KORESPONDENCE S PRODEJCEM "NOVÉHO" "VADNÉHO" GEKONČÍKA. ČTĚTE ODSPODU PŘÍSPĚVKU
Ano, máte pravdu, nejsem psycholog, ani psychiatr, zato chovám a odchovvávám všelijaká terarijní zvířátka.
Zajímalo by mě jakou "rozporuplnou" literaturu jste našel, pokud se bavíte o knížkách typu "Bydlí s námi",.....pak to jsou braky. Ale v knihách od pana Kociána, Klátila, apod. rozpory určitě nejsou, jsou to kapacity svého oboru a v jejich knihách ( pravda za 500,- a výš ) se dočtete vždy to samé.
A pokud si o sobě myslíte, že jste psycholog či dokonce psychiatr a o zvířeti - živém tvorovi, který cítí bolest, chlad, hlad,.... vyjadřujete jako že je "vadný" či "skoro nový" , pak se na mě nezlobte ale jste magor. Zvíře není věc,........není a nemůže být "nové".........
A pokud jste prostudoval literaturu, víte, že po změně prostředí ( kterou evidentně prošel ) je zvíře ve stresu a tudíž nepřijímá potravu ( to ostatně dělají ale i psi, křečci, agamy,.....prostě všechna zvířata ) a toto může trvat i několik týdnů. Pouštnímu jěštěrovi v dobré kondici ( ve které podle fotek je ) neublíží i několikaměsíční jednorázová hladovka. Takže prodávat jej "jako nového" kvůli tomu, že chudák nežere díky stresu ze změny prostředí i měsíc, dva je hloupost, což opět vypovídá o Vašem nastudování si informací a inteligenci, vážený pane psychlologu.
Polický
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: <dosedla@centrum.cz>
> Předmět: Re: Dotaz na předmět: Gekončík noční - asi vadný nežeroucí (Číslo
> nabídky: 1659190342)
> Datum: 10.6.2011 21:37:37
> ----------------------------------------
>
> Jako dlouholetý chovatel evidentně nemáte dostatečné psychologické,
> psychiatrické
> či jiné vhodně diagnostické vzdělání abyste stanovil moji diagnozu že nemám
> všech
> 5 pohromadě proto doporučuji vyvarovat se podobných nepodložených tvrzení.
> děkuji.
> ... K dotazu (pokud jste tedy ze zamrazení neumrznul):
> terárium zařízené mám vhodně vzhledem k rozporuplné literatuře
> povrch 2/3 písek 1/3 rašelina (lignocel), úkryty, topení zavešený kvetináč,
> rosím, voda, vápník, roboran,
> cvrčci, mouční červi jako pokus, etc. Nepořizoval jsem si chudáka ale gekončíka.
>
> Další dotazy pane anonyme?
> Dosedla.