Zdravím,
Nedávno se nám v teráriu s Chamíkem Jemenským objevil tento predátor viz. Foto, zatím sme jich našli cca 10.
Terárium 60x45x45, živé rostliny (calla, dracena, fikus 2 druhy) jako dekorace vrba, zemina- trocha rašeliny z teraristiky, kokosová drť (většina). Rosíme cca 2x denně, v létě jsme krmili cvrčkama a kobylkama z venku, teď v zimě si chováme cvrčky vlastní (krmíme je kočičíma granulema, piškotka, šrotem, jablka, mrkev) občas jsme krmili chamíka jablkem, hroz. Vínem, moučnými červy (pro zpestření) trus pravidelně vybíráme, substrát měníme cca ½ asi 1x za 2měsíce. Osvětlení-20w úsporka obyč, 1x UVB úsporka 26W. Teplota se pod žárovkama pohybuje kolem 30 stup. Večer klesá max. k 25stup. Vlhkost večer je kolem 80% přes den nejde pod 40%. Chamík normálně žere (i kdž se mi zdá že když byl menší tak žral trochu víc, ale možná to bude tím, že ty kobylky a cvrčci byli malí, ten sou veliký). S krmením mu dáváme Vápník + D3 a nějaké multivitaminy od Exoterry. Chamík ještě není starej ani rok, je mu cca 8 měsíců. Tak tohle je Info o teráriu, krmení a chamíkoj
Zajímalo by mě, jestli tento parazit má něco společného s chamíkem (jestli je třeba v něm) nebo jestli to je nějaký parazit třeba v zemině?? Popř. jak ho zlikvidovat, jestli je nebezpečný apod. Nikdy jsem nic takového neviděl … Zkoušel jsem hledat na fóru, googlu ale nic, co by na 100% sedělo jsme neobjevili…
Předem Vám všem děkuji za jakékoliv info