Dávkování Combinalu AD3
Správný přístup
UVB kup k mláděti ihned, jinak ti do pár měsíců pojde na rachytis. UVB zářením totiž sklem VŮBEC neprojde, takže i kdybys měl terárium venku a pražilo na něj slunce celý den, je to k ničemu. Mláďata jsou na nedostatek vit. AD3 obzvlášť citlivá
V těch minerálech stačí obalovat krmný hmyz 3 - 4krát do týdne.
Zdravím, dnes jsem si domů přivezl malou agamku vousatou a chtěl jsem se zeptat, jak je to s dávkováním vitamínů. Koupil jsem nějaké, které by měly obsahovat Vit. D, jmenuje se to calvirep a nevím, jestli v tom mám vyválet všechny cvrčky, nebo jí to dávat jen občas. Mám ji na okenním parapetu, později odpoledne tam svítí tak 2 hodiny slunce, tak by jí to zatím mělo stačit a uvb Žárovku se chystám koupit až do většího terárka. Díky moc za radu.
Je potřeba použít mírného násilí
Jojo používám jen a pouze tento combinal AD3. Do jahody, sarančat, cvrčků apod. bych to nedával, nelepší je to přímo do tlamky a pohlídat aby vše polkl, dobré je mu to vstříknout do tlamky a pak porosit aby to "zapil".
Takhle mladým chamíkům jej zatím nepodávej, paradoxně jim nadměrný přísun vitamínú AD spíše ublíží ( mláďatům postačí UVB zářivka a obalování cvrčků v minerálech ), dospělým zvířatům pak dle návodu ( já dávám jednou za 14dní ) 2 čárečky na injekční stříkačce ( tuším, že je to 0,2ml ). A to rovnou do tlamky. Pro hady je také dobrý - těm to vpíchnu do myšky/holete před skrmením, jednou měsíčně.
Ahoj může mi někdo poradit jak nejlépe aplikovat chamíkovi vitamíny Combinal AD3? Chamice váží 30g. Správné množství, podávání atd? díky za rady.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 815x