To, jak jsem ji v lese potkal jsem vypíchl hlavně proto, že to bylo na místě dost vzdáleném od do té doby jediné známé lokality trvalého výskytu stomovek u nás, kterou zdejší haďáci drželi po desítky let (z pochopitelných důvodů) v tajnosti.
Ta je už dnes bohužel mediálně "provařená", zdánlivě i dokonce díky mé mamince (novinářce), které o tom svého času poskytl pan Jiří Haleš (jeden ze základních pilířů zákonné ochrany obojživelníků a plazů ČR) exklusivní rozhovor. Protože ji nabádal, aby veškeré údaje vedoucí k onomu výskytišti vynechala, učinila tak. V ústředí inkriminovaných deníků (kde je dodnes změstnána, tak je nebudu jmenovat) její text ovšem kdosi aktivně doplnil se zdůvodněním - "čtenáři mají právo vědět... ". Maminka byla tehdy tak vytočená, že zvažovala i podání výpovědi (a naprosto neúspěšně se pokoušela pana Haleše znovu zkontaktovat a celou situaci vysvětlit)
Každopádně jsem rád, že se "eskulapka" úspěšně šíří a zmíněný incident, jež jsem snad (kdyby se stala tak nepravděpodobná věc, že by si tento text pan Haleš přečetl) uvedl na pravou míru...