Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Krmení hadů mimo terárium ?

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
Krmení hadů mimo terárium ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 10:34 Muž Jery [9] - Hadi
Vzhledem k tomu, že se mi hádě naučilo konečně lovit (dvoumetrová taeniura friesei by asi nebyla, kdyby neuměla lovit, ale asi novým prostředím byla zmatena) tak už ani nenabere substrát do tlamy a tím pádem krmím v tera. Výhody krmení mimo terárium vidím v krmení více hadů z jednoho terárka (nepožerou a neporaní se navzájem) a také u agresivnějších jedinců, že si nezvyknou na to, že jakýkoli pohyb v terárku je kořist a tím nebudou tolik útočit na ruce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2011 11:22 Muž Syndrom [6] - Hadi
ja krmim zasadne v terarku..predtim jsem hada"probudil" - odstranil misku s vodou pod kterou lezel a vhodil do jeho blizkosti holatko...vcera jsem to udelal trosku jinak...koupil jsem skakavku a vhodil do tera hade si samo pomalu vylezlo na lov a uspesne ulovilo:)jelikoz je terko jeho domov tak ho "nestresuju" a nechavam ho jist v pohodli domova..samozrejme pod dohledem;) kdysi jsem vytahoval i vybaveni ale ted to vidim jako celkem zbytecnost...ano je pravda ze to tam nekdy trosku rozhazi ale to je otazka minuty nez to dam do kupy...had je aspon nucen si potravu najit a ulovit je to podle me prirodnejsi nez kdyz mu budu hazet potravu primo pod tlamu aspon se tak bude vice hybat:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.05.2011 19:58 Muž Felix [754] - Ještěři
Když na tom trváš - většina hadů žere mimo terko úplně v pohodě. Třeba ti divocí :-D
Hele, trochu vážněji, rozhodně se tím nic nepokazí a lovící had dík tomu aspoň nerozseká interiér terka, pokud by je někdo měl nějak dekorativněji zařízené :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 22:17 Muž Sewer [151] - Ještěři
Myslím, že tímto je rozhodnuto. Co k tomu dodají ostatní? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 19:26 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Hihi, chápu :-D ale problém v tom není, vyfasuješ u mě takový speciální upravený kbelík a k němu instruktáž. Krmit mimo se v poho dá ( i ta Tvá alterna - už jsem ji totiž takhle dvakrát krmil - ve kbelíku ). Přendat zpět do terária se dá cca 10minut po sežrání kořisti - samozřejmě opatrně ( i když ta Tvá alterna je hrooozně hodná ) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 18:36 Muž Sewer [151] - Ještěři – Krmení hadů mimo terárium ?
Četl jsem o krmení hadů mimo terárium a přemýšlím, že to tak taky budu praktikovat. V nějakém plastovém boxu. Zajímají vě vaše názory na tuto metodu krmení. Je jasné, že nehrozí sežrání substrátu. Jaké jsou další výhody, popřípadě nevýhody této praktiky? A jak pak s hada vrátit zpět do terárka? Jak dlouho po nakrmení je vhodné s ním opět manipulovat?

Díky za reakce. :-)

Je mi jasné, že když má někdo několik desítek hadů (viď Tome :) ) a nebo má nějakého velikého hada, tak s ho asi těžko přesouvá kvůli krmení, takže tento dotaz se týká spíše korálovek, užovek a tak...

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 511x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/532-krmeni-hadu-mimo-terarium-