL odkazy kde su tipy a navody.... vlastne poradte mi ako postupovat... velmi sa mi pacia hady a chcel by som zacat aj nejakeho chovat... najde sa tu niekto ochotny a poradi mi?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 1082x