Gekončík noční - nový člen terária?
0 01.01.2014 17:19 Reptilio – rvačka
Zdravim mam doma terarko do ted s jednim gekoncikem a dnes sem k nemu pridal dalsiho. Ta co tam byla napaxu tu novou neustalim kousanim do ocasu tak se chci zeptat jestli to je normalni nabo bych je mel radeji oddelit aby se te jedne neco nestalo. Dekuji za odpoved.
Vzájemné oddělení sice přinese samičce dočasně fyzickou úlevu, přesto to pro ni (ani pro něj) není přirozený stav - ta zvířátka nutně potřebují společnost vlastního druhu, optimálně ve složení jeden silný (dominantní) samec coby obhájce území a několik dospělých samiček (čím víc, tím líp - kvůli samečkově sexuálnímu apetitu)...
Aby byli všichni ti tvorečkové v psychické rovnováze, musíš jim nutně zajistit podmínky a soužití, jaké by si přirozenou cestou vytvořili v přírodě sami
A znáš jejich pohlaví? Dva samci by se nejspíš okamžitě pomlátili a samec samici v brzku utahal, dvě holky by oproti tomu žily pospolu od prvního dne v pohodě...
Jo. A to je právě hodně, takže takhle vzrůstem odlišné gekončíky k sobě nedávat. A šmitec
(mluvíme tu o mláďatech, že jo?)
To je relativní 20 a 25cm velcí se v pohodě snesou, oproti tomu 8cm mládě s 13cm velkým, může být problém,.....
Já nevím, mě příjde 5 cm rozdílu docela hodně..?
A není to jasné? Tak aby vzrůstové odlišnosti mezi nimi byly co nejmenší
O tom, že mají být přibližně stejně velcí vím. Děkuju moc za odpověď
Klidně jich můžeš přidat i 10, jen musí být přibližně stejně velcí ( u mláďat by neměl být velikostní rozdíl než je 5cm ), jinak ti větší uštvou ty menší, příp je sežerou ( když je rozdíl ve velikosti opravdu velký,... )
Téměř 2 měsíce mám 2 samice gekončíka nočního a chtěla bych si k nim pořídit ještě jednu (samozřejmě, aby byla přibližně stejně velká jako ty dvě), jenže se bojím, jestli by ji ještě přijali mezi sebe? Asi bych to raději měla nechat tak, jak to je, že? Předem děkuji za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 381x