Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Chalcides boettgeri

 

NápovědaFórum » Ještěři » Identifikace 

+ přidat příspěvek
Chalcides boettgeri
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.05.2016 23:02 Miki – Boettgeri
Název "boettgeri" oficiálně neexistuje, ale někteří scinkové se pod tímto názvem prodávají, protože je těžké je přesně určit a tak se začali pod tímto názvem dovážet podobné si druhy ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2013 16:50 Triša
Mám pocit, že mám doma to samé... dnes mne zaujal na burze a vzhledem k tomu, že cena byla přijatelná, zkončil scink u mě doma. po snaze vyhledat chalcides boetgeri na netu mi vyskakují jen konverzace s jinými majiteli co nevědi, co se jim to vlastně žouželí v teráriu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2010 21:30 Muž Felix [752] - Ještěři
Zkus si na www.biolib.cz zadat rod Chalcides a pak postupuj po jednotlivých druzích. Dříve či později ho určitě najdeš (i když ne pod tímhle názvem) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2010 09:54 Žena Sova [0] - Ještěři – Re: Saša
Díky moc,unikát to určitě nebude :-D.Koupila jsem páreček za velmi přijatelnou cenu(původně pro syna),velikost samečka 12 cm-již dospělé jedince,jsou živorodí.No uvidíme co se z toho vyvrbí.Na Google,jsem hledala hned nazačátku,zatím nic tento název se tam nevyskytuje.I tak děkuji ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 23:23 Muž Felix [752] - Ještěři
Existuje druh Chalcides bottegi ze Somálska, v chovech se ale patrně nevyskytuje a ani o jeho biologii není téměř nic známo (český název samozřejmě nemá), snad jen krom toho, že je velice podobný druhu Ch. ragazzii (viz. chalcides.de/… ). Takže máš v terku buď naprostý unikát anebo, což je pravděpodobnější, nějakého obvyklejšího zástupce rodu, kterému dovozce z důvodu "rozšíření sortimentu" přimaloval "neokoukaný" název zvířete, které tu nikdo nikdy neviděl a tak si validitu určení nemůže nijak ověřit (celkem běžná praxe) :-O
Máš-li možnost, dokup k němu více jedinců (kvůli rozmnožování) a zkus ještě prohledat Google. Něco z rodu Chalcides to je, jaký ale druh je otázka. Z jedné fotky bez znalosti rozměrů, věku ad. to bohužel nelze zcela objektivně posoudit (scinkové navíc nejsou právě "moje parketa", snad Ti někdo další poradí líp :-) ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2010 15:24 Žena Sova [0] - Ještěři – Chalcides boettgeri
Fotka k příspěvku Neznáte někdo český název?Na internetu doma ani ve světě jsem ho nenašla.Nebo je taky možnost že se spletl chovatel od kterého jsem si ho pořídila.Mě to na první pohled přišlo jako scink šestipruhý ale tomu neodpovídá latina. :-)
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 554x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/243-chalcides-boettgeri