Nevím si rady:(
Hmmm, chamíkům se nějakou dobu věnuju a vím, že na zem slézají pouze když je jim nejhůř
Samozřejmě tu a tam si dopřejí výlet "po zemi" , příp. se tam zdržují samice v období snůšek, to ovšem na dobu nezbytně nutnou žřídka kdy přesahující sotva několik minut.
Tráví-li tam více času, či dokonce spí, něco určitě špatně je.
Druhá otázka pak zní co a za jak dlouho se to projeví

Mam Reptiglo UVB 10.0. V tom si myslim, ze by nemel byt problem. Dnes mi jedna znama psala, ze ji chamik spi na zemi kazdou chvilku a nic mu neni. Jeste ho budu pozorovat, ale radeji s nim nekam zajdu. Moc dekuji za radu. Snad to bude dobre

Záleží jaký má zdroj vitamínů AD3, resp. jaké používáš UVB osvětlení, nebo vitamíny ( podávají se injekcí ), apod,´...
Jinak jak už bylo napsáno, chymeleoni na zemi nezimují, ale zavěšeni na větvích, je-li na zemi je moc moc moc zle. Určitě honem k veterináři

Dobry den,
mozna mam podobny problem jako AnubiS. Chamika mam pul roku. Cvrcky basti, ale vcera jsem ho nasla pres den lezet na zami v rohu terarka. Vzala jsem ho do ruky a prisel mi jako bez sily. Dnaska spal skoro na zemi... myslite, ze se muze jen zazimovat, jak jste psali? Premyslim, ze ho radeji vezmu k veterinari, nechci nic zanedbat...
Na cvrcky mu davam multivitamin od exoterra.
Predem moc dekuji za radu.
S pozdravem Norbert
No včera po práci jsem hned odvezl chamíka na kontrolu. Dostal nějaké 3 vitaminové injekce tak jsem zvědav jak přijedu dnes. Obávám se že se s toho už nedostane

. Debilní zima v létě jsem ho bral aspon hodně ven a debilní zverimex u nás...špatná rada s UVB žárovkou. Včera jsem hned koupil tu Reptiglo UVB 10.0 nebo jak je to značení ale asi už je pozdě. No jo chybama se člověk učí

Dej vědět, jak jsi dopadl

Pokud to snese, nebude ho to stresovat, tak ho strč prostě za triko a pod kabát. Teplo si vypůjčí od Tebe

V těchto chladnějších měsících je dobré mít doma připraven na případný transport polystyrenovou krabičku. A k veterináři běž určitě hned v podělí, to ano, chce to toiž co nejřív.
Dobrá co když s nim budu chtít jet k veterináři hned v pondělí...nebude pro něho šok ta zima? Jinak děkuji za radu snad se s toho dostane

Repti.Glo 2.0 je bohužel, na nic. Jedná se o předraženou obyčejnou úsporku bez UVB záření.
Nejlepší je z této řady používat ReptiGlo 10.0 a zvířeti cca 2krát měsíčně podávat i vitamíny AD3 kapalné do tlamičky. Nebo investovat do kvalitnějších UVBéček ( ta kvalitní však stojí i několik tisíc Korun ). Dobré je i přes léto mu dopřát sluníčko ( tzn. udělat mu venkovní výběh, UVB záření totiž spolehlivě pohltí sklo - tzn. neprojde oknem a slunění zvířat v bytě pře okno je k ničemu ).
Chamik tedy trpí nedostatkem těchto vitamínů ( minerály jsou v pořádku ), pokud nenavštívíš veterináře, který dle stadia rachytidy určí dávkování vitamínů, pak chameleon během pár týdnů, možná měsíců uhyne.

Repti Glo 2.0 a Sun Glo a vitamíny používám Nutri Mix Rep Calci plus
Pokud má přilbu měkkou, pak se jedná o nedostatek vitamínů AD3, pokud navíc spí na zemi, je to zlé, to chameleoni nedělají nikdy. Spí zavěšení na větvích, na zem pak slézají právě z nedostatku minerálů a vitamínů, jelikož se ukládají především do kostí a svalů a ty je pak bolí a slezájí proto na zem,..... Jaký zdroj UVB záření používáš? Jak často a jak je to s minerály,.....???
Tak jsem prohmatal přilbu a tak trošku měkká je tak nevim jestli je to dobře nebo špatně. Ten zimní spánek to asi bude...zkoušel jsem mu dávat cvrčka a zavřel oči a spal

teď si udělal mistečko na hlíně a spí je to špatně nebo to tak dělají. Omlouvám se ale je to moje první zima s ještěrem
Výrazně pohublý mi nepříjde a to že moc nežere by opravdu mohl způsobovat zimní klid
Prohmatej přilbu, zda není měkká a zkoukni pořádně nožky ( zda nejsou pokřivené, zda mají drápky pevný úchop apod. pokud ano, pak opravdu na 95% pouze "zimuje"

Zdravím
prosím pomoc už si nevím rady. Snad mi poradíte.
Chamík už je celkem dlouho tmavý a takový oslabený...dnes jsem ho bral na ruky a pomalu se ani neudržel...teda aspon mi tak připadal
(napadlo jestli nezazimovává)
V terárku používám 40W SunGlo,teplota kolem 29 a cvrčky dostává pravidelně ikdyž v tomhle zimním období moc nežere. Přikládám i foto. Děkuji za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 594x