Páření
Ahoj, Jsem z KV a přes chodov jezdím celkem často a nějakej sameček by se u mě taky našel. Kdyžtak písní do SZ.
možná že by nebylo špatné napsat o jaké zvíře se jedná
mam samicku, neco malo prez rok starou, zacinaji se ji tvorit vajicka, tak shanim samce na kryti.
(Karlovarsky kraj, Chodov)
Jednoduše si nepadli do "noty", stává se to docela často. Jediné co můžeš vyzkoušet je tzv. mírné zimování ještěrů, ( omezení potravy, snížení teploty,....atd. ). A určitě je spolu nenechávej přes noc
to pohlavní aktivitu zvířat srazí rovněž na minimum. Samec se k samici dává na pár minut,
pokud do půl hodinky nedojde k páření je nutné je oddělit - možná i to je důvod Tvého neúspěchu ač se to může jevit paradoxně.
0 25.08.2012 19:04 Pavlinka Chameleon jemensky vzdyt se tu o nem v teto diskuzi bavi tak jsem to brala jako samozřejmost
1 25.08.2012 12:53 Pavlinka Dobrý den chtěla bych poradit, mám 2 roční samičku a před čtvrtrokem jsem si pořídila do druhého teraria samečka prý 1,5 ročního od chovatele který ho prodával protože prý rušil chov, měla jsem ho doma měsíc aby si zvykl a pak jsem k němu připustila samičku chvilku kolem ni a za ni lozil ale nic jiného nechala jsem ji přes noc a druhy den vrátila do jejího terárka po 2 týdnech nic nezměnila ani barvu ani nezačla tloustnout tak jsem ji zkusila k němu dat znovu chvilku za ni lezl a pak si ji už ani nevšímal tak jsem ji zase u něj nechala přes noc a zase nic mužu se zeptat čím to muže být nebo jestli neco nedělám špatně nebo v čem muže být problem??
Je to jednoduché, samice nemá "chuť" na páření. Nech je cca měsíc bez sebemenšího kontaktu a uvidíš, jak se na sebe po této době odluky vrhnou
1 31.12.2010 12:09 ololp – Páření
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám samca a samici chameleona jemenského. Každý bydlí ve svém dostatečně velkém teráriu. Před čtvrt rokem sem pustil samici za samcem a došlo k páření, samice byla oplodněna a snesla vejce. Když sem to před týdnem zkoušel znovu byla samice agresivní a celkem škaredě se poprali. Dokonce i když oba chameleony vytáhnu ven na sedačku ( dělal sem to tak i dřív a nikdy nebyl problém chameleoni kolem sebe lezli bez jakýchkoliv problémů ) tak samice začne být velice agresivní a to i tak že pokousala i me. Nevíte někdo co by to mohlo znamenat??? předem děkuji
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 403x