Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

"Suchá kůže" u korálovky

 

NápovědaFórum » Hadi » Nemoci 

+ přidat příspěvek
"Suchá kůže" u korálovky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2016 16:41 Kuba – Suchá kůže
Ahoj, taky jsem poslední 2 svleky zaregistroval, že na mí korálovce za hlavou má suchou kůži - vypadá jako svislá kůže u starých lidí.

Nějaký potvory sem v terárku ani na korálovce nenašel jak se tu píše, kdyby chodila víc do bazénku tak jsou to jasný breberky, ale ona nic.

Vybavení terária, teplota a vlhkost furt stejná.

Jediný co mě napadlo nemohla třeba něco chytit od potravy ?
Nebo je možný, že se jí kůže natáhla tím, že sní větší sousto - popravdě moje korálovka nemá problém sežrat menšího potkana - defakto tento problém je od té doby co sem ji ho zkusil dát a ona ho zblajzla jak malinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2010 17:59 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Cathy
Jak jsem psal, dej jí větší misku s vodou a pokud bude had často ve vodě, pak se o paraziy jedná.
Pokud nikoli, pak to bude spíš způsobeno jen nedostatečnou vlhkostí.
Jinak parazitů se zbavíš i bez veterináře, stačí si koupit Neostomosan a u hada provést postřik, pak je nutné vydesinfikovat tímto i celé terárium a v něm vyměnit dekorace, misky, podestýlku, prostě vše kde se mohou ukrývat. Na desinfekci terária postačí obyčejné Savo.

Dají se koupit i jiné přípravky a většina z nich nehubí všechna vývojová stadia roztočů a parazitů a je u nich v určitých intervalech nutné postřik opakovat ( had je tak zbyčně stresován ). Neostoman hubí všechna vývojová stadia a navíc je na přírodní bázi, takže nemá tolik vedlejších účinků a je šetrnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 12:59 Žena Cathy [6] - Hadi – Re: Pogona
ještě jednou díky, už jsem si nějakého veterináře v "okolí" (okruhu 70km, blíž nic není :-O ) našla..
Ještě jeden dotaz: zvýším tedy vlhkost, počkám do svleku, co to udělá - není to moc dlouho? abych věděla, jestli to bylo opravdu jen vlhkostí nebo stojí za to si udělat výlet :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 23:29 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Cathy
Pokud jde o roztoče, ti jsou vidět, proto je potřeba vzít s sebou hada. Veterinář bude vědět kam a jak se podívat, aby ty mršky odhalil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 23:02 Žena Cathy [6] - Hadi – Re: Pogona
Děkuji, do bazénku se vleze dobře, ale moc to nevyhledává, spíš se jen proplazí. Zkusím tedy zvýšit vlhkost a uvidím. Je třeba vzít k vetovi celého hada nebo stačí udělat vyšetření trusu? Nikdy jsem nic podobného nedělala, tak nevím :-( Navíc s veterinářem to bude docela sranda, nevím o nikom v okolí, kdo by se jimi zabýval :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 22:59 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Cathy
Může se jednat o parazity ( jsou pod šupinami a nejsou vidět ), nebo to způsobuje nedostatečná vlhkost. Zvyš tedy vlhkost v terku, častěji ros ( i přímo hada ) a zvětši bazének - když v něm bude had častěji má parazity a snaží se je utopit - pak tedy vyhledej veterináře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2010 22:55 Žena Cathy [6] - Hadi – "Suchá kůže" u korálovky
Ahoj, moje l.t.sinaloe má od minulého týdne (asi 3 týdny po svleku) suché šupinky asi na 2 místech - na hlavně a v půlce těla. Vypadá to jako normální loupající se suchá kůže u člověka. Podmínky v terku má pořád stejné (teda byl přestěhován do nového "domečku", ale podmínky se nezměnily) - teplota kolem 25°C, podklad hrubší písek s rašelinou. Chová se normálně, pěkně žere, žádné breberky jsem na něm ani ve vodě či jinde v terku nenašla. Nevíte, čím to může být? :-( nestalo se to někomu?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 351x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/329-sucha-kuze-u-koralovky