Hroznýš Královsky
jenže ta cena, asi si koupik KLASIK no jěště uvidim na dalšich burzách
Tak si kup je

no jo jenže ti salmoni mají něco do sebe a čím jsou starší tím jsou pěknější

Mě osobně se nejvíc líbí klasické zbarvení

Poraďte prosím, nemohu se rorhodnout jakou formu si mám poříti buď supersalmon red superpastel jungle nebo obyčejného imperátora

0
[0] - Hadi 16.09.12 16:16 Rybka Záleží od toho, či budeš mať mix, alebo imperatora... Ja som mala 2 velhadov, parík, boli to mix a vo veku 3 roky im stačili terárka s rozmermi 130x40x60 (DxSxV), samozrejme každý mal vlastné tera. Podľa mňa ti je zbytočné kupovať už teraz veľké terárium, pretože:
1. nikdy nevieš čo sa stane, možno toho hada nebudeš mať ani do dospelosti
2. zbytočne vyhodíš teraz veľa peňazí za to keď to nepotrebuje
3. možno o rok nájdeš inzerát, že niekto daruje alebo predá za "pár korún" veľké tera (nič nezvyčajné..)
Čo sa týka agresivity. Vo veku cca 2 rokov sa velhady dostávajú do akejsi "puberty" a sú agresívnejšie ako zvyčajne.. Časom sa to zlepší, akurát sa ich netreba báť a manipulovať s nimi aby si zvykli!
Keď si už budeš kupovať velhada, kŕm ho radšej mimo terária. Ja keď som ich začala kŕmiť v teráriu, obaja si na to zvykli a začali útočiť potom aj na mňa keď som ich išla vyberať. Kým boli kŕmený mimo tera, nebol nikdy problém.
Dnes jsem byl na Ostravské burze se podívat na hroznýše a hodně mě zaujal salmon jungle který stal 3000, asi si ho pořídím ale chtěl bych vědět kolik měří tato barevná varianta v dospělosti dííky.

Jasně problem s místem chápu ale pořád by pro tebe bylo výhodnější koupit rovnou to velké

No jo , terarko bych taky hned měl to velké jenže zrovna na něj nemám místo a za rok za dva to místo už mít budu takře první terarko bude 130*65*65 a to druhé 200*100*100
Jenže chovatelé a zverimexy prodávají mláďata a mláďata hadů bez vyjímky jsou kousavá, takže když k nim strčí ruku 99% hadů ve zverimexu a u chovatele kousne..... spíš bych poradil poohlédnout se po netu kdo prodává již dospělého neagresivního jedince, třeba už i s teráriem ns které je navyklý.
u hroznýšů je to buď a nebo buď koupíš jedince co bude kousat a nebo hada co by tě kousl max kdyby jsi ho ohrožoval. Takže spíš vybírej toho(ve zverimexu nebo u chovatele) který tě když do terárka dáš ruku nekousne

a já bych pokud zvažuješ výběr terária tak kup rovnou to velké protože takhle dáš třeba 3000kč za první terárko a za dva roky dáš zase 4000kč za další tak ho kup rovnou to větší
No a mám si pořídit samce nebo samici? Co je lepší?
Díky, tak já ho dám na rok a pul to terarka 100*50*50 a potom do terarka 200*100*100

a snad bude spokojený.
Záleží na mnoha faktorech ( genetika, krmení, ...... ), ale na 1 a půl - 2 roky určitě

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jak dlouho mi vystačí terárium pro hroznýše 100*50*50 než vyroste? Díky za odpovědi.
jj mám to teplotně už tak 3 roky, jen byly v garáži a to občas, hlavně ze začátku bylo i 70holátek v jedné T3 (mám 4samice,1samec) a to pakčlověk neví co s holatkama...
Tak myslím, že to je dobré

jj mám je taky v T3 a potkany a myší odstav v T4. mám místnost ve sklepe, a tak to mám, j dobré že je tam konstantní teplota 15*C +-2*C
Já nechávám myšky v chovných T3kách venku v králíkárně do prvních mrazíků, přes zimu je mám na chodbě, kde je okolo 13 - 16C, jediný co, je to, že se tolik nemnoží.

aha, takže normálně do sklepa jo? treko bude mít své vytápění osvetlení, ale ten noční pokles ke 13*C nevadí?
To teda budou a jak, mají perfektní čich ( díky jazyku ). Zkus někdy pohladit myšku, křečka,.. a pak vzít do ruky hada. Kousne Tě dřív, než otevřeš dvířka terária s ním

ahoj, tento dotaz není k tématu o hroznýších, ale nechce se mi zakládat nové téma kvuli jedné otázce

můžu dát terárium do myšárny (místnost ve sklepe, větraná, teplota 15*C), nebudou hadi nebo myši nervozní, agresivní atd.? jo a nebo je pak mužu dát do sklepa (terárium bude mít v obou případech vlastní vytápění) ale tam by byl noční pokles až ke 13*C v zimě i níž...
Počítám, že nejsou v jednom terárku

, pak to bude počasím

a nebo se dá (asi) potřít nějakém epoxi lakem

Tapeta ti vydrží věky

daji se potahnout ale tapeta neni vecna...
aha tak už jsem zase chytřejší

ty OSB desky se dají potáhnout tapetou!

Covat se můžou i spolu, stimulem k páření jim je pak i denní pokles teplot někam okolo 24C, noční i na 15 a koupele ve vlažné vodě. Naše chovná skupina 5*1 je spolu celý rok a páří se bez problémů
Tím nechci ale říct neoddělovat - to je samozřejmě další dobrý stimul

ahoj OSB desky jsem chtel ale neladi mi do interieru....jinak proc je budu rozdelovat?protoze budu chtit chovat a pak je lepsi je mit zvlast.vetsi chtut na pareni...jelikoz by byli porad u sebe tak takova chut neni...

a myslím že máš lepší OSB desky
ahoj myslím že to bude stačit ale nevím proč chceš páreček a pak je dávat každýho zvlášt? to udělej radši větší(vyšší terko ta 120cm) a nech je tam nonstop ne?
Ahojky budu si porizovat pareček hroznýšu...budu delat terarko z lamino desek a vepredu vysupovaci sklo....jelikoz to bude parecek tak, budu delat vetsi tre a po 2-3 letech pujde kazdy zvlast.Ted otazka myslite ze bude na tech par let pro oba stacit tera o rozmerech 150delka 70hloubka a 90vyska?predem dekujki za odpoved .-)))
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 1123x