aqvaterarko=)) uz taky neni vhodne,tak co mam ted jako delat sakra?Bez penez!=(se na to!!!
Možná to bude znít tvrdě, ale je to prostý fakt.
Když na to nemám, tak si to prostě nekoupím
a druhý fakt, než koupím nějaké zvíře, pořádně si o něm vše nastuduji ( včetně toho jak zařídit terárium ).
Novinami na dně se nic nezlepší, i tak se tam bude držet vlhko a sním spojené problémy ( pže had bude vylézat z misky s vodou a tu tam mít MUSÍ )...
Prostě když nemůžu zvířeti poskytnout odpovídající péči se vším všudy NEPOŘIZUJI SI HO !!!
Jsou jiné možnosti jak být se zvířaty "v kontaktu" když po nich tak toužím - Zoo, burzy, výstavy, zverimexy, kroužky,....
Kdo z nás si koupí auto za milion s tím, že po zbytek života nebude mít na benzin, ale to přeci nevadí, pže auto mám na dvorku...
Zvíře takto bude jen trpět, strádat a bude stále v kolotoči chorob. Takže nezbude nic než opravdu pořídit nové terárium a to co možná nejdříve - nejlépe ihned
K veterináři určitě běž a věz, že jedna, dvě návštěvy u něj Tě vyjdou stejně jako jedno pořádné terárium, hlavně na hadovi nic nemačkej, vevypichuj apod.
Mě spíš jen překvapuje, že když si jde někdo koupi nový mobil, notebook, auto - pak člověk měsíc dopředu projíždí internet, vybírá model, zjišťuje si jaké co má funkce/výbavu a pak jde kupovat.
U zvířat ŽIVÝCH TVORŮ, KTERÉ CÍTÍ A PLATÍ ZA KAŽDOU NAŠI CHYBU - viz. Tvá krajta si nezjišťujeme nic, prostě to koupíme, hodíme do krabice a hotovo, když pak nastane první problém, pak nikdo nic neví a každý se diví.
Zajímalo by mne kdo z Nás by si šel koupit onen mobil, auto, lap-top jen tak podle designu a až doma by zjistil že mobil má černobílý displej bez foťáku a MP3, laptop ma 1GB harddisk a 68MB RAM........
Tím Tě nechci nijak napadat a věř, že nic proti Tobě nemám a rád poradím a jsem i zvědavý co řekne veterinář, ale takových "začátečníků" je stále mnohem víc a u živých tvorů to není zrovna dobré