Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

roztoči??!

 

NápovědaFórum » Hadi » Nemoci 

+ přidat příspěvek
roztoči??!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2018 19:19 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Gabka
Pokud jsi si 100% jistá, že jsou to roztoči pak "Terapii" určitě začni ihned, on front-line beztak poškodí do určité míry hadí kůži a díky tomu se had bude do měsíce svlékat i několikrát. Do nového terária ho určitě nedávej dřív, než si budeš jistá, že už je bez parazitů, tzn. minimálně měsíc...ideálně o trochu déle, v případě recidivy by totiž hadík nemusel druhou po sobě rychle jdoucí "terapii" přežít...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 11:45 Gabka – Asi roztoci, zahájit terapii pred svlekem?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, mám prosbu o radu. Máme užovku červenou rok starou. V terarku podklad bukove stepky, dekorace kvetina v kvetinaci, samorost ( kupovany), voda, zdroj tepla zarovka v kvetinaci.
Na hlavě jsme si vsimli, že má šedivé tečky. První to vypadalo jen jako by zvedla supina. Po nejaké době jsme si vsimli druhé tečky. Hadik se casteji koupe a pri posviceni modrým svetlen má na hlavě a sem tam na těle viditelné bílé tečky. Proto předpokládám, že roztoč. Koupili jsme frontline, ale nevím jestli můžu začít terapii, když se začína kalit. Moc dekuji za odpověď Gabka.
Dnes budeme celé tera dezinfikovat a do svleku bude jen na denně menenych papírových uterkach a veškerá dekorace i nový substrat bude nekolik dnů na meažáku.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 21:21 dan999
njo můj foták se teď neumí ani zapnout po výlete bytem s mou sestrou (2roky) :) ale ten byl takový menší bledý se zeleným nádechem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 20:31 Muž Felix [752] - Ještěři
Dane, jestli Tvůj foťák umí macro, tak ho prostě fotni a nahraj to sem ať víme víc. Na 99 % jsem přesvědčen, že jde o semiadultní pavouky nějakého "travního" druhu (zelená barva jako mimikry) kteří se Ti do terka nastěhovali jen proto, že tam mají lepší podmínky k životu, než kdekoli jinde po bytě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 15:14 dan999
dnes jsem našel dalšího a nejsem si jistý jestli měl oddělenou tu hlavohruď ale byl dost rychlý,
pomohli by aji koupele v hypermanganu? a všechno vybavení v něm taky porádně vykoupat? Had zatím do vody neleze
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 21:12 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: dan999
Roztoči většinou vidět nejsou, jsou zalezlí pod šupinami a jsou opravdu mini. To, že je had má se poměrně snadno pozná tím, že je pořád zalezlý ve vodě ( kde si ulevuje od svědění a zároveň se je snaží instinktivně utopit ). Jak se jich vyvarovat je jasné, před každým kontaktem s hadem si důkladně omýt ruce ( totéž platí o veškeré výbavě terária ), nesahat na cizí hady a zřídit si doma karanténí nádrž. Bojovat s nimi se dá, "namáčí" se ve vodě s přidáním Front Linu, který je poměrně dobře vyhubí. Jen je pak práce s tím, že se musí dezinfikovat celé terko a vyměnit jeho vybavení za nové ( vč. drobností, jako kabely, květináče,... ) prostě piplačka obzvlášť má-li doma člověk 20 terárií ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 07:55 dan999
dobře děkuji vím že jen měl velky zadek :) ale zetím to nechám tak, na hodovi jsem nic neviděl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 22:57 Muž Felix [752] - Ještěři
Ještě mě napadlo, prohlédni si pro jistotu stavbu jeho těla. Jestli má hlavohruď a zadeček zřetelně oddělené stopkou, je to pavouk, u roztoče tvoří hlavohruď s abdomenem kompaktní celek. Nedá se to splést (viz. třeba srovnání klíštěte a křižáka) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 21:47 Muž Felix [752] - Ještěři
To bude mládě nějakého pavouka co žije ve vegetaci, nejspíš někde v trávě. Zrovna v tomhle období se to takovouhle drobotí začíná všude jenom hemžit. Pokud Ti brebery (co vím, tak nebývají zelené a jsou zpravidla mnohem menší) nehřadují přímo na hadovi, zbytečně bych se neplašil... Já mám teď zas např. v každém druhém terku mladé snovačky domácí a taky zrovna netuším, odkud se tam z ničeho nic vzaly ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 13:35 dan999 – roztoči??!
dnes jsem na přepravním pytlíku našel nalinkatýho (1-2mm) pavoučka (byl takový zelený a jeden chovatel hadů se mě ptal jestli to není roztoč. nevěděl jsem to a normálně jsem ho jako obtížný hmyz tone a když jsem přišel domů potkal jsem jednoho podobného v terku na topném kameni taky jsem ho tone a ted se ptám jak se může na hada dostat roztoč(kde se u mě vzal?)? Jak se jich zbavit? A jak se jim vyvarovat? nerad bych měl roztoče na krajtě sad

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 970x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/231-roztoci