Pomozte určit náhodou dovezené zvíře.
Jo, žije tam docela hafo neškodných pozemních sklípkanů. Technicky to vypadá jako u mě v obýváku, akorát je jich tam více druhů a jedinci nejsou omezeni v pohybu sklem

děkuji takže ty "taranntule" neuvidím jen na Haiti, ale i doma a na burzách
1
[762] - Ještěři 12.05.11 15:56 R Pogona Tak mám na vás jednu otázku

nedávno se mi vrátil známý z Haiti a říkal, že se tam běžně v noci toulali po barácích, venku pavouci, velcí jak dlan, zabíjeli se tam jako u nás komáři a označoval je za tarantule, ale mám pocit, že to pochopil z anglického označení sklípkanu Tarantulas nevíte někdo jakého by to mohlo být aspon rodu? fotky nemám a přesnějí popis zbarvení taky ne :(
Podle mě tohle nebude on...Má trochu jinej kukuč
v atlasu zvíře jsem objevila gekona hemidactylus frenatus (gekon východní), který je mu zbarvením docela podobný a na Filipínách se též vyskytuje...ale podle fotek z knížky mi připadá trochu tlusčí než na fotkách odsud...
Scinci mi většinou přijdou všichni stejní,ale tohle bude nejspíše krátkonožka Ablepharus sp.
Dobrý den neznáte obdorný název tohoto zvířete ??
ianimal.ru/… předem děkuji

Sorry, kecal jsem. Za těch několik měsíců co jsem ho neviděl už ani nevím jak vypadá. Podařilo se mi najít fotky z doby, kdy jsem ho našel, bohužel lepší nemám
Tak tuhle potvůrku mám taky doma. Je to na 100% ten stejný. Našel jsem ho na chodbě v paneláku na jižní moravě.
viz můj dotaz:
terarka.net/forum/299… Hmmm, na těch původních fotkách právě barva očí moc vidět nebyla, nicméně stavbou těla mi jej dost připomínal,.... nahoď lepší fotky celého zvířete, musím to vypátrat,..

Nevim. Ja ho nevlastnim, nechali si ho v te firme v kancelari. Informace nemam.
Jak se daří chov toho ,,neznámého ještěra"?

Třeba jsi objevil nový druh

Možná nějaký "kříženec" , na lugubrise se mi to podle fotek zdá velké ( a nejen to ).
Pokud je opravdu z Filipín, pak tam žije milion druhů gekonů a to i v obydlích lidí,...
V knihách co mám jsem nic nenašel, ale budu pátrat dál.
Hmmm to s nás všechny dostal, jdu prolistovat knížky

A jeste jeden

Další obrázek

Obrátila se na mě nějaká paní, že nají v kontejneru, který byl dopraven do jejich firmy z Filipín, nějakou ještěrku. Poslala mi fotky. Podle mě je to nějaký lepidodactylus. Otázkou je zda mám pravdu a pokud ano, tak přesně jaký. Gekona mají v práci a chtějí si ho ponechat. Udělali pro něj provizorní terárium.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 2631x