kajman trpasličí
0 15.08.2010 17:26 dan999 já si hada krmím sám, kupuji si je taky za svoje ale problém je s elektřinou na tu nepřispívám.
a hadi prej smrdí když se mi hovínko "rozteče" do štěrku
Jasně, já to pochopil. Ale představ si, že je Ti -náct (sám jsi to zažil
) a mrkni na to z pohledu puberťáka
Já to myslel samozřejmě s trochou nadsázky,...měl jsem poměrně tolerantní mamku
A co by to mělo být? Nový had?
Jasně. A dopadne to tak, že buď:
A) rodiče budou sice nějaký čas brblat, ale proskočí to a do budoucna otevře možnost předělat pokojík pěkně nenápadně na malý zoologický pavilon (tzn. všechno krom postele jsou akvárka a terárka + úložiště chovatelských nezbytností) - můj případ
B) rodiče ho vyrazí i se zvířetem, dostane vylágoš že si týden nesedne, k tomu zaracha a šlus na televizi (kamarádův případ
- cokoli krom rybiček přitáhl domů, končilo pravidelně u nás) a navrch mu odpojí počítač
Ono se to snadno radí, ale neznáme např. finanční situaci jeho rodiny. Koneckonců už nějaký zvěřinec má a minimálně provoz mu zhusta dotují právě zmiňovaní rodiče (u kterých si tím pádem nelze na nevstřícnost stěžovat) a dotovat ho taky budou, dokud nezačne sám vydělávat. V dnešní době žádná sranda. Co když si víc už prostě dovolit nemohou?
přinést tajně - nějakou dobu chovat - oznámit rodičům - neslevovat ( toť má zkušenost )
0 27.07.2010 17:13 dan999 pogona
píše k minulému tématu že rodiče mi nechtějí dovolit další zvířátko
eeeéééahuuuhuhuhuhu - nerozumím, nechápu souvisloti,....
Taková teplota není pro kajmany zrovna ideální, poku trvá dlouhodobě ( tzn. 3 týdny nepřetržitě a déle ). Krmení zkus trochu omezit ( přecpávat je taky není dobré, naši dospěláci dostanou max. 2krát týdně ). a pokud Ti to trochu půjde zkoušej teplotu sráže alespoň částečnou výměnou vody, příp. na nějaký čas vypni vaškeré osvětlení, vytápění apod.
Pro kajmany je idální teplota vody okolo 25C ( + - 3C nahoru i dolu ) na souši pak kolem 30C, lokálně i 40C.
Kdyby něco písni
0 18.07.2010 21:46 Aiden46 – teplota
Ahoj, asi prosba pre Pogona, teplota vody v ter. sa my splha na 35 stupnou.
Jak to moze ublizit kajmanovi, teda ak mu to moze?
Zatial som iba spozoroval, ze hlad mu narastol.
Okrem podavanej stravy, ktoru ma kazdy druhy den, si zacal stahovat
aj rybky ktore su vo vode s nim uz 3 mesiace.
Kolko je tak maximum teploty vody?
Dakujem Marian
tak pak informuj jak to dopadne
0 04.02.2010 15:15 dan999 já vím ale ted mi svitla naděje o pokus rozmnožení andulek, mám samečka a teta má samičku (koupili jí pro děti a ty se o ní nestarají a tak mi jí slíbili na patnáctiny tak uvidíme.
časem splní, neni všem dnům konec
0 03.02.2010 20:14 dan999 no jo ale všeho po jednom takže můj sen rozmnožit a odchovat andulku nebo krajtu se mi nejspíš nesplní
0 20.01.2010 19:14 dan999 me zatím ve všem podporovali mel jsem křekčky myšky andulku rybičky ted i hada ale už mi toho víc nnedovolí
Důležité ale je, aby jsi za 5 let byl do teraristiky stejně zapálený jako dnes, znám mooooře lidí, které to po roce, dvou omrzelo, ale i hooodně těch, kteří se jí věnují celý život
0 02.01.2010 21:56 dan999 snad ne tejden ale tak 5roku
tak na ten barák si asi ještě nějakej tejden počkáš
0 02.01.2010 21:46 dan999 ja bych asi spiš doporučil kakmana čelnateho má zhruba 120cm a d ase sehnat okolo 3tisic ale to vybaveni a umisteni terarka bude asi problem ja bych ho taky chtel a planuji ho mit v baraku po dedovi s venkovnim vybehem a vstupem dovnitř ale to jsou jen plány je mi 15 nevim jestli ten barak dostanu atd.(jo deda ja fajny chlap a nevadi mi)
mailto:lilibor@seznam.cz tak dík
0 01.01.2010 17:39 R Pogona [762] - Ještěři Tato zvířata se u nás shánějí né zrovna moc dobře, ale neznamená to, že se sehnat nedají.
Dají se koupit na burzách v Německu - ale po předchozí domluvě a platbě, příp. se poptej po Českých větších burzách ( Praha, Brno,... ).
Nicméně si moc moc dobře rozmysli, zda si je chceč opravdu pořídit. Kajmany chováme, takže mohu říct, že péče o ně je dost náročná a v žádném případě se nedají ochočit, ani tahat a mazlit. Jsou to vysoe agresivní zvířata s velkými nároky na teplo, světlo, vlhko a kvalitu vody.
Jen jezero pro jednoho by mělo mít něco přes 3tis. litrů, přičemž vodní sloupec by měl mít min. 0,5m. My chováme dva kusany v cca 4,5tis´. litrech vody.S tím souvisí i kvalitní filtrace a vlastní odpad, protože takovou nádrž jinak neodkalíš,...
Na souš skoro nevylézají, to ale neznamená, že ji nepotřebují, občas přeci jen vylezou, proto potřebují alespoň 2m2 na jednoho,...
Teárium pro jednoho kajmana dobře vybavené a zařízené, je otázka několika desítek, možná i set tisíc - záleží na vybavení, materiálu, a firmě, která jej vyráběla,...
Naše v MiniZoo i se dvěma kusy těchto kajmanů, vyšlo na cca 70tis.Kč a to před několika lety - a je na hranici minima prostoru pro kajmany. Kdybys potřeboval poradit, napiš vzkazík,...
prosím kde bych mohl koupit kajmana trpasličího,a na jakých burzách.a jaké by mělo být akvaterárium velké.
za jakékoli příspěvky děkuji
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Krokodýli • Zobrazeno 3289x