Praskla prilba
Bezva přístup - kéž by si každý nechal poradit

přeju brzké uzdravení

5.0 je málo ( i když se na ní píše, že ne, to vím ), vždy je nejlepší volit nejsilnější v dané třídě tzn. 10.0 26W. Samozřejmě platí pravidlo, lepší něco, než nic. Nezbyde Ti než doufat, že to chamík rochodí,....
Nevím co je to za lékařku, ale měkká přilba je prvním znakem počínající rachytidy tzn. nedostatku vitamínů AD3, příp. jeho předávkování. Minerály jsou v porřádku, ale ruku v ruce s nimi musí chameleon dostávat právě vitamíny AD3, které mu vapník a ostatní stavební látky zajistí správné ukládání do tkání a hlavně kostí. Chameleon tedy potřebuje UVB zářivku, která zřejmě chybí, v krajním případě podaní vitamínů AD3 orálně - to však zatím nedělej, neb předávkování těmito vitamíny je horší než jejich nedstatek a nedokážeš je správně nadávkovat
UVB zářivku to chce co nejrychleji, než se rachytida rozjede naplno a chmík s největší pravděpodobností uhyne.
Ta "bublina" u spodní části přilby je měkká, že?
mam takovy problem pred 14 dny jsem byl u veterinare mel jsem problemy se svlekem kuze u chameleona jemenskeho 1 rocniho. daly mi na to mast a ted se mi zda ze mu praskla kuze okolo zacatku prilby a je to jako by ji mel nejakou vyslchlou jako by tam byla jen kost a nic jineho k veterinari se dostanu nejdriv v pondely tak nevim co mam ted delat
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 487x