Bez fotografie se to těžko určuje. Ale jediný možný had kterým mi přichází v úvahu podle popisu je Užovka Obojková. Existuje hodně zbarvení, které závisí na prostředí kde žije.
Tyto hady jsem našel na zahradě vedle baráku, ten silný hladký byl již mrtvý asi ho tem slabý ulovil, soused říkal že je to slepíš a to že je zmije? Hodil jsem to do kbelíku s víkem a odvezl jsem to za vesnici na louku.
Ahoj no podle kresby by to také mohla být 
Ahoj, nevíte co je to za hada, který plaval za mnou v řece v Chorvatsku poblíž národního parku krka? Raději jsem rychle zdrhnul, kámoš ho pak vyfotil na břehu. Já i had jsme přežili
Zdravím, nevíte někdo co je to za hada co mám na zahradě? myslím si, že jde o užovku hladkou, ale nejsem si jistá. Díky
Dobrý deň. Dnes rano som na chodbe našla tohto hada. Nevieme ako sa dostal v paneláku na 5te poschodie, ale je vela možností. Kedže v strese a zmätku som ho na metle rychlo vyniesla von, kde za par minut v tych strašných mrazoch umrel, chcem sa presvedčiť, že nešlo o nejakeho vzácneho exotického susedovho niláčika. Ďakujem
Ahoj. Na jednom hradě na slovensku jsme na hradbě potkali tohoto hada. Zajímalo by nás, jestli je jedovatý, nebo jen něco neškodného. Díky za odpověd. Když tak mi pošlete odpověď na mail: mailto:stiflerovi@seznam.cz Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 587x