Pokud je svrchní deska položena na stojnách, mělo by to vydržet v pohodě. Pokud mezi ně, drží jen na vrutech nebo zapuštěných kolíčcích a lepidlu, jako u řady moderních laciných skříněk, pak je to vošajstlich. Záleží na celkové konstrukci, zrovna OSB je ale dost aušus už z principu. Navíc rakovinotvorný. Prostě lisované hobliny slepené formaldehydovými pryskyřicemi. V průběžně větrané místnosti to relativně jde, no ale žít UVNITŘ takové krabice není úplně výhra

Pokud chceš dřevěné terárko či rovnou sestavu, nebylo by lepší zflikovat to prostě z prken? Unese to mnohem víc, vydrží výrazně déle, s netoxickými voděodolnými vnitřními nátěry tuplem, a nejsou v tom jedy... Před osmi (skoro devíti) lety jsem takhle, čistě ruční pilkou a šroubovákem (plus zmíněný omyvatelný nátěr určený pro dětské hračky), sesmolil dceři pokojový kotec s vnitřním půdorysem 150x100 cm pro morčátka za víkend. Dodnes jsem na to nemusel opravami sáhnout, byť je obýván nepřetržitě, naopak jsem konstrukci před třemi lety využil pro nástavbu akvárkem! Tzn neřešil triviálních pár desítek kg ale rovnou několik set. A pohoda
Musí to být ale poctivá konstrukce