Přihlásit se TERARKA.NET »

Chameleon Jemenský - parazit v teráriu

NápovědaFórum » Ještěři » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Chameleon Jemenský - parazit v teráriu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - veronika – chameleon jemenský
Dobrý den, s přítelem chováme chameleona jemenského. Při podávání cvrčů jsem si všimla, že mi v substrátu chodí malý broučci. Vypadají jako malé mušky ale nelítají. Jsou celý černi. Prosím co mám dělat, abych se jich zbavila. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: Lucie
Jsou to půdní roztoči.Schválně se podívej na substrát nebo povrch terária.Objevíš jich tam hromadu.Pokud se na ty roztoče podíváš lupou,vypadají jako malé klíšťata.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucieRe: elegans1
půdní?jde mi o to,že to vypadává přímo z ní..myslím na výkalech a pak se mi to přesouvá do hlíny..je možné,že by to měla z toho,že sem tam sežere hlinu? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: Lucie
To jsou nějací půdní roztoči.Stačí snížit vlhkost a pravidelně odstraňovat nečistoty a jejich počet se výrazně sníží.Zbavit se jich úplně ale bude problém,nicméně pro zvířata jsou neškodní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucieRe: Pogona
Fotka k příspěvku to ani nejde pořádně nafotit..jsou strašně miniaturní maličcí červíčci,nebo nevím jak to popsat,protože je to vážně jak milimtrové vajíčko.teď jsem zjistila,že mě to leze v hlině po celém terárku :( nrvím,jestli to z té fotky půjde rozpoznat

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Lucie
Obávám se, že nikdo neporadí "bílá vajíčka" je široký pojem.... víc info, ideálně fotky...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucie – parazit?
zdravím,dnes jsem našla v teráriu u chamíka na trusu vajíčka bílé až průhledné barvy,která se hýbala..jde o nějakého parazita? máte s tím nějakou zkušenost? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pěstitel rostlin
Dobrý den, zde jsem přišel náhodou, jelikož si budu pořizovat chameleona také. Jedná se o larvu smutnice, což je parazit pouze na rostlinách, moc dobře jej znám, jelikož pěstuji exotické rostliny.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: J.P.
To jsou roztoči.Přípravků na jejich hubení je celá řada,otázka je,jak jejich aplikaci zvládne chameleon.Já jsem z úspěchem používal u gekonů frotline.Stačí namočit vatičku do roztoku a tím jemně otřít zvíře.Těch přípravků je více,ale s některými bývá problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - J.P.
Máme chamíka, má necelé 4měsíce. Měli jsme ho na rukách a pak jsme zjistily, že máme po rukách červené tečky a dost to svědí, chamík má na sobě černé tečky, tak jak jsme dočetli, tak se jedná zřejmě o parazity, je tam napsané, že by se mělo celé terárko dezinfikovat, ale není napsané čím. Prosíme o radu co dělat. Díky!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petroneus
Fotka k příspěvku nasel jsem v knížce ploštěnku vypadá podobně :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - tweety1
je to v substrátu, blíž u to vyfotit nejde, makro to už nebere... Dokáže se to natáhnout až na 1 cm, má to malinkatou hlavu(jestli se to tak dá nazvat) skoro to vypadá jako miniaturní pijavice...
posílám odkaz s nezmenšenýma fotkama, třeba to pomůže, dají se docela dost zvětšit www.uschovna.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dan999
kde jste to našli? v substrátu, nebo kde? můžeš udělat fotku uplne zblízka?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tweety1 – Chameleon Jemenský - parazit v teráriu
Fotka k příspěvku poslední foto

Reagovat na tento příspěvek 0  - tweety1 – Chameleon Jemenský - parazit v teráriu
Fotka k příspěvku další foto

Fotka k příspěvku ještě jedno foto

Fotka k příspěvku Zdravím,
Nedávno se nám v teráriu s Chamíkem Jemenským objevil tento predátor viz. Foto, zatím sme jich našli cca 10.
Terárium 60x45x45, živé rostliny (calla, dracena, fikus 2 druhy) jako dekorace vrba, zemina- trocha rašeliny z teraristiky, kokosová drť (většina). Rosíme cca 2x denně, v létě jsme krmili cvrčkama a kobylkama z venku, teď v zimě si chováme cvrčky vlastní (krmíme je kočičíma granulema, piškotka, šrotem, jablka, mrkev) občas jsme krmili chamíka jablkem, hroz. Vínem, moučnými červy (pro zpestření) trus pravidelně vybíráme, substrát měníme cca ½ asi 1x za 2měsíce. Osvětlení-20w úsporka obyč, 1x UVB úsporka 26W. Teplota se pod žárovkama pohybuje kolem 30 stup. Večer klesá max. k 25stup. Vlhkost večer je kolem 80% přes den nejde pod 40%. Chamík normálně žere (i kdž se mi zdá že když byl menší tak žral trochu víc, ale možná to bude tím, že ty kobylky a cvrčci byli malí, ten sou veliký). S krmením mu dáváme Vápník + D3 a nějaké multivitaminy od Exoterry. Chamík ještě není starej ani rok, je mu cca 8 měsíců. Tak tohle je Info o teráriu, krmení a chamíkoj
Zajímalo by mě, jestli tento parazit má něco společného s chamíkem (jestli je třeba v něm) nebo jestli to je nějaký parazit třeba v zemině?? Popř. jak ho zlikvidovat, jestli je nebezpečný apod. Nikdy jsem nic takového neviděl … Zkoušel jsem hledat na fóru, googlu ale nic, co by na 100% sedělo jsme neobjevili…

Předem Vám všem děkuji za jakékoliv info

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1378x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/362-chameleon-jemensky--parazit-v-terariu