Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Vy, skúsenejší poradte nám začiatočníkom....

 

NápovědaFórum » Hadi  

+ přidat příspěvek
Vy, skúsenejší poradte nám začiatočníkom....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2010 17:37 Muž Jery [9] - Hadi
Nu myslím, že pokud předělat, tak rozhodně uříznout boční stěnu a předělat jí tak že ve výsledku (jakožto vrchní stěna) nebude dosedat plně k původnímu dnu, ale bude zde cca 5 cm mezera, která se zalepí mřížkou. A původní vrchní část akvária upravit na šoupačky. Jinak to nebude větrat a může být problém. Tu na diskuzním foru v sekci hadi měla jedna paní ten problém, že použila akvárium (přístup vrchem), ten zakrývala deskou a měla trouble. Mimo jiné, ikdyž v docela velkém akváriu, budou žít třeba jen myši, tak si zkuste do takového i třeba nezakrývaného akvária strčit nos. Pokud nemáte v bytě průvan, tak se vydechovaný CO2 bude držet společně s vlhkem dole a ani žárovka nevynutí cirkulaci vzduchu. Je lepší se s tím více piplat a pak mít spokojeného a zdravého hada, než tomu dát méně a pak sledovat vystresované, nemocné zvíře, jak trpí a možná i umírá. Doporučuji si pročíst ten článek. Jsou tam dobré reakce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 21:40 Muž jammes [12] - Ještěři – Re: Daki
Použít se dá, buď tak jak je s přístupem shora, nebo přelepit a udělat vepředu šoupačky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2010 18:02 Daki
Dobrý den,taky se přidávám jako začátečník jen teda zatím informativně snad můj dotaz nebude znít hloupě.Dalo by se uděla terárko z 300l akvárka,rozměry 120x50x50 máme jedno doma nevyužívané po rybičkách.vždycky mě hrozně fascinovali hadi,tak se pomalu začínám pokukovat a zjišťovat info co to obnáší a co by se tam případně dalo zabydlet :-)
snad to nezní hloupě stydim a někdo ochotný mi poradí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2010 22:45 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Dole průduch nedělej ať nemáš průvan - stačí mezírky mezi posuvnýma sklama a nahoře v rozích pletivo. Ohledně topné žárovky - to se takhle nedá, záleží jak moc doma topíte, kde bude terárium umístěné ( chladnější/teplejší místnost, blízko topení, u okna,.... ). To prostě musíš vyzkoušet, začni 40W a uvidíš. V terku by mělo být u dna 22C, pod žárovkou i 45Ca u vrchu 28C +- 2C.
Rozměry OK - ale poři´d raději samičku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2010 22:08 Vocko88
taky bych rád pár rad od zkušených-chystám se na chameleona a přečetl jsem pár návodů, jak postavit terárium. Nejprve se chci zeptat, zda stačí Repti Sun Glo 5 (nevím, jakou wattáž)+ normální žárovka(opět poraďte wattáž) a dále zda k odvětrání stačí půlka stropu zapletivovaná a někde dole malý průduch?
Terárium bude 93x63x40.
Díky moc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2009 15:55 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Tak co, nějaký pokrok?? ve výběru. Jak psal Saša gekončíci noční jsou super volba do začátku, z hadů pak zvol buďto užovku červenou, příp. korálovku sedlatou/kalifornskou,... vše o nich najdeš zde v atlasu. Terárium z "druhé ruky" seženeš pro takové hady i do 1000Kč a had samotný Tě na burze/u chovatele vyjde okolo 400,- . Jiné větší náklady nehrozí ( vyjma žárovky, objímky a květináče ) za 70Kč. Větve, kameny a jiné dekorace si snadno najdeš někde v lese...
Dej vědět jak jsi na tom palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2009 21:38 Muž Felix [752] - Ještěři
Jasně, nejdřív specifikuj (aspoń zhruba) o chov čeho máš zájem. Teprv pak se můžem něčeho chytit a nějakou tou radou do začátku přispět. Dřív to, obávám se, nebude. Záběr potřeb tak nepřeberné řady terarijních živočichů vyskytujících se od deštných pralesů až po nejvyprahlejší pouště světa je prostě natolik obrovský, že k nějakému paušálu nemůžeme při nejlepší vůli dojít. Začal bych třeba Tvými bytovými podmínkami (např. v 1:1 si terko 4x4 m pro zeleného lega asi nikdo nepořídí ;-) ) a pokračoval časovou náročností a financemi... Jestli jsi absolutní začátečník, pak bych doporučil gekončíky noční Eublepharis macularius, což je asi nejméně (jak na prostor tak i péči) náročný (přitom vzhledem velmi atraktivní) ještěr, kterého lze navíc pořídit prakticky v každém zverimexu. Napiš víc a něčeho se už snad doberem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2009 19:53 Žena poklad [8] - Hadi
Souhlasím. Pogona se vyzná. Ujasni si, kolik chceš věnovat peněz do zařízení a potom roky do provozu. Nevnucuji, ale užovky jsou levnější při pořízení i při provozu. Každý druh má své nároky na teplo, vlhko i potravu. Barevná škála je nekonečná. Užovky jsou štíhlejší, ale i přes dva metry dlouhé. Hroznýš, krajty jsou mohutnější. Každý má holt něco do sebe.Šťastnou ruku při výběru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2009 08:17 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Ndjprve si musíš ujasnit, kolik peněz jsi schopný a ochotný investovat. Podle toho si pak vyber hada a nakup pro něj terárium se vším co k němu patří ( osvětlení, skrýše, vhodné dno,... ).
Nejdůležitější je pak právě výběr hada a vhodné zařízení terária pro něj. Ale s výběrem hada Ti tu nikdo neporadí - to musísš sám. Až budeš mít vybráno, napiš a poradíme Ti jak zařídit terárium, kolik Tě to bude cca stát, apod.,,,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2009 01:42 Ako začať – Vy, skúsenejší poradte nám začiatočníkom....
PROSIM VAS: poradte mi ako zacat... nenadavajte mi prosim vas ak tu ta tema uz bola... poslite nejake dobre URL odkazy kde su tipy a navody.... vlastne poradte mi ako postupovat... velmi sa mi pacia hady a chcel by som zacat aj nejakeho chovat... najde sa tu niekto ochotny a poradi mi? stydim
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 1082x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/153-vy-skusenejsi-poradte-nam-zaciatocnikom