Přihlásit se TERARKA.NET »

pootevřená tlamka

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
pootevřená tlamka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
Jojo, jestli by to hrabání značilo nějakej problém, tak by to bylo, že se snaží ochladit, protože nemá kde. Jestli máš v teráriu místo, kde se může vyhřát a místo, kde se zase může ochladit, nemělo by nic být špatně :-)
Šikla by se fotka terárka a nebo si tu rovnou založ prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir
Ahoj, přesně jak píše Sewer, moje agamy kolikrát podhrabou celou misku s vodou, a pak mají všude mokro:-D Myslím, že to dělají jen tak, nic bych v tom nehledal, pokud je vše ostatní v pořádku. A o tý otevřený tlamce...to už víš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
Ano, otevřením pusy se chladí, nemá totiž potní žlázy :-)

Hrabání může značit, že se z nějakého důvodu snaží odejít z terária a nebo se ukrýt před horkem a nebo něčím jiným, ale většinou to neznamená nic...prostě se jí chce hrabat, agamy to zkrátka dělají :-)

Přemeř teploty v teráriu, jestli má možnost se nejen vyhřát, ale i ochladit a myslím, že bude vše v pořádku :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Postak – agamka ma pootevřenou tlamku?
Před 2 dny jsem vyměnil zářivku za žárovku a když tam naše agama sedí,tak má skoro pořád pootevřenou tlamku,takže se chladí?-jak jsem tu četl,taky se jí sem tam nafukuje lalok pod krkem.Jen jsem se bál,jestli jí něco není.Žere a kadí normálně.Jinak taky hrabe na zemi nebo po stěnách,ale to dělala od začátku,to má jaký důvod?Předem děkuji za odpověd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukisoft
díky moc za vysvětlení
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona
Moula to není, jelikož ( řeba jako psi ) nemají chamíci potní žlázy po těle, tak se vlastně pootevřenou tlamou "potí" a na chladnější místo nejde, pže se chce nahřát, ale pod žárovkou je mu horko, ale jelikož ho neochladí pot po těle, pomůže si takto, toto dělá 99% chameleonů, agam, aj. ještěrů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukisoft
Aha dík moc. Jen mi je divný proč když mu je horko tak pořád sedí pod žárovkou.Proč si nejde na chladnější místo? Je to moula.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona
Je mu teplo a takto se chladí je to naprosto normální ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukisoft – pootevřená tlamka chameleona
Ahoj prosím Vás nevíte co znamená když má chameleon pootevřenou tlamičku? stává se že sedí nebo i leze a má jí pootevřenou a jazyk nakraji tlamky. ale jinak žere a i kadí normálně. prosím poraďte

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 444x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/175-pootevrena-tlamka