Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Zimovanie korytnačiek

 

NápovědaFórum » Želvy  

+ přidat příspěvek
Zimovanie korytnačiek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   31.12.2014 00:08 marko222
Do 2-3 rokov korytnačky by som ju nezimoval. Max. len pokles teplôt.

Zaujímavé informácie k zimovaniu korytnačiek nájdeš na stránke: www.suchozemskekorytnacky.eu/…-/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2014 20:29 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Tomiino
Ešte ju nezimuj, ale keď dospeje tak by som zimoval. Ono kým je taká malá tak jej môžeš urobiť max. nejaký menší pokles teploty, nech si kus pospí. Ale nech sa vyjadria skúsenejší so suchozemskými, ja mám len vodné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2014 10:17 Tomiino
dobry den,potrebuji poradit jestli zimovat zelvicku nebo ne...zelvicka stepni,2 roky,kolem 10 cm,mame ji v byte..znamej mi rikal jak je nutne zimovat a jak..stejne jsem napsal chovateli od koho ji mame aby mi poradil..a napsal mi tohle :

Každopádně Vám zimování ulehčím - v žádném případě nezimujte, udržujte celoročně stejný stabilní tepelný režim. Zimování želva nepotřebuje, ba naopak je pro ni velmi nebezpečné a hrozí, že se z něj již neprobudí. Někdo tvrdí, že vynechání zimování želvu vyčerpává apod, ale jsou to nesmysly.

ted nevim jestli ano nebo ne?? poradi mi nekdo?zelvicka byla pro maleho synka,neradi bysme neco pokazili...dekuji

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.09.2011 19:51 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Většinou se pro první zazimování udává vzrůst nad deset centimetrů délky karapaxu, což by odpovídalo zhruba třem letům věku. Tomův příspěvek je sice pravdivý, potíž ale je v darwinovském sýtu (při zcela odlišné situaci divokých želv oproti "domácím") - v přírodě slabí jedinci zimování nepřežijí, takže ve finále plodí potomky jen nejodolnější a nejsilnější exempláře, kterých je ale v divočině i tak dost. Ve farmových chovech je ovšem toto jednak do značné míry potlačeno, "zverimexová" mláďata z takových odchovů ještě ale navíc musí absolvovat dlouhou cestu z USA či asijských "pěstíren", často v až otřesných podmínkách i několik týdnů (až měsíců!) bez potravy, s následnou nutností aklimatizace, kdy jsou navrch takřka okamžitě rozvážena po prodejnách a některá prakticky ihned odkoupena a přenesena do zase něčím odlišného prostředí... V tomto směru jsou výrazně oslabena všechna, proto je riziko úhynu při jejich zimování obrovské, údajně až téměř stoprocentní! Jiná situace by samozřejmě byla u mláďat z tuzemských odchovů, odebraných přímo od chovatele, který je rozmnožil.
První zimování ve třech až čtyřech letech dává zkrátka jistou záruku, že se to zvířátko dávno plně aklimatizovalo, vytvořilo si zásoby a je celkově v dobré kondici. Je to sichr ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2011 21:45 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Od narození - v přírodě taky nemají na výběr.
Samozřejmě mláďata zimuj kratší dobu při "relativně" vyšší teplotě,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2011 20:18 Muž Hunter [100] - Želvy
tak to radšej nebudem skúšať a od akého veku už môžu zimovať ? T.scripta samozrejme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2011 21:53 Muž Felix [754] - Ještěři
Zimování venku v našich podmínkách je vážně dost sporné a hodně riskantní - vzrostlé T. scripta (tak nějak předpokládám, že se ptáš na ně) sice dokáží přezimovat i v tuzemských nádržích, pokud je jezírko hlubší jednoho metru a tím pádem nezamrzne až ke dnu, rozhodně to ale silní jedinci přežijí spíš jen díky svojí odolnosti (existuje údaj z osmdesátých let o samici T. s. elegans kompletně zamrzlé v ledu, která po roztátí dále "spokojeně" žila, to už je ale spíš rarita až extrém) a ne proto, že by to pro ně bylo kdovíjak dobré. Taková T. s. scripta ze severu Floridy by to nejspíš nerozdýchala vůbec. Jejich původní lokace jsou přeci jenom hlavně subtropy, pouze okrajově zasahující do mírného pásu. Na jihu Francie bys je mohl mít venku celoročně a zjara by se to i úspěšně pářilo, (následně bys ve výběhu našel i pár prťousků) tuzemské zimy snesou ale jen tak dvě nebo tři sezóny a... tím to obvykle hasne (viz. např. posthybernační anorexie). Příměrově je to taková obdoba situace Němců u Stalingradu :-D . Pár jich sice dokázalo přežít, rádi za tu situaci ale ani trochu nebyli ;-) .
Zimuj želvy radši doma, při stabilních dobře sledovaných podmínkách :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2011 21:22 Muž Hunter [100] - Želvy
ja mám také jazierko ktoré zamrzne až keď je veľmi tuhá zima aj tak nie celé keďže mi tam nonstop priteká cca 4 stupňová voda a rybky mi v zime tiež nehybernujú ... a bahno je tam cca 70 cm a viac
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2011 21:06 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
To bych neriskoval, jezírko je malé, snadno promrzne a tím pádem i želva,.... odnesk bych jí do nějakého sklepa apod.,......

Ony zimují u nás na rybnících, jenže ty jsou trochu větší než právě zahradní jezírka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2011 21:04 Muž Hunter [100] - Želvy
a v jazierku ?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2011 20:57 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2011 20:55 Muž Hunter [100] - Želvy
tak čo ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2011 15:42 Muž Hunter [100] - Želvy – Zimovanie korytnačiek
Zdravím, chcel som sa spýtať ako presne sa korytnačky majú zazimovať, v akom čase,... mám jazierko cca 3000l tak sa chcem spýtať či by mohla korka prezimovať aj v ňom, keď nie tak prečo ?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 210x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/609-zimovanie-korytnaciek