Zakladani teraria
Přesně jak napsal kolega....akvárko je až na vzácné výjimky na rybičky,....gekoni a jim příbuzní, mají-li se mít dobře patří do odpovídajícího terária.
Na internetu je spousta obrázků, jak takové terárium vypadá. Můj názor je, že akvárium pro gekony není zrovna správná volba. Právě kvůli odvětrání a přístupu do terária. Pokud chceš začít s teraristikou, tak akvárium pokud ho již nevyužiješ prodej a pořiď si terárium, až budeš přesně vědět co by jsi chtěl chovat a čím se zabírat. Podle toho jaké zvířátko se pak rozhodneš chovat, tak bych teprve volil terárium. Ale je lépe si o chovech terarijních zvířat předem něco přečíst. Držím palce

Dobrý den.
Mám doma akvárko o velikosti 170l (rozměry v příloze). Rybičkám se mi moc nedaří kvůli umístění tak bych to chtěl překopat na terárko. S teraristikou nemám ale absolutně žádnou zkušenost. Líbili by se mi tam Gekoni modří a to 1 samec a dvě samice + živé rostliny. Co vše by na to bylo potřeba jsem se tak nějak dočetl (osvětlení, zvlhčovače, odvětrávání atp.). Nemám ale vůbec šajn o nějaké údržbě. Co je potřeba aby vše klapalo, bylo hezké a líbilo se tam osazenstvu. Kdyby mi byl ochoten někdo přiblížit tyto věci, byl bych velice rád.
čauky.mám ročního leguana a pomalu zvažuju výstavbu popř. koupi nového terárka.můžete mi prosím poradit co je lepší,popř. doporučit někoho, kdo dělá terarka v okolí ostravy?děkuju
Jenže fasciáty i pictusáky je více než vhodné chovat ve skupinách min 1*2 , ideálně 1* 3-4 a na takovou skupinku je potřeba terárko min. dvakrát větší. Osamotě by tito gekoni strádali, jsou skupinový a žijí v "tlupách"... a dovolím si tvrdit, že i na jedno zvíře je to velice hraniční rozměr,...
řikam(pišu) klidně aj užovky, krajty menší, gekony atd.) ale musíš je pořádně naložit do formalínu jinak se ti nebudou líbit

Do tak malého tera max sklípkana
nahoď rozměry např. v terárku 30*30*25 bys mohl mít jednoho či dva lugubrise.
no dal bych tam třeba skupinků gekonů naloženou ve formalínu

né ale ty rozměry budou na ještěra malé

Ahoj,
Chtěl bych se zaptat jekeho ještěra by jste mi doporucily
do 15l terarka . Sem uplně začinajici terarista tak bych byl rad
za nějake dobré odkazy zakladani teraria atd.. Předem děkuji za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 871x