Aloe vera je kaktus, který nepíchá (i když trochu ostny má, ale ne takové ty dlouhé jehličky) ...zkus se podívat po nějakých sukulentech, to jsou (pro neodborníka jako já) nepíchavé kaktusy
ahoj promin ale jak se jmenuje to nevím : ) jinak s tím "množením" nedávej ho do vody ale píchci ten výrustek do nějakého květináče ke kytce co nezalýváš moc často já jsem takhle "zasadila" několik těch výrustků a krásně mi začali růst.. dokud jsem neodjela na delší doby pryč a tatka je nepřelil To stejné se mi stalo i v terárko.. prostě jsme ze strachu aby neumřel zalívala často až uhnil tak hodně štěstí
Ahoj mohla bych se zeptat jak se jmenuje ten nepíchavý kaktus? Nebo jak se množí? Odtrhla jsem si jeden výrůstek a dala ho do vody ale po pár dnech začal hnít. Skusila jsem druhý ale také od spoda hnije. Nevím si s tím rady. Děkuji.
Akorát s mrtvými kusy dřeva v terku a pak mladými stromy ve výběhu na chatě. U vousatek a čukval dlouhodobě jinak neobstojí nic (a tykej mi, tady nejsme na "rybickach" )
Já myslím že by v terku melo být něco z rostlin .. ale je s tím fakt problém .. tilandsie mi vždycky zajdou a sukulenty mi nevydrží .. už jich mám venku na terárku asi 10 tam se jim prostě daří líp s čím máte dobrý zkušenosti ?
Potíž pouštních a polopouštních rostlin - ty bez trnů jsou pro terárka příliš velké, ty pomenší zas mají zraňující ostny. Nešlo by to při troše fantazie bez nich?
Druhá nějaký kaktus u toho se právě bojím bodlinky má uplně miniaturní.. "nabodávala" jsem si na ně prst a nic se mi nestalo, ani nezalézají pod kůži.. ale přece jenom může?
Jinak je mi jasné že fotit zelené rostliny na zeleném pozadí není nejideálnější, ale bohužel mám zelené stěny
Jakýkoliv sukulent
V mých laických očích jsou sukulenty vlastně nepíchavé kaktusy
Akorát si myslim, že ti je had bude huntovat
025.01.2011 02:46Kahy – Rostliny do pouštního terária
Zdravím
Chovám korálovky druhu L.T.Campbelli, jejich původní domovina je více méně step, jako substrát využívám písek. V teráriu mám různé a jiné kameny, ale chtělo by to zeleň, jelikož mám pouštní biotop tak tu vyvstal problém...jaké rostliny tam vysadit, kaktus tam opravdu dávat nebudu Do umělin se rovněž nechci pouštět, nemá někdo zkušenosti s rostlinami v pouštním teráriu? Ocenil bych v této oblasti pomoc.