Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Rasa u zelvy

 

NápovědaFórum » Želvy  

+ přidat příspěvek
Rasa u zelvy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 20:24 Muž Felix [754] - Ještěři
Zjednodušeně řečeno - libovolné řasy jsou ve vodním prostředí vlastně jakousi zdravotní policií, potažmo ukazatelem, že je voda svým složením zasviněná. V akvaristice je to malér (!), alespoň co se týče toho, že kde kdo likviduje (zpravidla naprosto neúspěšně) řasu, místo toho aby se zaměřil na skutečný problém, totiž proč se ten jinak všudypřítomný a docela potřebný mikroorganismus přemnožil až tak, že se stává (opticky) nežádoucím.
Ty ovšem neřešíš životní prostředí nezřídka dost choulostivých rybiček, ale louži, kde poměrně velký predátor cupuje denně na kusy ryby, krevety a další živočichy, zají to nějakým listím a následně si tam i uleví ;-). V takových podmínkách nech klidně řasu bujet. Dílem vodu aspoň částečně vyčistí, dílem to může vypadat i zajímavě na fotkách. Jinak je to ale fuk, želvě v ničem nevadí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 19:05 Žena Xlienka [5] - Želvy
Taky jsem měla porostlé kameny řasou podobnou mechu ještě dokud byly v akváriu a svítilo na ně sluníčko a vypadalo to opravdu dobře, tak nevím.
Ale pokud se toho chceš zbavit tak stačí jednou za čas ty kameny vydrhnout kartáčem pod vodou. Ale pozor na drhnutí vícerých najednou, ať nerozhodíš rovnováhu.
Prostředky proti řasám spíše ublíží než pomůžou, jelikož rozhodí rovnováhu a voda pak začne zapáchat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2011 21:11 Muž Sewer [151] - Ještěři
Myslím si, že na škodu až tak úplně nejsou, ale asi to není moc hezké. U rybiček se to dá v počátcích snadno vyřešit nějakým tvorečkem, který se řasou živí, ale u želvy bude asi jedním z řešení chemie (tablety, roztoky), jen pozor, aby nebyli pro želvu nějakým způsobem nebezpečné !!!

Ale proti řasám lze bojovat i šetrněji = častější údržbou, přidáním rostlin, zvýšením intenzity osvětlení, přesunutím terária mimo přímé sluneční světlo, ... Osobně bych raději ničil řasu nejdříve takhle, než bych přistoupil k chemii ;-)

Pokud ti nikdo neporadí tady, zkus www.rybicky.net , tam je hodně zkušených akvaristů a určitě taky dobře poradí ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2011 20:18 Žena jarmila58 [12] - Hlodavci – Rasa u zelvy
Na dne teraria u vodni zelvy - na kamenech, se mi zacinaji delat nejspis rasy-obalene kaminky zelenym porostem. Tak nevim..je to na skodu nebo uzitecne necemu??? dekuji za rady J.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 216x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/483-rasa-u-zelvy