Rozmnozeni krecka
jarmila58 napsala: Tak o tom kryti je to i u roboraku ale tam se pry muzou nechat spolu.. (ja je samozrejme oddeluji) ale nevim zda kdyz porodi samicka dzungaraka a samecek je s ni tak zda treba nezabije nebo nesezere mlade?
Když se u nich samečci podílejí na péči o mladé, tak je zabíjet a žrát nebude. Pokud to budou zdravá mláďata.
Tak o tom kryti je to i u roboraku ale tam se pry muzou nechat spolu.. (ja je samozrejme oddeluji) ale nevim zda kdyz porodi samicka dzungaraka a samecek je s ni tak zda treba nezabije nebo nesezere mlade?
Samečka u džungarských se doporučuje dát pryč hlavně kvůli tomu, že se snaží samici hned nakrýt a člověk pak z mláďat nevybředne, ale jinak se samečci džungarů podílí na péči o mláďata, někde to bylo i v nějakém dokumenťáku, myslím.
Velice zajimave...
Jak tu mám v prezentaci, máme v jedné kleci samce a dvě samičky džungaráků, pořád se nám množí a jediné co dělám, když jsou mláďata k odstavu, dám je pryč, jinak jsou pořád všichni spolu a žádný problém nikdy nebyl, tak bych to asi moc neřešil
já bych ho dala pryč, i u džungaráčků má být pryč ;) taky to tak mam
Poradi nekdo?? Mam krecky dzungarske, ale spis mi na internetu podle fotky tvrdi ze jde o cambellovi krecky. Nejspis cekame male a ja bych potrebovala vedet zda ma byt samecek oddelen pred porodem nebo muze byt s ni jako je to treba u roboracku?? Predem dekuji za odpoved.
terarka.net/terarka/669 příště zas určitě budou
člověk nikdy neví přesně proč se to stalo mno, a o to víc ho to mrzí, protože kdyby věděl,tak se tomu vyvaruje, jenže takhle nemůže bohužel
jenze ja nic takoveho nedelala...vzdyt jsme uz meli od teto samicky mlade, ale ted to nejak nevyslo...
hele já sem Fionku nosila, brala sem si jí do obýváku na křeslo a v pořádku.... spíš si myslim že je člověk musí jen brát opatrně,tak horký to zas neni.....
Tak tuto samicku roborovskou jsme nenosili jen jsem ji jako obvykle vbycistila klec a vratila...tot vse...
Chci se zeptat ohledne rozmnozeni krecka..vcera vecer jsem obevila u roboracky male nejspis nedonosene mlade-mrtve..a dnes jsem nasla jedno trochu vetsi nez vcera vecer a opet mrtvy...Ono se mi celkove zda ze nejsou nejspis donoseny.A ze rodi predcasne a tim padem jsou mrtvy a taky malinkaty...Tak ted cekam jestli budou dalsi nebo je to vse nebo jestli ty dalsi donosi??? samozrejme je uz min tlusta...nemate nekdo s timto zkusenosti???Diky J.
0 28.07.2011 13:16 Vini [35] - Savci To, že se nemají dětem do 15ti let bez doprovodu rodičů prodávat zvířata je uvedeno v zákoně na ochranu zvířat nebo ve vyhlášce, teď i nejsem jistá, ale rozhodně to má smysl.
No nevím... mě zas tenhle přístup zase ta špatnej nepřijde. Je jasné, že záleží na tom, jak prodávající podá, ale představ si situaci, kdy si třeba 10ti leté dítě k oupí křečka a doma se ani nezeptá ... má v plánu ho mít v kýblu pod postelí, aby to rodiče nezjistili...
Chápeš?
No, ale ono v každém zverimexu ti nesmí prodat zvíře, když ještě nemáš občanku.
0 28.07.2011 10:26 katsim [9] - Bezobratlí Nedavno jsem se tak procházela po obchoďáku, a řekla jsem si, že bych mohla dokoupit rybičky. Zamířila jsem tedy ke Zvěrokruhu a šla si vybírat rybičky. Pancéřníček by se celkem hodil, ale je v akvárku s mrtvou rybou tak radši ne. Nakonec jsem vybrala dvě samičky gupky a chtěla jsem si je koupit. Přišla jsem k pokladně a řekla jsem, že chci 2 samičky pavího očka. Prodavačka: "A máš tady někde rodiče?" Já: "Ne já jsem tu sama." P: "Zvířata nesmíme prodávat osobám mladším 15ti let." "Ale vždyť je to jenom rybička!"(to už jsem z ní byla fakt na nervy).P: "Ale je to zvíře!"
Od té doby tam nechodím ani pro krmení pro psy. Když jsou takhle milí...
No a kdybych měla hada, kde bych asi tak kupovala ty myši??? A teď si vemte, že rodiče jsou celej den v práci a ještě by se mnou lítali po zverimexech aby jsme koupili rybičku
Naštěstí ne ve všech zverimexech jsou takhle milí.. Vsadim se, že s takovym přístupem brzo zkrachujou.
Takže rozhodně dopručuji kupovat zvířata u chovatele a ne ve zverimexu.
Vini: No nevím jak u vás ve zverimexu, ale já viděla prodávat i morčata za 40 - 50 Kč a údajné minikrálíky za 100 Kč, což mi pro hada přijde cenově ok
A napadlo tě třeba, že je zbytečné ty hlodavce množit, když na ně není odbyt?
Pogona: spoléhat na prodavače ve zverimexu že bude něco vědět mi po zkušenostech co s nimi mám, přijde docela směšné
Ale ano, stane se, že si přineseš ze zverimexu nakrytou samičku a když má had hlad...
Co se snažím říct je, že 1) nenakupovat hlodavce ve zverimexu, když od chovatele dostanete ochočené nenakryté zvíře s určeným pohlavím. 2) Nemnožit zbytečně hlodavce, když pro ně nemám odbyt.
Ahojky, křeččí samička mi začala krvácet mezi zadníma nožičkama, myslíte že bude mít mladé, nebo že potratila nebo že to bude jiný problém??? Bojím se o ní.... Na noc sem samečka dala od ní pryč,ať má klid a ráno začala samička krvácet....
Hmmmm, pak jsem asi nevyspělý, jelikož jsem si před nedávnem s dcerou pořídil 3 křeččí mláďata - slečny. A ony ty slečny mají už třetí vrhy
Hlodavce nedělám, tak jsem se spolehl na prodavače ve zverimexu, že pohlaví rozpozná, první vrh překvapil ( a kdybych neměl hady, kam bych asi mláďata odnesl - do zverimexu )....
"Nedostatek vztahu k danému druhu živočicha" - tuhle formulaci moc nechápu, nicméně i já "plazomil" jsem si na ty původní chlupatý potvůrky zvykl a mám je rád a určitě nikdy u hada neskončí. Ale mláďata když povyrostla, zpřijemnila jídelníček mladým hroznýšům, to ano.
Nicméně si myslím, že takových případů, kdy si člověk odnese ze zveráku dvě samice a ejhle, ony mají mladé je mnohem více.
Jinak ano, souhlasím s názorem, že nějaký ten chlupá, co se do zverimexu dostane, skončí jako hlavní chod na jídelníčku některého z hadů
Doufat můžeš, ale většina hlodavců ze zveráku skončí právě jako krmivo pro hada. Nic proti hadům, samozřejmě, i ten musí něco žrát.
Ale právě proto to zodpovědné chovatele rozčiluje. Protože když něco chovám jako domácího mazla, tak přece se postarám i o jeho potomky pořádně a ne že je šoupnu do zverimexu, zavřu oči a budu tvrdit "žádný had tu není, žádný had tu není". To je známka jisté nevyspělosti - a nebo nedostatku vztahu k danému druhu živočicha.
Nekdo povazuje za nerozumny davat krecky do zverimexu...hold lidi jsou ruzni a cloveka si nevybreme....
jo, klasika, člověk se ptá aby se měli zvířátka co nejlépe a protože se o ně evidentně zajímá a ostatní místo aby mu poradili mu vynadají a jsou nepříjemní, to tak bohužel na internetu bývá ;)
A to proc? Taky jsi navstivila jine internetove stranky s dotazem?
Tak tento dotaz jsem zadavala i na jinych strankach s kreckama ale nikdo radeji neodpovida a radsi ignoruje..Ale rikam si treba to taky nevi..
a co třeba na internetu najít odborníka na křečky? nějakého chovatele? ten by to mohl vědět....
No par dni zpatky jsem krecka oddelila nebot samicka ho kousala do zadecku
Ale spolu bydleli 14 dni.. A taky se mi nezda az moc kulata, jen trochu..je sicemozne ze muze mit treba jen 2 mladatka ale netusim jak to jinak rozpoznat. Tato samicka jiz mela jednou mlady ale to jsem na to prisla v domecku nahodou (ale v den porodu protoze kazdy den sleduji hnizdecka krecku), Ovsem hledam nekde na netu priznaky brezosti krecka ale koncim vzdy na mrtvem bode... :-/
Chtela jsem prave vedet jestli s tim ma tady nedko zkusenosti nebo ne. Delka brezosti roboracka je 20-21 dni-to vim..a tak jsem myslela ze nekdo treba bude vedet v jakem "stadiu" asi je kdyz jsou videt ty mlecny zlazy..??
Dobry den, prosim o radu se samickou krecka roborovskeho..dnes jsem si vsimla ze ma viditelne zvetsene mlecne zlazy (bradavky). Chtela bych se zeptat zda je v tomto pripade ceka potomstvo a za zhruba jak dlouhou dobu? Dekuji J.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Hlodavci • Zobrazeno 328x