Pomozte určit náhodou dovezené zvíře.
Jo, žije tam docela hafo neškodných pozemních sklípkanů. Technicky to vypadá jako u mě v obýváku, akorát je jich tam více druhů a jedinci nejsou omezeni v pohybu sklem
1 12.05.2011 15:56 R Pogona [762] - Ještěři 0 12.05.2011 15:48 dan999 Tak mám na vás jednu otázku
nedávno se mi vrátil známý z Haiti a říkal, že se tam běžně v noci toulali po barácích, venku pavouci, velcí jak dlan, zabíjeli se tam jako u nás komáři a označoval je za tarantule, ale mám pocit, že to pochopil z anglického označení sklípkanu Tarantulas nevíte někdo jakého by to mohlo být aspon rodu? fotky nemám a přesnějí popis zbarvení taky ne :(
Podle mě tohle nebude on...Má trochu jinej kukuč
v atlasu zvíře jsem objevila gekona hemidactylus frenatus (gekon východní), který je mu zbarvením docela podobný a na Filipínách se též vyskytuje...ale podle fotek z knížky mi připadá trochu tlusčí než na fotkách odsud...
Scinci mi většinou přijdou všichni stejní,ale tohle bude nejspíše krátkonožka Ablepharus sp.
0 07.05.2011 20:13 Tereza Dobrý den neznáte obdorný název tohoto zvířete ??
ianimal.ru/… předem děkuji
0 01.02.2011 18:47 Oskar – Re: Oskar
Sorry, kecal jsem. Za těch několik měsíců co jsem ho neviděl už ani nevím jak vypadá. Podařilo se mi najít fotky z doby, kdy jsem ho našel, bohužel lepší nemám
0 01.02.2011 18:23 Oskar – Re: connic
Tak tuhle potvůrku mám taky doma. Je to na 100% ten stejný. Našel jsem ho na chodbě v paneláku na jižní moravě.
viz můj dotaz:
terarka.net/forum/299… 0 29.11.2010 08:09 dan999 Hmmm, na těch původních fotkách právě barva očí moc vidět nebyla, nicméně stavbou těla mi jej dost připomínal,.... nahoď lepší fotky celého zvířete, musím to vypátrat,..
0 19.11.2010 06:56 Sewer [151] - Ještěři Strejda Google mi dal pár dalších obrázků...
www.google.cz/…=
Myslím, že Pogona záhadu rozluštil
Nevim. Ja ho nevlastnim, nechali si ho v te firme v kancelari. Informace nemam.
Jak se daří chov toho ,,neznámého ještěra"?
Třeba jsi objevil nový druh
Možná nějaký "kříženec" , na lugubrise se mi to podle fotek zdá velké ( a nejen to ).
Pokud je opravdu z Filipín, pak tam žije milion druhů gekonů a to i v obydlích lidí,...
V knihách co mám jsem nic nenašel, ale budu pátrat dál.
Hmmm to s nás všechny dostal, jdu prolistovat knížky
A jeste jeden
Další obrázek
Obrátila se na mě nějaká paní, že nají v kontejneru, který byl dopraven do jejich firmy z Filipín, nějakou ještěrku. Poslala mi fotky. Podle mě je to nějaký lepidodactylus. Otázkou je zda mám pravdu a pokud ano, tak přesně jaký. Gekona mají v práci a chtějí si ho ponechat. Udělali pro něj provizorní terárium.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 2631x