Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Burza terarijních živočichů a ptactva v Jičíně

 

NápovědaFórum » Terária, vybavení, osvětlení,...  

+ přidat příspěvek
Burza terarijních živočichů a ptactva v Jičíně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 17:35 Žena Rendy [3] - HadiRe: krysikmouse
O.K. Díky, ruším výlet do Přerova ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 13:33 Muž krysikmouse [32] Re: Rendy
Byl jsem tam jednou a ani jedno terarijní zvíe jsem tam neviděl :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2012 05:26 Žena Rendy [3] - HadiRe: krysikmouse
Je to ptačí burza, ale bylo mi řečeno, že tam je vše. Od tera, přes morčata, králíky, kozy, ovce, koně, krmivo, všechno. Nejvíc ale tedy samzřejmě ptáků. Nejezdíte tam někdo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 15:50 Muž krysikmouse [32] Re: Rendy
Mám pocit, že to je jen ptačí burza .. nic jiného jsem tam neviděl ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2012 19:24 Žena Rendy [3] - Hadi – Burza v Přerově
Nevíte jak je to s teraristikou na burze v Přerově? Zajela bych se podívat, ale je to z Opavy kousek cesty a nevím, jestli se to oplatí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 22:21 Muž krysikmouse [32] Re: krysikmouse
Tak řád schválen ted veterina a další byrokracie.. jestli to se to úsilí vůbec vyplatí ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2011 20:51 Muž krysikmouse [32]
Tak to vypadá že po vánocích začneme :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.06.2011 20:20 Muž Felix [754] - Ještěři
Rád bych rád, ale mám to strašně z ruky (a v době festíku můžu předem zapomenout na volno) ;-)

No a k těm blavorům - kdysi stačilo vzít do Jugošky basu Plzní a místní chlapíci už za ni zaúkolovali prcky, takže se jich do ČSSR vezla během pár dní fůra. Nikdo (nebo skoro nikdo) se tím pádem příliš nezatěžoval jejich množením... Stejným stylem se sem dostávaly i želvy. Co si kdo chytil, to si ze soudružské země přivezl a celníkům to bylo fuk. A pak, když to kdejaký bambula do roka a do dne utrápil, prostě si na další dovče chytil jinou (anebo za levno koupil či vyměnil za zmíněné lahváče :-O ). Některým v přírodě běžným druhům se tak snadno a rychle "pomohlo" na listinu ohrožených :-( , jiné stejného osudu uchránilo popřevratové ohromné rozšíření nabídky na (do té doby téměř neexistujícím) trhu, jen z něj jako málo atraktivní prozměnu velice rychle vymizely...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 17:08 Muž Laudakia [2] - Ještěři
a přijedete do Jičína na burzu ?

no 100% jo smich , hlavne krmení jinak mi je to jedno, ale když už tam člověk je tak aby se bylo aspoň na co dívat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2011 16:39 Muž krysikmouse [32]
:-) no pane se nám to tu rozjelo a přijedete do Jičína na burzu ? :-) jak byste si jí představovali abyste měli důvod sem jet ?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 21:05 Muž Laudakia [2] - Ještěři
Moje řeč, co se týče těchto "komerčních" druhů.
Když to vemu za druhý konec to samé o nesahnatelnosti platí i pro zvířata co byla dříve ale i dnes valně chována a velice snadno odchovatelná. Ku příkladu před nějakou dobou cirka 2 měsíce jsem shháněl užovky (boaedonky) neříkám že je to v dnešní době nějak nesehnatelný druh ale chovatele co je nabízí jsem našel teprve ve středu smich a o blavorech mi raději nemluv ty sháním již od minulého roku ne

.teď tam byl nějak týpek a měl tam asi 20 mladejch agamek,krásné barevné formy a prodával je za 200 kč/ks no já dokonce viděl pogonky v inzerci za 165 kč/ks a eublíky po 60 kč/ks.
Což mi přijde velice žalostné.

Kdo ví, třeba jednou i dracéna nebo dráček bude "takový to obyč zvíře, co má doma každej prcek"
Zachvíli to dopadne tak, že všicni budou mít doma každou "raritku" nad kterou teď slintáme a za pár let nad tím jen každý mávne rukou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 20:29 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: HammerJoe
Herdek, co píšeš (a pravdivě píšeš) o "komerčních" druzích mi fakt nedá, abych nezavzpomínal na časy (a není to zas tak dávno), kdy vousatka byla óbr exotické zvíře o jakém jsme si mohli nechat leda zdát a i gekončík byl docela ceněný :-D
Když přitom dnes sháním třeba hmyzožravé užovečky rodu Eirenis (za komančů v tuzemských chovech běžné), kouká na mě většina teraristů (i dost zkušených), jak kdybych mluvil nějakou cizí řečí. A jak jsem si všiml, tak i takový za mé puberty naprosto obyčejný blavor je dnes pomalu k nesehnání ;-)
Móda je holt potvora, a ani teraristice se nevyhýbá. Kdo ví, třeba jednou i dracéna nebo dráček bude "takový to obyč zvíře, co má doma každej prcek" :-D :-D . Jeden nikdy neví ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 13:41 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: elegans1
Naprosto s tebou souhlasím ve všem v této diskuzi,myslím že máš zajímavé chovné zvířata kteří nejsou všude,taky raději budu chovat nějaké raritní zvíře které má málokdo(jsou tím mnohem zajímavější, když v každém paneláku není několik chovných skupin :-D ) než komerční gekony a vousatky i když je mám a mám je rád....Vždycky budu raději chovat to co se mi bude líbit než něco jen proto abych na tom udělal byznys a nebavilo mě to. Na burzách poslední dobou to jde fakt s kopce lidi už nekupujou skoro nic a to ani za levno ,teď jsem byl opět na již zmíněných(bývalé teraburze) fauna trzích a stálo to tam za velkou p.... tam bys neprodal ani zadarmo....teď tam byl nějak týpek a měl tam asi 20 mladejch agamek,krásné barevné formy a prodával je za 200 kč/ks ...no šílené...a stejně neprodal nic,to byla chyba to sloučit s těma fauna trhama,zlatá teraburza na menze...a co se týče aquatera,tak také naprosto souhlasím,skvělá a obrovská burza s tradicí.A holčina to má všechno trochu pomotané s tou nadstandartní péčí a podobně .... smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 12:23 Žena Vini [34] - Savci
Hele to stejne neni tak jednoduchy...ja jsem od 6:30 do do 20:00 mimo barak [v Koline] Chodim tam do skoly a na krouzky...kdyz se vratim musim udelat ukoly, naucit se na testy dat si sprchu a naveceret se...plus jit si brzo lehnout protoze druhej den vstavam zase nekdy v 6:00.. :-O :-D coze ..a stejne kdybych je mit chtela tak se jim chci poradne venovat..ne ze budou ve vecne zhasnutym tera nevybarneny se spinavym sklem.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 12:01 elegans1 Re: Pantherophis
Postarat se o pár felsum ti zabere denně tak 2 minuty.Nechápu,kdo z toho dělá nějakou vědu.Dospělí se krmí 3x týdně,rosit jako blázen taky nemusíš,stačí jednou denně,když zapomeneš,nic se nestane.UV taky nutné není,grandisky se bez něho chovaly desítky let a bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 11:18 Žena Vini [34] - Savci – :]
No jo, mozna jsem se ted spletla..je to desne zamotany ale kdyz rikas ze chovas to co se ti libi a nejde ti to prodat..tak to bude asi samozrejme tim ze cim je to zvire min znamy, tim mensi zajem o nej je...pak jsou tu podminky pro chov zjo..cim tezsi to ma tim radsi si vybere neco obycejneho a nenarocneho [napr. gekoncika, vousatku] spis nez neco okolo ceho musis litat napr. 24 hodin dene 6 a pul dne v tydnu.. :-D i my sme se nakonec rozhodli ze misto narocneho paru felsum si poridime uzovku, kterou staci 1x tydne nakrmit..trochu orosit a kazdy druhy den ji menit vodu...plus sem tam uklizet bobek kdyz po tom krmeni nejaky udela...u felsum by to bylo..krmit kazdy den..hlidat vzsokou vlhkost takze rosit jako blazen..poridit si UV zareni a kytky..vsechno to zasazet lestit sklo od vykalu...to je pro nekoho jako jsem ja proste moc casove i financne narocne...a tak to je i u vetsiny ostatnich.. :-P ano ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 09:34 elegans1 Re: Pogona
Já ale chovám jen to,co se mi líbí.Nebudu chovat něco jen proto,že je o to zájem.Nehodlám obětovat místo třeba pro pogony,když na tom stejném místě můžu mít 8 terárií pro diplodactyly.Ono se nakonec stejně všechno prodá,i když to někdy trvá.A proč chovat zvíře, o které není zájem?No protože se mi to líbí,vždy jsem je chtěl,jsou z nějakého důvodu zajímavé.Já zastávám názor,že pokud se už něco v teráriích chová,mělo by se to udržet.Ne aby to bylo jako na houpačce.Dnes to nikdo nechce ,za dva roky to budou všichni shánět.
A k tomu prodeji na burze.Akce,na kterou nemá smysl chodit je právě ta přesunutá teraburza.Aquaterra je něco úplně jiného.Rozdíl asi jako mezi burzou v Horní Dolní a Hammem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 08:27 R Muž Pogona [762] - Ještěři
elegans1 napsal: Mě to jako prodejci moc prima nepřijde.Dokud byla jen teraburza,bylo to v pohodě.Teď je to sice v krásných prostorech,ale je to všehochuť.Teraristika je tam jen okrajová záležitost.Za mě tam nemá smysl chodit,nic tam neprodám.

A jinak samozřejmě, že některá zvířátka se prodávají hůře a jiná lépe, ale právě proto, se i chovatel má přizpůsobit trhu a zájmu. Přoč budu chovat zvíře, o které není zájem,......

Mám zvířata rozdělena na "moje" ( ktešrá mám rád a jsou na "koukání" ) a na ta "na prodej" - prodej odchovů nám zajišťují chod MiniZoo ( zářivky, krmení, výbava terárií,.... ) a pokud neprodáme, nemáme na krmení,.... Takže se musím přizpůsobit poptávce a prodávat zvířata, která jak jsi napsal se nabízejí na každém druhém stole ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 07:15 elegans1 Re: Pogona
Kde jsem se zmínil,že v Praze nejsem schopný prodat?To,že Ládví je malý tmavý kutloch je prostě fakt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 07:13 elegans1 Re: Pogona
S tím prodejem je to dnes těžké.Už jsem to tady někde psal.Je rozdíl mezi komerčními druhy zvířat a zvířaty pro fajnšmekry.Prostě daleko líp se prodává barevný gekončík za pár korun než malá,hnědá bavayia,byť je to celkem raritní zvíře.Z Hammu jsem si přivezl nádherné páry Diplodactylus tesselatus,ten člověk je nabízel v inzerci přes rok,zbytek nabízí dodnes.Je to snad důkaz toho,že je špatný chovatel nebo že jeho zvířata nestojí za nic?Před časem jsem odchoval 14 agamek Tympanocryptis tetraporophora,prodávaly se skoro rok.Mě se prostě líbí zvířata,která nejsou na burze na každém druhém stole.Bohužel to znamená,že i zájemců je jaksi méně.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2011 05:23 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: Pogona
Hele! A že sem si já přijel třikrát 150 km nezmíníš? :-)
Třikrát 150 km tam i zpátky je ti málo? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 00:16 R Muž Pogona [762] - Ještěři
A pokud myslíš, že jen kvůli zvířeti nikdo nepojede 200km, pak Tě můžu ujistit, příp. předat kontakt na spoustu lidí, kteří si přijeli pro druhé, třetí zvířátko ( chamíka, hada, pogonu ) i 200km ( jenda cesta ), proto bude chyba očividně v Tobě, jelikož pokud máš kvalitní zvířátka, pak není problém prodat ani v Aši na nádraží. :-D
Dokonce se mi stalo, že si ( nezávisle na sobě ) přijely dvě slečny ( během asi půl roku ), pro mládě maculariuse,......maj to k nám asi 280km ( jednu cestu ) a když jsem se jich ptal, zda se jim to vyplatí, říkali, že peníze neřeší, ale kvalitu ano a že mají kontakt od známých co mají ode mě zvíře :-) za což jsem moc rád
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 00:07 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Hihi, to ze se neprodá, mnohdy značí kvalitu prodávajícího, takže pokud někde neprodáš je 100% ně chyba v tobě, to jsou jasně daná pravidla ekonomie - neprodáš - jsi špatný chovatel/podnikatel. Jako důkaz můžu přidat svůj nick z aukra:

aukro.cz/…

aukro.cz/…

aukro.cz/…

aukro.cz/…

Jezdí ke mně lidé z 350km, ( rekord činí 400km - jedna cesta ). Nyní čekám lidičky z Luhačovic ( cca 300km jenda cesta ) a z Unhošťě,..... takže pokud nejsi schopen prodat na burze v Praze jen proto, že je to "tmavé a malé", nevymlouvej se, ale asi nejsi tak dobrý,...

PS: ( největší vzdálenost na kterou kdo přijel byla Belgie,.....- až k nám do zapádkova,.... ), takže pokud si myslíš, že problém v Praze je prodat ( když se mi kolikrát stalo, že pár minut po otevření nebylo co prodávat ), pak se opravdu musíš dost zlepšit,..... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 23:30 elegans1 Re: Pantherophis
Tys to nějak nepochopila.Aquaterra je rozhodně největší burza v česku,Ládví na ni nemá ani náhodou.Samozřejmě tam je jen teraristika.Na této burze rozhodně prodáš.
V Ostravě se ještě konala daleko menší teraburza.Tu ale přesunuli na jinou akci,kde to nestojí za nic.Tam moc smysl chodit nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.06.2011 23:01 Žena Vini [34] - Savci

Ládví rozhodně není největší burza v Česku.A to ani rozlohou,ani počtem prodejců.Největší burza je Aquaterra Ostrava.Ládví má mizerné,malé tmavé prostory.Na druhou stranu chápu,že sehnat v Praze krásný prostor za rozumný peníz bude asi dost problém.Celé Ládví je tak s bídou polovina plochy v Ostravě.

Mozna ze to tak je, ale ja co bydlim v Koline prece nebudu jezdit na nejakou Aquaterra burzu az v Ostrave..a kdyz uz si rikal ze tam nic neprodas ze teraristika je tam okrajova tak to je snad jasne ne kdyz je to hlavne "aqua" to je to hlavni, terra je vedlejsi..a v Praze to prodas, nebot tam se to vsechno na tu teraristiku vaze...tam maji hlavne hady, jestery, zaby, brouky atd..atd..co sae akvaristiky tyce..maji tam pouze ctzri male nadrzky s vodou a v chich 4 druhy rybicek.. smich a myslim ze to, ze tam neni ostre svetlo naopak zviratum docela vyhovuje ne? kdyby byla v mistnosti s ostrym svetlem tak budou jeste vice ve stresu nez sou...a stejne..porad je to vsechno lepsi nez nic ne? :-D ;-) :-) palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 19:56 Muž Laudakia [2] - Ještěři
Tak jak to vypadá ? jso nějaké novinky ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2011 22:58 Muž krysikmouse [32] Re: elegans1
Aha. No my to chceme zkombinovat i s ptákama ... na sále by byli papouši a v předsálí klasická terra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2011 22:52 elegans1 Re: krysikmouse
Mě to jako prodejci moc prima nepřijde.Dokud byla jen teraburza,bylo to v pohodě.Teď je to sice v krásných prostorech,ale je to všehochuť.Teraristika je tam jen okrajová záležitost.Za mě tam nemá smysl chodit,nic tam neprodám.V menze to nemělo chybu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2011 22:40 Muž krysikmouse [32] Re: elegans1
No já jsem práve koukal, že to delali po třetí nebo pokolikáté a pak už to stěhovali do větších prostor, což je prima. A zřejmě i hodně prodejců a návštěvníků ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2011 22:17 elegans1 Re: krysikmouse
Teraburza je něco jiného.To je jen taková malá akce každý měsíc.Vlastně teď už je to větší akce,ale už ne jen tera.Aquaterra funguje dobrých 10 let,možná více.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2011 22:13 Muž krysikmouse [32] Re: elegans1
a tam to má dlouhou tradici v ostravě že ? ale teraburza ostrava je něco nového ? a nebo to je to samé ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2011 21:17 Muž krysikmouse [32] Re: Pogona
hihi zatím ne. řešíme prostory a musíme to celé dořešit .. je toho celkem dost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2011 20:27 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Tak jak to vypadá? Nějaké novinky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2011 19:39 Muž Laudakia [2] - Ještěři
Tak z mojí strany podpora stoprocentní ;-). Doufám, že se to povede rozjet.
Jinak moji podporu máš a až to zahájíte budu mezi prvními co si zarezervují stůl ( pokud nebude za 500.- )
Snad zbyde stůl i na mě smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 15:54 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: krysikmouse
Ceny Pha, HK, LB jsou okolo 100 - 200 za stůl. Když si jeden prodejce vezme stolů více, většinou s pořadatelem dohodnou nějakou slevu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 21:45 Žena Vini [34] - Savci
Jn to máš pravdu...ale já se v tom vašem kraji stejně nevyznám...:-D jsem ze Středočech.. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 21:41 Muž krysikmouse [32] Re: Pantherophis
Tak to asi ano :-) nechceme ani nemůžeme konkurovat, ale chteli bychom spojit ptačí a tera burzu v jedno ... v širokém okolí žádné burzy nejsou .. nejblíž v HK a LB ..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 21:37 Žena Vini [34] - Savci
já jezdim na burzu do Prahy... X-) Prý to je ta největší v ČR, ale ověřené to nemám... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 21:08 Muž krysikmouse [32] Re: krysikmouse
Fotka k příspěvku Tak prostory by byly zřejmě v budově Masarykova divadla - což by bylo celkem unikátní mmít burzu v divadle :-) Jen ještě potřebujeme vaší podporu a účast jinak by to smyslu nemělo - ovšem účast prodávajících a kupujících je velice nejistá že ? :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.05.2011 16:23 Muž krysikmouse [32] Re: Pogona
V sále by bylo cca 40 stolů v předsálí pro teraristy by bylo cca 20 stolů . vstupné bychom nechali hodně nízké pro prodejce takéž. Nejhorří na tom je to, že tady už pokudy byly ale přístup byl velmi špatný a tak když přijeli prodejci tak tu nikdo jiný než oni nebyl ... protože o burze nikdo nevěděl .. tak nechceme udelat další chybu .... V uvahu máme ještě další prostory u jičína a tam zjištujeme nájem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2011 16:04 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Hmmm, bylo by to určitě zajímavé, jen by chtělo trochu blíž specifikovat kolik by byl vstup, jak je velký sál a jaká je jeho kapacita, kolik by prodejci platili "za místo" , jak velký by byl stůl, vstupné, periody burzy ( měsíčně, čtvrtletně,... ) apod. Nicméně pokud by jste se do toho dali, asi bych o tom uvažoval,..... potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2011 20:29 Muž krysikmouse [32] Re: Laudakia
Super. díky za reakci .. my bysme se do toho chteli pustit a chteli ybchom to práve spojit , že v jednom rpostoru by byly ptáci a v druhým teraristická burza ... mohlo by to bejt zajímavé a v celém okolí jičína se krom HK a LB nic nekoná ... a tak potřebujeme zjistit oklolní terén :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2011 20:25 Muž Laudakia [2] - Ještěři
Určitě alespoň z mé strany by byl zájem velký.
Momentálně nejbližší burza na kterou dojíždím je aldis HK, ale poslední dobou se tam tak často nedostanu jak bych potřeboval a hlavně je to pro mě skoro dvakrát tak daleko než by bylo sem.
A znám i pár lidiček pro které by to jistě taky bylo výhodné a určo by takovou možnost uvítali. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2011 18:04 Muž krysikmouse [32] – Burza terarijních živočichů a ptactva v Jičíně
Chtěl bych se zeptat, zda byste uvítali burzu trarijních živočichů a okrasného ptactva v Jičíně . pokusy byly ale nejak to zamrzlo a tak jsme uvažovali o znovuobnovení ... byl by zájem ? díky moc za náměty a názory

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Terária, vybavení, osvětlení,... • Zobrazeno 568x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/542-burza-terarijnich-zivocichu-a-ptactva-v-jicine-