Zakladani teraria
Přesně jak napsal kolega....akvárko je až na vzácné výjimky na rybičky,....gekoni a jim příbuzní, mají-li se mít dobře patří do odpovídajícího terária.
Na internetu je spousta obrázků, jak takové terárium vypadá. Můj názor je, že akvárium pro gekony není zrovna správná volba. Právě kvůli odvětrání a přístupu do terária. Pokud chceš začít s teraristikou, tak akvárium pokud ho již nevyužiješ prodej a pořiď si terárium, až budeš přesně vědět co by jsi chtěl chovat a čím se zabírat. Podle toho jaké zvířátko se pak rozhodneš chovat, tak bych teprve volil terárium. Ale je lépe si o chovech terarijních zvířat předem něco přečíst. Držím palce
0 03.10.2019 14:28 Adolf Dobrý den.
Mám doma akvárko o velikosti 170l (rozměry v příloze). Rybičkám se mi moc nedaří kvůli umístění tak bych to chtěl překopat na terárko. S teraristikou nemám ale absolutně žádnou zkušenost. Líbili by se mi tam Gekoni modří a to 1 samec a dvě samice + živé rostliny. Co vše by na to bylo potřeba jsem se tak nějak dočetl (osvětlení, zvlhčovače, odvětrávání atp.). Nemám ale vůbec šajn o nějaké údržbě. Co je potřeba aby vše klapalo, bylo hezké a líbilo se tam osazenstvu. Kdyby mi byl ochoten někdo přiblížit tyto věci, byl bych velice rád.
0 08.08.2010 14:05 legiška čauky.mám ročního leguana a pomalu zvažuju výstavbu popř. koupi nového terárka.můžete mi prosím poradit co je lepší,popř. doporučit někoho, kdo dělá terarka v okolí ostravy?děkuju
Jenže fasciáty i pictusáky je více než vhodné chovat ve skupinách min 1*2 , ideálně 1* 3-4 a na takovou skupinku je potřeba terárko min. dvakrát větší. Osamotě by tito gekoni strádali, jsou skupinový a žijí v "tlupách"... a dovolím si tvrdit, že i na jedno zvíře je to velice hraniční rozměr,...
0 20.05.2010 16:58 redwolf Do tak malého tera max sklípkana
nahoď rozměry např. v terárku 30*30*25 bys mohl mít jednoho či dva lugubrise.
0 19.05.2010 17:47 dominator – Zakladani teraria
Ahoj,
Chtěl bych se zaptat jekeho ještěra by jste mi doporucily
do 15l terarka . Sem uplně začinajici terarista tak bych byl rad
za nějake dobré odkazy zakladani teraria atd.. Předem děkuji za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 871x