Potřebuju nutně poradit-Užovka
0
[9] - Hadi 12.02.11 00:44 Jery No pokud v té garáži bylo dost chladno, tak tam opravdu jen zimovala. Pak je otázka, zda by se odtamtud dostala. Známej nechával otevřený sklepní okno od sklepa přes zimu a na jaře tam vždy našel hafo schovanejch živočichů. Žel mnohdy bylo pozdě, protože dovnitř byla cesta lehčí, než ven. Pagona má pravdu, nejlepší je ji dát ji nazpět, doufat a občas juknout, jestli se nezačíná probouzet. Až se probudí a bude lepší počasí, tak ji vypustit ven a pak ať se holka snaží. Vůbec nejhorší je nezazimovaným zvířátkum pomáhat a tahat si je domu. To by si měl pak každý uvědomit, že nezachránil jedno zvířátko, ale zabil většinu jeho potomstva, které stejně jako jeho rodič se nenaučili zazimovat.
0
[762] - Ještěři 26.01.11 19:59 R Pogona Užovka obojková, chtělo by ji to vypustit tam, kde jsi ji našla, příp. někde ve sklepě domu, kde tolik nemrzne. Oná by ti doma stejně nežrala a pošla by. Navíc, tím že jsi ji odchytla porušuješ zákony o ochraně volně žijících hadů ČR, hrozí ti v případě, že by tě někdo nahlásil pokuta v řádu desítek tisíc,.... takže hurá s ní zpět do přírody.
A že pojde se netrap, pokud se probrala předčasně, stejně by pošla a pokud se jedná o silného jedince, pak bez problémů přežije a dozimuje někde ve sklepě

Zasílám foto tak snad se to pozná.
Ale jaká? u nás žije dost druhů, taky je důležité v jaké je kondici a jak stará resp. dlouhá?
Bez těchto informací se radit nedá,...
ano je to užovka která tam asi zalezla ze zahrady na zimu.
Ale jakou užovku? Někomu utečenou z terária, nebo zimující z naší přírody?
Našel jsem v garáži užovku.Nevím kde se tam vzala a nevím co sní když venku mrzne.Poradíte?
no to jo no, štítit se sám sebe

Nic lepšího nešlo učinit

rozumný krok, myslím že by z toho mohl být slušný problém a navíc byla ve stresu a nemusela by chtit přijmat potravu... navíc je zvyklá na život venku a doma by ji to jen stresovalo...
Zřejmě se bude jednat o užovku obojkovou, ale jelikož není foto, nelze určit. Okamžitě ji vypusť někde v přírodě, za prvé je to týrání a za druhé je to i dle platných zákonů ČR trestné.

0
[100] - Želvy 14.10.10 13:53 Hunter Potřebuji poradit.Jedna holka mi donesla mládě užovky a řekla mi že ji chytla u nich na zahradě. Když ji potom doma ukázala mamce tak ta ji řekla že hada mít nesmí a tak se ocitl u mě.Můj dotaz zní co to vůbec je za druh úžovky (Je černá a za hlavou po stranách má bílé půlměsíce) a taky čím krmit.Má asi 12-15cm.Prosím o radu

Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 1587x