Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Apatické mládě želvy nežere

 

NápovědaFórum » Želvy » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Apatické mládě želvy nežere
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2011 20:50 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Kamila
Jasně, to asi nikdo rozumný :-), jen jsem zareagoval na zbytečnost takovéhle rozepře, kdy jste paradoxně byli oba v právu a jen dík drobnému nedorozumnění se celá diskuse posunula od podstatného k nesmylům, jaké známe např. z vrcholné politické scény.
Rozhodně ale bude lepší, když si budeme napříště tykat namísto vykání (je to tady zavedeným zvykem). Věcnou komunikaci to docela usnadňuje ;-)
A Sewerovi dávám bod za jediný příspěvek široko daleko - k tématu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.09.2011 16:10 Muž Sewer [151] - Ještěři
Myslím tedy, že by bylo vhodné jí pořídit kvalitní zdroj UV-B záření. Alespoň tedy tu, zde nejvíce doporučovanou (jako absolutní minimum), ReptiGlo 10.0 UV-B 26W ...slabší určitě ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2011 10:58 Kamila Re: fajfmen
Děkuju za uznání, ale o slávu nestojím, není to třeba. Nikoho jsem nechtěla zdiskreditovat, on ten váš kamarád bude určitě v pohodě, každý občas střelí vedle včetně mě. Taky mě chování různých trapičů zvířátek rozhořčuje. Jenom jsem prostě chtěla zdůraznit, že i takoví se dají převychovat, ale musí se na ně jemně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2011 10:38 Kamila Re: Sewer
No želvička bývá i na sluníčku, několik hodin denně a v teple, takže se nebojte nikdo, že bych na ni svítila jen tou žárovkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2011 07:49 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
Především mláďata AD3ku potřebují, tzn. i UVB osvětlení nebo podání vitamínů injekčně ;-)
U dospělých plně vyvinutých želv, které mají možnost venkovních pobytů už být nemusí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.09.2011 06:44 Muž Sewer [151] - Ještěři
Hlavně už sakra někdo napište, zda ta želva potřebuje to UV-B, protože pokud ano a nemá ho, je myslím jasné, že to je problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.09.2011 01:27 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: Kamila
Hmmm, jak jsem si to pročetl, musím Ti chtě nechtě dát za pravdu. Pogona je sice kamarád a velice fundovaný terarista, bohužel ale i na něj začíná zjevně doléhat ta halda tisíckrát a milionkrát zodpovězených dotazů na kde co, za leta co je tady redaktorem... Hele, je tu na to skoro sám a občas neví kam dřív skočit. Ty máš ke zvířátkům zjevně správný přístup, tak to prosím na chvilku překousni... a výhledově se to jistě v dobré obrátí ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 22:49 Kamila Re: Pogona
Ale no tak, který terarista si imrvére pamatuje všechny různé nemoci. Většinou se všichni učí jiné věci. Jako to světlo a co potřebuje rostlinka k růstu. Nemoci každý řeší, až nastanou. Něco jsem přesto dopředu věděla a podle mého prvního příspěvku je vidět, že jsem želvu i nějak zaopatřila. Celý problém vznikl jenom v blbě formulované a nepochopené větě, že nevím, na co jsou želvě léky, když je nepozře. Ani to nebyla věta extra důležitá. Já jsem pár vět špatně zformulovala. Ale ty slovíčkaříš a právě to tě přivedlo k celému problému. Vytrhávat věty z kontextu taky není kdovíjak dobře. Ty moje znamenají tuplem hovno, když je někdo odřeže od zbytku. Ale už mě ta debata nebaví, přijde mně už bezúčelná, začínáme omílat věty dokola.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 22:33 Žena Vini [34] - SavciRe: Pogona
Věř že občas je pro začátečníka vyhubování velmi nepříjemné a opravdu ho to může odradit ikdyž nechtěl svému zvířátku udělat nic zlého..ti „druzí” jak se tu o nich zmiňuješ nemusí být ti „špatní”. Já osobně mám taky doost ošklivou zkušenost s chovatelem zakrslých králíků. Na něco jsem se zeptala a ta ženská mě sjela jak koně bičem a to doslova, jen pro to, že jsem byla nezkušená a nebyla jsem plně informována... A opravdu, s takovými lidmi není radno si zahrávat, protože si často myslí, že když chovají dlouho určitý druh zvířete, že jsou povýšení a můžou si na začátečníky vyskakovat...(nemyslím tebe, ale jiné drzé chovatele)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 22:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Kamila
Ale však v pořádku, my tu vždy všem v pohodě a rádi poradíme a jsme ještě raději, když si dotyčný poradit nechá. Jenže pochop, že pokud si někdo pořídí zvíře a až pak se začne zajímat, to prostě je minimálně na vynadání,...... ale toho, kdo se ptá a pak pořizuje určitě odrazovat nikdo nebude. Toho "druhého" mnohdy lepší odradit....
A podle toho co jsi psala to vypadalo, že jsi "ta druhá" ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 21:51 Kamila Re: Pogona
Jenom ohledně té kritiky - je lepší být na začátečníky hodný. Je to těžký koníček. Přílišná kritika je právě to, co může ty začátečníky odrazovat od celého koníčku. I tys začínal. Vyhubování beru, ale až poté, co neposlouchám a dělám něco blbě. Já jsem teď prostě byla jenom držkatá, protože mi bylo značně ukřivděno. Pokud něco píšu nepřesně, stačí se na to doptat. Mistr slohu moc nejsem, někdy ty myšlenky letí z hlavy pod odlišnými úhly. Takže chápu, že to, že jsme želvu kupovali společně, bylo zavádějící. Za to velké pardon.

Viděla jsem hodně prezentací akvárií začátečníků, kteří dostali dost hnusného zdrba a nepřenesli to a začali se hádat a nakonec z toho bylo to, že zvíře si nijak nepolepšilo. Kdežto tam, kde zkušení radili jemně a s klidem, tam začali začátečníci poslouchat a začali akva vylepšovat. Proto tu melu o přístupu, protože jde-li o zvířata (a to jde), tak strategicky je úspěšnějsí radu napsat mile než rozhořčeně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 21:32 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Kamila
Veterinář je moc dobrá volba, jelikož, jak už jsem psal, je po netu nemožné ( i pokud popíšeš příznaky ) určit diagnózu a pro zvíře nebezpečné na tomto základě zahájit léčbu ;-)
Věřím, že veterinář pomůže a že se želva dá do kupy palec
Určitě napiš co a jak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 21:27 Kamila Re: Pogona
No vidiš, tohle už byla komunikace, oba příspěvky moc pěkné a rozumné. Ano, koupili jsme želvu, když jsme byli na nákupech spolu, ale koupil si ji samozřejmě jen 1 člověk. Já to nebyla. Ale želvička je milá a tak jí chci pomoct. Mno dělám aspoň to, že ztrácím čas sezením u netu a hledáním rad. Teď už ovšem spíš jen kecáním. Ale po všech rozporuplných radách jsme rozhodli, že želva jde v pondělí k doktorovi. Ale do té doby se budem starat tak dobře, jak to jen půjde. Přítel tyto stránky ani nezná, učí se teraristiku se mnou, ptá se na rady mě a já je hledám na netu a v knihách. Pomáháme si navzájem. Všechny želvy jsou jeho, ale není třeba se strachovat, nemusíme být géniové, abychom dokázali splnit aspoň základní podmínky pro život - dobré světlo, pohyb, úkryty, vyhřívání, filtrace, teplota vody, design, pestrá strava, vápník, vitamíny atd. jsou pojmy nám známé. Jinak já nemůžu uznat, že jsem udělala chybu, když jsem ji neudělala. Chci pomoct nemocné želvičce a to, že na ní neprovádím pokusy, ale ptám se zkušenějších, není hloupé. Zkus zapřemýšlet, zjistíš, že nekecám, ohledně té želvy jsem neudělala žádnou chybu. Nic špatného jsem jí neprovedla. Můj nasraný přístup pramení z toho, že jsem dostala vynadáno (a tím myslím vyhubováno - nemusí to obsahovat nadávky, stačí, jakým stylem je to napsáno) za věci, které jsem té želvě neudělala. Zařídila jsem pěknou nádrž se dřevem pro opalování i s rostlinkami (počítám s tím, že budou sežrány nebo zničeny vápníkem), přítel se postaral o dobré osvětlení a techniku a dali jsme tam spokojenou želvičku. Bylo to naprosto připravené... nic jsme nezanedbali! Jelikož je malinká, tak jsme si řekli, že jí pořídíme kamaráda. Kamarád je ovšem ve velmi špatném stavu. Jako začátečníci jsme si toho přečetli a zjistili dost, abychom stvořili tera pro želvičky, taky víme, že želva s měkkým krunářem potřebuje UV, vitamíny a vápník. Ale i tak jsem se obrátila na net, jestli někdo ještě něco neví. Veterinářka nám asi stejně nic moc neporadí, protože želva je na injekce malinká. Ohledně UV - znám hodnoty potřebné pro akvaristiku, tam se ale řeší lumeny a kelviny a podobné srandy, všechno jsou to zářivky, UV tam nikdo neřeší, jeho potřebnost je prakticky nulová. UV se řeší v teraristice a pro mě je to novinka. Musím si o tom přečíst co nejvíc článků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 20:53 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Kamila napsal: A o tvojí reputaci tady vím, ale reputace mě nezajímá, když se mnou někdo zbytečně jedná ošklivě. Ještě něco za každou cenu proti mně? Hele jako se mnou se dá mluvit, stačí komunikovat dřív než nadávat. O tom UV světle jsem už četla, makám, jak to jen jde.

To není o mé reputaci, jasně že i já nevím všechno a hodně čtu, navštěvuji kamarády, ptám se atd. a věř, že opravdu nejsem neomylný. Mě jen odjakživa štve fakt, že hromada lidí si dnes pořídí více či méně náročného plazíky, nic si o něm nezjistí ( a když ano tak z knížek typu "Bydlí s námi...." za 50Kč ), nechá ho pár měsíců "umírat" a když zjistí problém, začnou se ptát a zajímat jaké má vlastně zvíře nároky, co potřebuje atd. Nemá to NIC společného s Tvojí osobou, na tohle jsem stejně reagoval zde již mnohokrát stejně a nezlob se na mě, ale napiš mi, jakou nadávku ( jak píšeš ) jsem Ti dal,..... ( krom debila, kterým jsi počestovala Ty mě ).....
Další věc je, právě tohle, že když už dojde k problému a člověk napíše věci, jak jsou, dotyčný se šprajcne, vinu nepřizná a začne mlátit kolem sebe,.....
Je málo případů, kdy, když takhle zareaguju skončí tak, že dotyčný uzná chybu a snaží se ji napravit, což je ale velká škoda, hlavně pro chované zvíře,.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 20:45 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Kamila napsal: Včera jsme koupili malinké mládě, krunýřek má zatím velikost větší mince. Již jsme jedno mládě koupili dříve, tomu se daří dobře a je čilé a úplně zdravé.

Tak teď tomu úplně nerozumím, včera jste koupili mládě, již jedno doma máte a vlastně jej doma nemáš a jen s ním pomáháš, nebo jak je to??? Co napíšeš v jednom příspěvku, vyvrátíš v tom dalším,...
Jinak i my ( resp. já ), jsme tu milý a snažíme se pomoci, ale těm co logicky postupují a nejdříve získávají informace a poté nakupují zvířata.
Co se týče akvaristiky, pak tam je to se složkami světla obdobné jako v teraristice a poku, jak píšeš se jí věnuješ měla by jsi toto vědět,...

Jinak:
UVA - základní složka světla, obsahuje ji de-facto jakýkoli zdroj tepla tzn. např. baterka, svíčka, obyčejná žárovka apod.

UVB - není nebezpečná, naopak velmi potřebná složka světelného spektra, kdy si oraganismus zvířat ( ale i nás lidí ) díky ní vytváří mj. v těle vitamín D, bez ní bychom nemohli existovat, tzn. je pro většinu plazů životně důležitá, obsahují ji speciální UVB žárovky a samozřejmě sluneční záření

UVC - nebezpečná radioktavní složka světla, používá se např. v medicíně ke sterilizaci nástrojů, člověka může i zabít

Takže zanechme invektiv a raději se zamysli co píšeš??? Jak jsem psal, není mi tedy jasné, zda jste želvu koupili ke druhé, nebo jen někomu pomáháš ( zde mě ale zaráží, proč se dotyčný neobrátí s prosbou o radu sám,.... ).
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 19:46 Kamila Re: Pogona
A teď ještě mimo téma: Léta se pohybuju na akvaristických stránkách a teda musím říct, že ti nejlepší akvaristé jsou moc milí a vždy nápomocní. Prostě chtějí řady akvaristů rozšířit a začátečníkům s útrapami pomoct. Takovéto předvádění svých mouder a znalostí pomocí nadávání začátečníkům dovede i debil. V první řadě jde o zvířata. Vždy! Informovaný, neomylný a učený začátečník z nebe nespadne ani zitra. Od toho jsou to začátečníci, aby se informovali. Když chtějí něco vědět, tak jim snad poradím a nezačnu jim hned nadávat a odrazovat je od celé teraristiky. Je mi upřímně jedno, jak moc oblíbený uživatel tu jsi, tímto chováním štveš. Cpeš mi tu naštvané smilíky, aniž bys mi něco řekl jedinkrát v klidu a hezky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 19:10 Kamila Re: Pogona
Tak a teď ZNOVU nadhodím argument jako prase: Jsem AKVARISTA, NE TERARISTA a ta želva není moje v mojí péči, jenom s ní pomáhám. O svém akváriu si informace zjišťuju vždy dopředu a akvaristiku dost dobře ovládám. A o tvojí reputaci tady vím, ale reputace mě nezajímá, když se mnou někdo zbytečně jedná ošklivě. Ještě něco za každou cenu proti mně? Hele jako se mnou se dá mluvit, stačí komunikovat dřív než nadávat. O tom UV světle jsem už četla, makám, jak to jen jde. Ovšem jsem se o tom světle dočetla o dost jiné věci, než jaké platí pro agamy uživatele Sewer. Našla jsem, že u přirozeného slunečního světla je to tak, že UV B nedoletí až k zemi, že jen ty UV A. A taky, že UV B je hodně škodlivé. Čili by teoreticky všem živočichům mělo stačit UV A. Nebo ne? Moc jasné mi to není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 18:01 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
No ale to jsme zase u toho, že si někdo pořídí zvíře a lutr nic o něm neví, já už se tu kvůli tomu rozčilovat nebudu, Vy co mě znáte, víte co si o tom myslím tone
Tazatelka Kamila, by sama měla na 100% vědět, jak je to s UVB / UVA u těchtop želv, když si je pořídila no

Nejdříve studuju - až potom kupuju :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 16:58 Kamila Re: Sewer
Moc děkuju za info, aspoň se potvrdila moje zkušenost, že chodit do zverimexu neinformován se nevyplácí. Ta UV A žárovka byla totiž značně předražená, když to umí dávat i obyč žárovka. Nějak mě nenapadlo, že nekteré UV není potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 16:51 Žena Petra123 [18] - JeštěřiRe: Pogona
Tak už jsme zpátky. Paní veterinářka neříkala ani nic o rozboru trusu, jen se gekončici koukla, jestli nemá něco v tlamce a jestli nemá oteklé končetiny, zeptala se mě na několik otázek a nakonec jsem dostala odčervovák. Všechny gekončice mám odčervit 3×, po druhém odčervení mám přijít s tou malou a pak se uvidí. Upřímně mi ale přišla hrozně zmatená, ale zase si říkám, že veterinář musí vědět, co dělá...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 16:22 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: Kamila
UV-A záření vyzařuje úplně každá žárovka :-) ...čili by bejvala stačila taková ta z elektry za 6,- Kč ... Kvalitní UV-B žárovka je naopak docela drahá. U Agamy mám ReptiGlo 26W 10.0 UV-B
Slabší prý ani nemá cenu kupovat, protože tahle je takové to minimum, které zvířeti stačí.
Jak je to s želvami ale skutečně netuším, nikdy jsem se o ně nezajímal.
Někdo ti to tady poví...stačí se znovu zeptat.

Halóóó lidi, potřebuje želva žlotolící UV-B záření ??? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 15:57 Kamila Re: Sewer
No s tím UV zářením tomu nerozumím, já jenom pomáhám, jsem akvarista, o terarijních zvířatech moc nevím. Ale už jsem se dočetla, že je záření A, B i C. Chtěli jsme koupit to B, ale jelikož šlo o nouzi, šli jsme do posledního večer otevřeného obchodu a tam měli už jenom žárovku s UV A. Mno ale dnes jsem želvu dala i na přímé slunce na několik hodin. Tak takové světlo myslím chybu nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 15:48 Kamila Re: Pogona
Promiň, ale už toho mám tak trochu dost. Tvůj názor samozřejmě beru a chápu, ale nechce se mi líbit ten povýšený přístup. Nikde jsem nenapsala, že hodlám píchat želvě antibiotika bez předpisu a předchozího vyšetření u doktora. Tak tě prosím, si tu takové věci nevymýšlej. A jenom tak mimochodem, můžeš napsat doktorovi své příznaky a on ti vážně může poradit, představ si, že nemoci opravdu mají své příznaky a že podle nich se opravdu rozpoznat dají. Žádala jsem zde o radu. Očividně o tomto problému nic nevíš, zkušenosti s ním nemáš, jinak bych už se možná i něco užitečného dozvěděla. Jde mi jenom o dobro želvičky. Je mi jasné, že bez zlepšení poputuje k doktorovi, nevím, kolikrát to musím ještě napsat. Neměla jsem zájem se tady dohadovat o kravinách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 15:35 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Kamila
Problém je v tom, že i pokud by měl někdo stejné příznaky, pak se může jednat o 50 různých nemocí, infekcí apod. vyžadujících odlišnou léčbu,.....
Je to asi stejné jako napsat mail doktorovi, že mám teplotu a zvracím, nejím hovězí ať mě vyléčí,......
Takže jednak, nějaké rady o vpichování ATB jsou jednak bezpředmětné, jednak nebezpečné, a vůbec celkově k ničemu, jelikož Tvá želva může mít úúúúplně jinou nemoc více či méně vážnou,....
Pokud myslíš, že Ti takhle po netu někdo poradí, pak by to musel být jedině Nostradamus, příp. Sybila,......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 15:31 Kamila Re: elegans1
Děkuju za názor. Jeden pán už mi napsal, že musel želvu opichávat antibiotiky rok a pořád ji krmit injekční stříkačkou a stejně se pak musela dát utratit. Říkal, že slabší kusy se prostě rodí a jde to s nimi těžko. Ten náš malý šušínek taky vypadá, že se bude muset uměle přikrmovat. Je to sice na pováženou, ale asi se o ten jeho živůtek zasnažíme a budem doufam, že se uzdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 15:21 Kamila
Prosímvás, lidi, co tu šílíte? Napsala jsem, že mi přijde zbytečné utíkat za veterinářem, protože ta želva by nesnědla ani ty léky. Injekce jsou samozřejmě možné, ale už jsem slyšela dost o tom, jak se takové želvičky ani po roce neuzdravily a pořád byly slabé. Sem jsem psala, protože jsem spíš myslela, že se mi ozve někdo, kdo má s daným problémem zkušenost a tedy mi opravdu může poradit. Prostě želvička není v dobrém stavu, ale dodali jsme jí všechno potřebné, tady jsem očekávala, že mi někdo řekne, jestli jsem na něco nezapomněla nebo jestli nezná něco jednoduchého, jak želvě pomoci hned. Je snad samozřejmé, že když věci jako UV a vitamíny, které jako chovatel můžu dát želvě doma sama, nezaberou, želva půjde k doktorovi. Pokud máte někdo nápad, ráda ho vyslyším. Pokud jenom hodláte polemizovat o potřebnosti veterinářů, tak to je prosím zcela jiná diskuze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 15:15 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Petra123
Neboj, pokud není možný odběr, v mnoha případech postačí např. rozbor trusu, pro stanovení diagnózy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 14:22 Žena Petra123 [18] - JeštěřiRe: elegans1
Podle mě je snaha o léčbu u několikagramových zvířat v podstatě marná.

To jste mě teda potěšili. Já jdu dneska se svojí 12tigramovou gekončicí na veterinu, tak jsem zvědavá, co tam s ní budou a nebudou dělat. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 13:43 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
:-D Jojo, docela mě pobavila představa, jak odebírají krev z mláděte lugubrise, do takové té velké železné francouzské injekce, do které by se těch lugubrisů vešlo 10 :-D

Je pravdou, že když jsem tam někdy s něčím byl, byla to o poznání větší zvířata :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 13:34 elegans1 Re: Pogona
Jasně,to je pravda.Nicméně ono celkem dost záleží i na velikosti zvířete.Podle mě je snaha o léčbu u několikagramových zvířat v podstatě marná.On se dělá odběr krve,výtěry nebo vlastně cokoliv u 6 kilového hroznýše,podstatně snadněji,než u 2 g gekona.Z toho gekona krev na rozbor nikdo nevezme,leda že by ho vykrvil.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 13:29 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
No to je pravda, nicméně je veterina a veterina,.... já jezdím ( když mám problém ) na kliniku do Hradce Králové, je to takový malý zvířecí špitál, jsou tam zvlášť odborníci na psi a kočky, na plazy, na dobytek,....atd. Mají vlastní laboratoře a popravdě mi vždy se vším pomohli.

Druhá věc je, že už když vezmu za kliku, zaplatím za pozdravení několik set Korun :-D

Naposledy tam kamarád nechal něco přes 6000- za asi 4 návštěvy a přeléčení nemocného páru hroznýšů, takže mnoho lidí odradí několikatisícová léčba zvířete za pár korun,.......
Jenže s tím, že nastane problém, se musí počítat už při pořízení zvířete. Je zajímavé, že např. do psů a koček investují na těchto klinikách do všelijaké léčby jejich pánící i několik desítek tisíc,....... jako by byly nějaká NADzvířata,.......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 12:11 elegans1 Re: Pogona
Podle mých zkušeností je návštěva 99% veterinářů při potížích s plazem opravdu zbytečnost.Člověk tam stráví půl dne,vyhodí hromadu peněz a efekt bude nulový.Co tak asi ten veterinář udělá s želvou,která váží 2-3 gramy?ta želva je určitě s faremního odchovu,kdoví jak dlouho byla v obchodě,kdoví co všechno má za problémy.Pokud má takové problémy,jak se popisuje,já bych to zvíře utratil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.09.2011 11:50 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Utahraptor
Jasně, že dle našich nesmyslných zákonů zvíře věc je, pak je ale druhá stránka člověka "ta normální - morální" , která mi prostě nikdy nedovolí, takhle se o zvířeti vyjádřit, natož o nemocném zvířeti jako o "zboží se zjevnou vadou". Dyť to nejde ani vyslovit,.....

Co se týče postupu tazatelky, ten mě taky překvapuje, naprosto souhlasím s tím, ať tedy šoupne želvu do mražáku, pokud návštěvu u veterináře považuje u nemocného zvířete za zbytečnost tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 11:45 Žena Utahraptor [4] - Želvy
Pogona napsal: Přesně tak ano Jen dle mého zvíře není ZBOŽÍ ne a vůbec se mi postavila husí kůže ve spojení "zboží se zjevnou vadou". Dyť je to nejspíš nemocný živý tvor. Připomělo mi to Robota číslo 5,...... Rozmontovat - zabít stydim

De lege to zboží stále ještě je, a to by aspoň mohlo ten obchod poučit, aby neprodával nemocná zvířata. Popravdě řečeno, mnohem víc by pomohla stížnost na veterinární správu, nejlépe s dobrozdáním ošetřujícího veterináře, ale vzhledem k tomu, že dle zadavatelky je návštěva odborného lékaře zbytečnost, pochybuji, že by se byla ochotná zabývat nějakou stížností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 11:37 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Utahraptor
Přesně tak ano Jen dle mého zvíře není ZBOŽÍ ne a vůbec se mi postavila husí kůže ve spojení "zboží se zjevnou vadou". Dyť je to nejspíš nemocný živý tvor. Připomělo mi to Robota číslo 5,...... Rozmontovat - zabít stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 11:24 Žena Utahraptor [4] - Želvy
Kamila napsal: DPotřebujeme do něj co nejdříve dostat nějaké živiny a nevíme jak. pokud někdo víte, cos tím, prosím, poraďte. Ještě uvedu, že veterináři by nás s odběry krve stáli asi 1000 a to je k ničemu, když želva stejně nedá nic do tlamky dobrovolně. A nevíme, jak ji krmit násilím.

No, tak ji dejte do krabičky od margarínu a vložte do mrazáku, aspoň se nebude trápit dlouho. Marjá panno, co je toto za názor? Nikdo jiný než veterinář vám s ní fakt nepomůže. Nejde jen o odběr krve a jejich cenu, ale může želvě eventuálně píchnout něco na povzbuzení, popřípadě říct, že to je ztracený případ - v tom případě bych ji doporučila šupem vrátit do obchodu, ať vám koukají vrátit peníze za zboží se zjevnou vadou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 10:07 Muž Sewer [151] - Ještěři
V želvách se nevyznám... nepotřebuje i UV-B záření?
Je to škoda, ale je to poučení pro příště - nekupovat příliš malé mládě z nespolehlivého chovu.
Držím palce, ať se z toho dá do kupy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.09.2011 09:59 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Ty jsi napsala:
"Ještě uvedu, že veterináři by nás s odběry krve stáli asi 1000 a to je k ničemu, když želva stejně nedá nic do tlamky dobrovolně. A nevíme, jak ji krmit násilím"



Pokud myslíš, že zajít k veterináři je k ničemu, pak se zde nemusíš ptát.... Po internetu Ti NIKDO neodpoví, neboť nezná podrobnosti z předchozího chovu ( které nemůžeš znát ani Ty ), jedině veterinář a případný krevní rozbor určí v čem je porblém, nařídí patřičnou léčbu a želva se dá do kupy a tím pádem začne celkově prospívat,.....

Pokud ji budeš krmit násilím, pak si krmení spojí se stresem a nebude žrát vůbec,.... stane se agrasivní a pokud má nějakou nemoc, pak stejně pojde,.....

Takže jediná rada zní, zajít k veterináři,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2011 09:46 Kamila – Apatické mládě želvy nežere
Dobrý den, chtěla bych akutně poprosit o radu ohledně želvy žlutolící - trachemys scripta scripta. Včera jsme koupili malinké mládě, krunýřek má zatím velikost větší mince. Již jsme jedno mládě koupili dříve, tomu se daří dobře a je čilé a úplně zdravé. Toto mládě je ovšem velice špatné. Od momentu, kdy jsme ho přinesli domů, je apatické, pokládá hlavu, stále odpočívá, ve vodě odmítá plavat a nehýbe se, ani hlavu nedává na hladinu za účelem dýchání. Potravy si vůbec nevšímá. Taky má hodně měkký krunýřek, bříško má jen jako kůži. V obchodě bylo chováno bez dobrého světelného zdroje a tepla, ale nevíme, čím bylo krmeno. Koupili jsme mu okamžitě UV (UV A) světlo, tak se tam vyhřívá. Ve vodě je rozpuštěný vápník i vitamíny A, B, C, D, E, H, K, P. Do vody jsme zatím zkoušeli dát daphniu (perloočka) a granule z ryb, korýšů a rostlin. Největší problém ovšem je, že mládě je tak apatické, že nechce přijímat žádnou potravu a taky pochybuji, že se vůbec napije vody, když v ní je. Potřebujeme do něj co nejdříve dostat nějaké živiny a nevíme jak. pokud někdo víte, cos tím, prosím, poraďte. Ještě uvedu, že veterináři by nás s odběry krve stáli asi 1000 a to je k ničemu, když želva stejně nedá nic do tlamky dobrovolně. A nevíme, jak ji krmit násilím.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 211x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/605-apaticke-mlade-zelvy-nezere