rosnička zelená
pravda, na Hamm jsem nějak zapomněl
Sehnat je se všemi nutnými papíry není nejmenší problém.V Hammu se evropská fauna prodává naprosto běžně.Stačí se s někým domluvit a tyhle zvířata si nechat dovézt.
za pitomou přezdívku a pitomej název bych ti nejdradši neodpověděl. Záleží co by si jim dopřál(a), jsou chráněné, k chovu je nutná výjimka kterou nedostaneš... Jinak mohou žít stejně dlouho jako v přírodě
0 08.12.2013 14:02 nnnn – mmmm
Ahoj,nevíte jak dlouho přežívá rosnička zelená v terariu?
0 09.04.2011 20:18 dan999 souhlasím s Hammrem, je to trošku nepravdepodobné...
Bůhví kde je pravda.....
ale připadá mi to vůči její velikosti a následnému množství jedu v jejím těle dost nepravděpodobé....
0 09.04.2011 12:53 simakov7 No tak to zase ne 1500 lidí ...
Nejjedovatější je pralesnička strašná a ta dokáže vytvořit takové množství toxinu, které by dokázalo usmrtit až 20 tisíc myší nebo 8 - 10 lidí.Žáby v jejich přirozeném prostředí získávají jed pojídáním mravenců a ostatního hmyzu, který jed získává z rostlinných zdrojů...
Já kouknul na pár dendrobátek v atlasu a myslím, že akvária a plastové bílé misky v pralesech taky nenajdeme
Takže usuzuji, že se dají chovat taky doma
Co se zýče jedovatosti tu postupně ztratí, jinak stačí prohledat google.
Tomu nerozumím tisic druhu zřejmě se chovat nemužou všechni určitě mezi něma jsou ti kterí se v terarium chovat nesmí a zakon zakazuje a proto se ptám ktere žabičky mohu chovat terarium a bil klidu že sem neporušil zakon.hlavě ne zabičky co jsou jedovate mám děti a jedovate žabičky ne.
Díky za doplnění Vážený kolego
1 08.04.2011 15:29 Sewer [151] - Ještěři Stačí pohledat atlas buďto "náš" nebo použít google, takhle by se dalo vypsat tisíc druhů,...
0 08.04.2011 07:31 Alex – Je možne koupít žabičku do terárka?
Mám dotas jáke zabičky se dají koupit do terarká a kterí druh muže se doma chovat?
0 06.04.2011 20:14 simakov7 Jaké jsou ty druhy, které se dají chovat v teráriích?
Malý trumf - sejdeme z kopce a v rybnících je raků, že při výlovu je v kbelíku přenáší do dalších rybníků na trase. ( Myslím si, že by se přesunuli sami) Kouzelné je se v rybníku postavit a za chvíli nohy oďobávají rybičky.
Tak jezírko sice nemáme, ale rosničky se chodí docela pravidelně krmit na okna, ve kterých se svítí a slétává se tam hmyz. Někdy se předvedou i ve dne na plotě. Mimo rosniček se nám na chalupě prohání ještěrky, dvůr hlídají ropuchy a na kompostě se pravidelně líhnou užovky obojkové. Taková příjemná přírodní zoo.
Vím, že rosničky jsou přísně chráněné. Máme to štěstí, že se nám prohání na chalupě a je krásné je sledovat, jak v noci loví. Chovají se v některých zařízeních (zoo) a v jakých podmínkách?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Obojživelníci • Zobrazeno 1417x