Rozměry jsou ideální například pro Gekončíka. My máme s přítelkyní Gekončíka nočního v terárku s prakticky stejnými rozměry.
Terárium jsem vyráběl z akvária. Začal jsem v jeden den odpoledne a dělal jsem na tom asi do půlnoci (s přestávkami, kdy schnul silikon) a skončil jsem druhý den okolo poledne (a to jsem si značně přispal
.
Měl jsem koupený akvarijní rychloschnoucí silikon, takže terárko bylo druhý den již připravené. (kdybych tím lepil akvárium, tak bych samozřejmě nechal silikon pořídně vytvrdnout)
Zjednodušeně ti popíšu, jak jsem postupoval...
Nejdřím jsem lámacím nožem (žiletkou,...) vyříznul přední stěnu akvária. Z ní jsem nožem na sklo odžíznul asi 7cm tlustý proužek, který jsem nalepil zpět a zbytek jsem rozpůlil a udělal z toho dvířka, která jsem k bočním stěnám připevnil silikonem na pantíky. Strop jsem vyřešil tak, že jsem si v hornbachu nechal uříznout dřevovláknitou desku, do které jsem vyvrtal díru na kabel pro žárovku a dirky na větrání. Tuto desku jsem pak také přilepil silikonem. K větrání slouží pár dírek na stropě a asi 0.5cm škvíra, která je mezi dvížkami a stropem. Ta mi vznikla tím, že když jsem dával dvířka, oboje jsem je otočil o 90° . Jednu půlku jsem dosadil k boční stěně a druhá půlka mi na druhé straně přesahovala asi o 3cm. To se dalo krásně odříznout a nahoře je krásná skvírka na větrání...
Nevím, jak jsi zručná, ale kdyby ti s tím pomohl tatínek, brácha nebo kamarád, určitě to nebude problém
Jak píše Pogona - akvárium není pro terarijní zvířata vhodné již kvůli chybějícímu zmíněnému větrání, ale taky třeba proto, že máš do terária pohodlný přístup při údržbě a zvíře se neplaší, jako kdybys na něj "útočila" shora
Takže - do akvária ne, ale akvárko se dá snadno předělat
Tady je o tom i článek ... taky ti hodně poradí
terarka.net/jesteri/clanek/54